Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πανηγυρίζει η, μέχρι σήμερα, αντιπολίτευση στην Κροατία
Πανηγυρίζει η, μέχρι σήμερα, αντιπολίτευση στην Κροατία



04/01/2000 (10:30)
 

Προηγείται με διαφορά η αντιπολίτευση στην Κροατία
Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κροατία η αντιπολιτευτική συμμαχία της Κεντροαριστεράς προηγείται με μεγάλη διαφορά. Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC στο Ζάγκρεμπ, η νίκη της αντιπολίτευσης αναμένεται να είναι σαρωτική. Πρωθυπουργός της Κροατίας αναμένεται να γίνει ένας μεταρρυθμιστής κομμουνιστής, ο Ίβιτσα Ράκαν.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Τσετσενία
Στην Τσετσενία οι ισλαμιστές αντάρτες λένε ότι έχουν επανακαταλάβει 3 χωριά στα περίχωρα της πρωτεύουσας Γκρόζνι μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τον Ρωσικό στρατό. Η πληροφορία διαψεύστηκε από την Ρωσική πλευρά. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις των Ρωσικών δυνάμεων εναντίον της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι.

Δεν σημειώθηκε πρόοδος στην έναρξη των συνομιλιών Ισραήλ - Συρίας
Το Ισραήλ και η Συρία απέτυχαν να σημειώσουν πρόοδο στην έναρξη του νέου γύρου των συνομιλιών στην Αμερική. Παρά τις προσπάθειες του Αμερικανού πρόεδρου Μπιλ Κλίντον και της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος.

Χωρίς προβλήματα από τον "ιό της χιλιετίας" λειτουργούν τα Χρηματιστήρια - Αγανάκτηση για τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αντιμετώπιση του "ιού"
Τα Χρηματιστήρια, μέχρι στιγμής, δεν επηρεάστηκαν από τον "ιό της χιλιετίας". Στην Αυστραλία επιχειρηματίες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αντιμετώπιση του "ιού της χιλιετίας" - ποσά που, όπως υποστηρίζουν, δεν ήταν απαραίτητα, αφού τελικά κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε.

Τεράστιες οι ζημιές στην Γαλλία από τις πρόσφατες ζημιές
Αξιωματούχοι στην Γαλλία έκαναν γνωστό ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην χώρα από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολλάρια. Μόνο η διόρθωση της ζημιάς στην ηλεκτροδότηση θα κοστίσει περίπου 600 δισεκατομμύρια δραχμές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ενώ αρκετά δισεκατομμύρια δραχμές θα χρειαστούν και για την επιδιόρθωση των ζημιών στο καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ στο Παρίσι και στο παλάτι των Βερσαλιών.

Απαγορεύει το Βέλγιο τις νυχτερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει όλες τις νυχτερινές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών σε μια προσπάθεια να μειώσει τον θόρυβο. Η απαγόρευση, που αφορά όλες τις πτήσεις εκτός από αυτές που έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα ή είναι επείγουσες,  θα έχει ισχύ από το 2003.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.