Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι ρώσοι στρατιώτες μιλούν για σημαντικές απώλειες
Οι ρώσοι στρατιώτες μιλούν για σημαντικές απώλειες

10/01/2000 0600 GMT

Αιφνιδιαστικές επιθέσεις των τσετσένων ανταρτών
Στη Τσετσενία, οι δυνάμεις των ανταρτών δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αντεπιτίθενται κατά ρωσικών θέσεων, μετά απο μια σειρά αιφνιδιαστικών επιχειρήσεων που εξαπέλησαν. Οι αντάρτες προσθέτουν ότι οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές περιοχές, ενώ αντίθετα, οι ρωσικές αρχές δηλώνουν ότι οι τσετσένοι μαχητές τρέπονται σε φυγή. Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι οι ανάρτες επιτέθηκαν εναντίον τους σε σημεία που ελέγχουν, στις πόλεις Αργκούν, Σάλι και Γκουντέρμες.  Ανταποκριτής του BBC στην περιοχή μεταδίδει ότι οι επιθέσεις των Τσετσένων υποχρέωσαν τους Ρώσουν να υποχωρήσουν, ενώ συνεχίζουν να έχουν αργή πρόοδο στις προσπάθειες κατάληψης του Γκρόσνυ.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ισραήλ-Συρίας - Περίπλοκα τα ζητήματα διαφωνίας λέει εκπρόσωπος του αμερικανού Προέδρου
Ολοκληρώνονται οι εργασίες των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στη Συρία και το Ισραήλ που πραγματοποιήθηκαν για έξι ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος Κλίντον. Εκπρόσωπος του αμερικανού πρόεδρου δήλωσε ότι είναι σημαντικό να έρθουν πιο κοντά οι δύο ηγέτες -δηλαδή ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ και ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Φαρούν Αλ-Σάρα σε διαφορετικούς χώρους, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους. Ο εκπρόσωπος του κυρίου Κλίντον πρόσθεσε ότι οι διαφορές παραμένουν περίπλοκες. Κατά τις συνομιλίες, αναμένετο ότι οι δύο πλευρές θα έχουν τις πρώτες επίσημες συζητήσεις για την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων απο τα υψώματα του Γκολάν, ένα σημείο-κλειδί για την ειρηνευτική διαδικασία. Τέσσερις ομάδες εργασίας συστάθηκαν απο σύρους και ισραηλινούς αξιωματούχους, ώστε να εξετάσουν τα θέματα στα οποία διαφωνούν.

Συνάντηση της αντιπολίτευσης στη Σερβία για πρόωρες εκλογές
Τα μεγαλύτερα σερβικά κόμματα της αντιπολίτευσης συναντώνται σήμερα σε μια νέα προσπάθεια να συντονίσουν τη δράση τους. Τη συνάντηση συγκάλεσε ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ο Βουκ Ντράσκοβιτς. Ανταποκριτής του BBC στο Βελιγράδι σημειώνει ότι, παρότι υποάρχει ευρύτερη συμφωνία για το αίτημα του να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές μέχρι τα τέλη Απριλίου, προσωπικές αντιδικίες θα οδηγήσουν μάλλον σε διαφωνία. Κάποιοι απο τους ηγέτες της αντιπολίτευσης εξάλλου δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στον Βουκ Ντράσκοβιτς να κυριαρχήσει στην αντιπολίτευση.

Αίτημα επισκόπου για απόσυρση του Πάπα
Ανώτατος καθολικός επίσκοπος δήλωσε ότι είναι πιθανόν να αποσυρθεί ο Πάπας Ιωάννης Παύλος απο τα καθήκοντα του λόγω της κατάστασης της υγείας του. Ο γερμανός επίσκοπος Κάρλ Λέμαν είπε ότι ο Πάπας έχει την πυγμή να πάρει μια τέτοια απόφαση. Ομως οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις στην Ιταλία, και δυσαρέσκεια στο Βατικανό, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη.

Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στο Βερολίνο
Στη Γερμανία, η αστυνομία συγκρούστηκε με χιλιάδες αριστερούς διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο, παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης. Η διαδήλωση που διοργανώθηκε απο το πρώην κομμουνιστικό κόμμα, το PDS, απαγορεύτηκε όταν ένας καταζητούμενος απείλησε να επιτεθεί στους διαδηλωτές με χειροβομβίδες και όπλα. Η συγκέντρωση στη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων κομμουνιστών ηγετών, της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Κάρλ Λίμπγκνεχτ θα επαναληφθεί το Σάββατο.

Σε νοσοκομείο του Μπουένος ’ϊρες ο Μαραντόνα
Ο πάλαι ποτέ αργεντινός αστέρας του ποδοσφαίρου, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο του Μπουένος ’ϊρες, λόγω καρδιακών προβλημάτων, όπως δήλωσαν οι γιατροί. Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε με ιδιωτικό τζετ απο την Ουρουγουάη, όπου νοσηλευόταν απο την περασμένη Τρίτη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι αρχές τον είχαν εκεί ανακρίνει σχετικά με κατηγορίες για χρήση κοκαϊνης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.