Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι ρώσοι στρατιώτες μιλούν για σημαντικές απώλειες
Οι ρώσοι στρατιώτες μιλούν για σημαντικές απώλειες

10/01/2000 1000 GMT

Απώλειες απο τις επιθέσεις τσετσένων ανταρτών παραδέχεται η Μόσχα
Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι έχει υποστεί σημαντικές απώλειες κατά τις τελευταίες μάχες στη Τσετσενία.  Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις, 26 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 30 έχουν τραυματισθεί σε τρεις πόλεις όπου οι τσετσένοι αντάρτες εξαπέλυσαν αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Επίσημη ρωσική ανακοίνωση αναφέρει ότι έχει επανακτηθεί ο έλεγχος στις πόλεις Σάλι και Αργκούν, παρότι συνεχίζονται σκληρές μάχες. Στην τρίτη πόλη, την Γκουντέρμες, οι Ρώσοι δήλωσαν ότι προσπαθούν να ανακαταλάβουν ένα σχολικό κτίριο.  Παράλληλα, οι Ρώσοι τερμάτισαν και επίσημα την εκεχειρία που είχαν κηρύξει την περασμένη Παρασκευή. Οι αντάρτες απο την πλευρά τους λένε ότι θα συνεχίσουν να αντεπιτίθενται κατά ρωσικών στόχων. Ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα σημειώνει ότι το ύψος των απωλειών που δίνουν οι αρχές είναι το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής, παρότι, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι απώλειες είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερες.

Ολοκληρώνονται οι συνομιλίες Ισραήλ-Συρίας. Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν άλυτα, λένε οι Αμερικανοί
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στη Συρία και το Ισραήλ που πραγματοποιήθηκαν για έξι ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος Κλίντον. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τις συνομιλίες σημειώθηκε κάποια πρόοδος και συστάθηκαν τέσσερις επιτροπές για να εξετάσουν τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές. Πρόσθεσαν όμως ότι μικρή είναι η πρόοδος που σημειώθηκε σε κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας, όπως το κατά πόσον θα αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα απο τα υψώματα του Γκολάν.

Συνάντηση της αντιπολίτευσης στη Σερβία για πρόωρες εκλογές
Τα μεγαλύτερα σερβικά κόμματα της αντιπολίτευσης συναντώνται σήμερα σε μια νέα προσπάθεια να συντονίσουν τη δράση τους. Τη συνάντηση συγκάλεσε ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ο Βουκ Ντράσκοβιτς. Ανταποκριτής του BBC στο Βελιγράδι σημειώνει ότι, παρότι υπάρχει ευρύτερη συναίνεση σχετικά με το αίτημα να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές μέχρι τα τέλη Απριλίου, προσωπικές αντιδικίες θα οδηγήσουν μάλλον σε διαφωνία. Κάποιοι απο τους ηγέτες της αντιπολίτευσης εξάλλου δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στον Βουκ Ντράσκοβιτς να κυριαρχήσει στην αντιπολίτευση.

Αίτημα επισκόπου για απόσυρση του Πάπα
Ανώτατος καθολικός επίσκοπος δήλωσε ότι είναι πιθανόν να αποσυρθεί ο Πάπας Ιωάννης Παύλος απο τα καθήκοντα του λόγω της κατάστασης της υγείας του. Ο γερμανός επίσκοπος Κάρλ Λέμαν είπε ότι ο Πάπας έχει την πυγμή να πάρει μια τέτοια απόφαση. Ομως οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις στην Ιταλία, και δυσαρέσκεια ιδιαίτερα στο Βατικανό, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη.

Αυστηροί έλεγχοι στα βελγικά σύνορα
Το Βέλγιο επανεισάγει σήμερα αυστηρούς ελέγχους διαβατηρίων σε όλο τα σύνορα της χώρας, προσπαθώντας να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση. Παράλληλα, η βελγική κυβέρνηση ξεκινάει την καταγραφή παράνομων μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα, οι οποίοι μπορούν να κάνουν αίτηση για άδεια παραμονής. Πάντως, η εισαγωγή των αυστηρών ελέγχων στα σύνορα, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιώματων, δημιουργεί διακρίσεις για όσους δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Επανεκλέγη ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν
Στο Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, ο Πρόεδρος Ισλάμ Καριμώφ επανεξελέγη στο ανώτατο αξίωμα της χώρας με ποσοστό που αγγίζει το 92 τις εκατόν. Ο κύριος Καριμώφ αντιμετώπισε μόνο έναν αντίπαλο, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις το 4 τις εκατόν. Ο ΟΑΣΕ κατηγόρησε το Ουζμπεκιστάν ότι δεν προσέφερε στους ψηφοφόρους ουσιαστική επιλογή.

Σε νοσοκομείο του Μπουένος ’ϊρες ο Μαραντόνα
Ο πάλαι ποτέ αργεντινός αστέρας του ποδοσφαίρου, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο του Μπουένος ’ϊρες, λόγω καρδιακών προβλημάτων, όπως δήλωσαν οι γιατροί. Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε με ιδιωτικό τζετ απο την Ουρουγουάη, όπου νοσηλευόταν απο την περασμένη Τρίτη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι αρχές τον είχαν εκεί ανακρίνει σχετικά με κατηγορίες για χρήση κοκαϊνης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.