Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσοι στρατιώτες καθηλωμένοι στα βόρεια προάστια του Γκρόζνι
Ρώσοι στρατιώτες καθηλωμένοι στα βόρεια προάστια του Γκρόζνι





07/01/2000 (10:00 GMT)

Δύο ακόμη μήνες θα διαρκέσουν οι συγκρούσεις στην Τσετσενία λέει ο Γέλτσιν
Στην Τσετσενία, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να κερδίζουν έδαφος στην προσπάθεια τους να καταλάβουν την πρωτεύουσα Γκρόζνι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι ελέγχουν τον σιδηροδρομικό σταθμό. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσσίας, Μπορις Γιέλτσιν, που βρίσκεται στην Παλαιστίνη, είπε ό,τι η επιχείρηση στην Τσετσενία θα διαρκέσει για δύο ακόμη μήνες. Ο ρωσικός στρατός στην Τσετσενία προειδοποίσησε ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ότι προβλέπουν οι πολιτικοί. Διοικητής μονάδας ειδικών δυνάμεων είπε ότι πολύ δύσκολες μάχες έπονται, ειδικότερα στο ορεινά νότια της πρωτεύουσας της αποσχισθείσας δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Τσετσενία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει στα περίχωρα του χωριού Βεντένο αλλα την προέλασή τους στο Γκρόζνι έχουν επιβραδύνει τα πυρά τσετσένων ελέυθερων σκοπευτών και οι συνεχείς αναπάντεχες επιθέσεις τους.

Για παραβίαση του διεθνούς δικαίου κατηγορεί η Human Rights Watch το ΝΑΤΟ
Σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, το ΝΑΤΟ  παραβίασε το διεθνές δίκαιο στον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Σε έκθεση που συνέταξε η οργάνωση και θα κατατεθεί στο δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου, το ΝΑΤΟ κατηγορείται ότι βομβάρδισε επίτηδες σέρβους αμάχους και κατέστρεψε όλη την τεχνική υποδομή της Σερβίας. Στην έκθεση καταγγέλεται το ΝΑΤΟ για χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου και αποκαλύπτεται οτι οι νεκροί μεταξύ τών σέρβων αμάχων είναι πολλοί περισσότεροι απο ότι το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται.

Και νέα παρέμβαση Κλίντον στις συνομιλίες Ισραήλ-Συρίας
Ο  αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έκανε άλλη μία προσωπική παρέμβαση για να αποτρέψει μία κρίση στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ  και της Συρίας. Ο κ. Κλίντον είχε κατ' ιδίαν συζητήσεις τις ηγεσίες και των δύο πλευρών και απηύθυνε έκκληση να αδράξουν την ευκαιρία για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας. Το  νέο αδιέξοδο δημιούργησε η άρνηση της Συρίας να συνεχίσει τον διάλογο κατηγορώντας το Ισραήλ για εσκεμένη καθυστέρηση στο θέμα των υψωμάτων του Γκολαν και συγκεκριμένα της απόσυρσης του ισραηλινού στρατού από αυτά, ένα αίτημα που η Δαμασκός λέει οτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Απο την πλευρά του το Ισραήλ ζητά κάποιος κανονισμούς ασφαλείας πριν διατάξει την αποχώρηση των στρατευμάτων του.

Δραπέτευσε ο διάδοχος του Δαλάι Λάμα από το Θιβέτ
Ο δωδεκάχρονος βουδιστής ηγέτης τον οποίο προορίζουν οι κινεζικές αρχές για διάδοχο του Δαλάι Λάμα,  δραπέτευσε απο την πρωτεύτουσα του Θιβέτ Λάσα και αφού πέρασε τα Ιμαλαϊα έφθασε στην Βόρεια Ινδία.  Σύμφωνα με πληροφορίες  το αγόρι εγκατέλειψε το Θιβέτ πριν μία εβδομάδα και έφτασε χθες Τετάρτη στην πόλη Νταραμσάλα της Ινδίας, όπου βρίσκεται ο εξόριστος  θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, ο οποίος επίσης δραπέτευσε με παρόμοιο τρόπο  πριν σαράντα χρόνια.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.