Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Από τα Ασιατικά Χρηματιστήρια ξεκίνησε σήμερα η πτώση των μετοχών διεθνώς
Από τα Ασιατικά Χρηματιστήρια ξεκίνησε σήμερα η πτώση των μετοχών διεθνώς



05/01/2000 (10:00)

Μεγάλη πτώση των διεθνών Χρηματιστηρίων
Δραματική πτώση σημειώνουν οι μετοχές στα διεθνή Χρηματιστήρια. Μετά την χθεσινή πτώση τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια συνέχισαν και σήμερα την καθοδική πορεία. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, παρουσίαζε πτώση του Γενικού δείκτη κατά 1,5%, την ίδια στιγμή που η αξία των μετοχών στο Παρίσι και στην Φρανκφούρτη σημείωναν και αυτές πτώση. Είχαν προηγηθεί μεγάλες απώλειες στα Χρηματιστήρια της Ανατολικής Ασίας με τον Γενικό Δείκτη στο Χονγκ Κονγκ να πέφτει περισσότερο από 7%. Στο Tόκιο, στη Σιγκαπούρη και στη Σεούλ παρατηρήθηκαν ανάλογες μειώσεις της αξίας των μετοχών. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τους επενδυτές ανησυχεί, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ευρώπη.

Καθορίζεται σήμερα η ημερομηνία των εκλογών στη Ρωσία
Στη Μόσχα, η Άνω Βουλή σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα καθορίζει την οριστική ημερομηνία των προεδρικών εκλογών που θεωρείται βέβαιο ότι θα διενεργηθούν νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο λόγω της αιφνιδιαστικής παραίτησης του Μπορίς Γιέλτσιν. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαρτίου. Ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα εκτιμά ότι ενδεχομένως ο κ.Βλαντιμίρ Πούτιν, που εκτελεί χρέη προέδρου της Ρωσίας μετά την παραίτηση Γιέλτσιν, να ασκήσει πιέσεις για περαιτέρω επίσπευση των εκλογών προκειμένου να εκμεταλλευθεί την υψηλή δημοτικότητά του.

Σχόλια του Χαβιέ Σολάνα για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κροατία
"Έφτασε η ώρα για την Κροατία να εκπληρώσει τις διεθνείς της υποχρεωσεις και να παίξει έναν ρόλο σταθεροποιητικό στα Βαλκάνια", είπε σε συνέντευξή του στο BBC ο Χαβιέ Σολάνα, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχολιάζοντας τη νίκη της Κεντροαριστεράς στην Κροατία.

Έκρηξη βόμβας με 11 νεκρούς στη Σρι Λάνκα
Έντεκα άνθρωποι τουλάχιστον σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Κολόμπο. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μια γυναίκα, η οποία θεωρείται από την αστυνομία ότι πραγματοποίησε αυτή την επίθεση αυτοκτονίας με την βόμβα κοντά στο γραφείο της πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα, η οποία, όμως, εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν εκεί.

Εφτά νεκροί από σύγκρουση τρένων στη Νορβηγία
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 ακόμα αγνοούνται στη Νορβηγία μετά την σύγκρουση 2 τρένων, 180 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Όσλο. Τα τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά και τα συνεργεία διάσωσης χρειάστηκαν 6 ώρες για να σβήσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την σύγκρουση.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στην Ουρουγουάη
Ο πρώην σταρ του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε μια ιδιωτική κλινική στην Ουρουγουάη, πιθανότατα μετά από καρδιακά προβλήματα. Μέλη του προσωπικού της κλνικής έκαναν γνωστό ότι ο Μαραντόνα εισήχθη στην κλινική μετά από κρίση υπέρτασης. Ο μάνατζέρ του διέψευσε τις πληροφορίες ότι εισήχθη στην κλινική μετά από χρήση υπερβολικής δόσης κοκαϊνης. Ο Μαραντόνα, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε αθλητική προσωπικότητα του εικοστού αιώνα στην Αργεντινή, έχει νοσηλευθεί αρκετές φορές στο παρελθόν μετά από χρήση ναρκωτικών. Πάντως, οι γιατροί τονίζουν ότι έχει ξεφύγει του κινδύνου και σύντομα θα βγει από το νοσοκομείο.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.