Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Αουγκούστο Πινοσέτ ενδέχεται να μην δικασθεί τελικά
Ο Αουγκούστο Πινοσέτ ενδέχεται να μην δικασθεί τελικά

12/01/2000  (1000 GMT)

Ενδεχόμενο να μην δικασθεί ο Αουγκούστο Πινοσέτ
Οι Ισπανοί δικηγόροι που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την έκδοση του πρώην δικτάτορα της Χιλής, Αουγκούστο Πινοσέτ στην Ισπανία, αντέδρασαν με οργή στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να τον απελευθερώσει εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Ενας από τους δικηγόρους είπε ότι το συμπέρασμα των γιατρών για την υγεία του Αουγκούστο Πινοσέτ είναι επίπλαστο, καθώς και ότι η σχετική απόφαση θα επιφέρει δυσεπίλυτα προβλήματα στην παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διχασμένη η κυβέρνηση στην Τουρκία για την εκτέλεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Οι ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκία πρόκειται να αποφασίσουν σήμερα εάν η ποινή θανάτου, που έχει επιβληθεί στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, πρέπει να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή από το τουρκικό κοινοβούλιο. Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ επιθυμεί την αναβολή της εκτέλεσης, ενόσω θα επανεξετάζεται η υπόθεση, αλλά το Κόμμα Εθνικής Δράσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ντεβλίτ Μπαχτσελί, ασκεί πιέσεις για την εκτέλεση της ποινής.

Η Μόσχα επανεξετάζει τη στρατηγική της στην Τσετσενία
Υψηλά στελέχη του ρωσικού στρατού δίνουν λεπτομέρειες για τις νέες τακτικές που θα χρησιμοποιηθούν στην Τσετσενία, μετά τις επιτυχημένες αντεπιθέσεις των Τσετσένων αυτονομιστών στις πόλεις που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι. Ο Ρώσος στρατιωτικός διοικητής για τον Βόρειο Καύκασο, Στρατηγός Βίκτορ Καζάντσεφ, είπε ότι όλοι οι Τσετσένοι άνδρες από δέκα μέχρι και εξήντα χρόνων θα τελέσουν υπό κράτηση και θα ανακριθούν προκειμένου να εξακριβωθεί η ανάμειξή τους.

Εκτίμηση του Εχούντ Μπάρακ ότι οι Ισραηλινοί θα αποδεχθούν τους όρους της Συρίας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ πιστεύει ότι οι πολίτες του Ισραήλ θα αποδεχθούν την επιστροφή των Υψιπέδων του Γκολάν στη Συρία, παρά τις πρόσφατες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το εν λόγω θέμα. Ο κ. Μπάρακ μετέφερε τις απόψεις του προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ότι πρέπει να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τη Δαμασκό μέσα σε δύο μήνες. Στο μεταξύ πάντως, δύο υπουργοί της κυβέρνησης έχουν απειλήσει με παραιτήσεις εάν επιστραφούν τα Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στις Μολούκες Νήσους
Οι αρχές ασφαλείας της Ινδονησίας αναζητούν περίπου οκτακόσιους ανθρώπους, οι οποίοι κατέφυγαν στα δάση στο νησί Μπουρού, προκειμένου να ξεφύγουν από τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στις Μολούκες Νήσους ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους. Τουλάχιστον είκοσι άτομα σκοτώθηκαν εκεί τον τελευταίο μήνα. Ο στρατός λέει ότι θα επιχειρήσει να μεταφέρει ιατρική βοήθεια και απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε ασφαλέστερες περιοχές. Περίπου τρεις χιλιάδες άτομα, κυρίως Χριστιανοί, μεταφέρθηκαν από το νησί Μπουρού στο γειτονικό Αμπόν.

Ανεβλήθη η δίκη του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ
Στο Πακιστάν, διεκόπη η ακροαματική διαδικασία που εξέταζε την υπόθεση του ανατραπέντος πρωθυπουργού της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, όταν ο δικαστής είπε ότι η παρουσία αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών θα επηρέαζε το αποτέλεσμα της δίκης. Ο δικαστής διέταξε τη σύλληψη ενός από τους αξιωματούχους και παρέδωσε την υπόθεση σε άλλον συνάδελφό του. Ο Ναουάζ Σαρίφ κατηγορείται για απόπειρες δολοφονίας και πρόκληση κινδύνων για πόλεμο εναντίον του Πακιστάν. Η δίκη του δεν έχει ακόμη ξεκινήσει επισήμως λόγω τεχνικών και νομικών κωλυμμάτων. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν εμπίπτουν στους αντιτρομοκρατικούς νόμους της χώρας, ο ίδιος όμως τις αρνείται.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.