Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Από τα Ασιατικά Χρηματιστήρια ξεκίνησε σήμερα η πτώση των μετοχών διεθνώς
Από τα Ασιατικά Χρηματιστήρια ξεκίνησε σήμερα η πτώση των μετοχών διεθνώς

05/01/2000 (18:30)

Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Νέας Υόρκης
Με σχετική σταθεροποίηση στις τιμές έκλεισαν σήμερα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Νέας Υόρκης, μετά τη σημαντική πτώση που παρουσιάστηκε τις δύο τελευταίες ημέρες. Λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης Dow Jones παρουσίασε μικρή μόνο διαφοροποίση απο τις χθεσινές τιμές, αλλά άλλος δείκτης μετοχών υψηλής τεχνολογίας παρουσίασε μικρή πτώση. Οι αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές επίσης σταθεροποιήθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, αφού αρχικά είχαν καθοδική πορεία. Η χθεσινή μέρα είχε χαρακτηριστεί απο σημαντική πτώση των αξιών σε όλο τον κόσμο. Αναλυτές όμως σημειώνουν ότι η πτώση αυτή οφείλεται εν μέρει στην μεγάλη άνοδο των αξιών το αμέσως προηγούμενο διάστημα και στους φόβους για άνοδο των επιτοκίων. Στο μεταξύ όμως, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στο ύψος των σημαντικών επιτοκίων.

Δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στη Νορβηγία
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 ακόμα αγνοούνται στη Νορβηγία μετά την μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, 180 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας ΄Oσλο. Τα συνεργεία διάσωσης, που χρειάστηκαν έξι ώρες για να σβήσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την σύγκρουση λένε τώρα ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για την ανεύρεση άλλων επιζώντων.

Το Μάρτιο οι ρωσικές εκλογές
Στη Μόσχα, η Ανω Βουλή ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τελικά στις 26 Μαρτίου. Οι εκλογές, που επρόκειτο κανονικά να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, θα γίνουν πρόωρα εξαιτίας της παραίτησης του Μπορίς Γέλτσιν. Ανταποκριτές μεταδίδουν ότι πιθανότατα ο νικητής θα είναι ο νύν εκτελών χρέη προέδρου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται στα ύψη. Στο μεταξύ, στη Τσετσενία, όπου συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις, νέες κατηγορίες έχουν εξαπολύσει και οι δύο πλευρές για χρήση χημικών όπλων απο τους αντιπάλους τους. Ο τσετσένος πρόεδρος Ασλάν Μασκάντωφ απήυθυνε έκκληση για τριήμερη εκεχειρία ώστε να εξεταστούν απο ειδικούς οι κατηγορίες για την χρήση χημικών απο το ρωσικό στρατό.

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Ισραήλ- Συρίας
Αξιωματούχοι απο το Ισραήλ και τη Συρία έχουν προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για τρίτη ημέρα, διαπραγματεύσεις που είχαν προηγουμένως διακοπεί μετά απο διαφωνίες για την ατζέντα των συνομιλιών. Οι δύο πλευρές επανήλθαν μετά απο αμερικανική μεσολάβηση. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ και ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Αλ-Σαρά συναντώνται στη Δυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου συζητούν το κρίσιμο ζήτημα της επιστροφής των υψωμάτων Γκολάν απο το Ισραήλ στη Συρία.

Αιματηρή βομβιστική επίθεση στη Σρι Λάνκα
Δεκατρείς άνθρωποι τουλάχιστον σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα της Sri Lanka, Colombo. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μια γυναίκα, η οποία θεωρείται από την αστυνομία ως υπεύθυνη για την επίθεση αυτοκτονίας με την βόμβα κοντά στο γραφείο της πρωθυπουργού της Sri Lanka, η οποία, όμως, εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν εκεί.

Ιατρικές εξετάσεις στον Πινοσέτ
Ο πρώην χιλιανός δικτάτορας Αουγκούστο Πινοσέτ πραγματοποίησε σήμερα ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο του Λονδίνου, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να εκδοθεί στην Ισπανία και να αντιμετωπίσει εκεί κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την περίοδο διακυβέρνησης του.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.