Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πανηγυρίζει η, μέχρι σήμερα, αντιπολίτευση στην Κροατία
Πανηγυρίζει η, μέχρι σήμερα, αντιπολίτευση στην Κροατία

 



04/01/2000 (07:30)
 

Προηγείται με διαφορά η αντιπολίτευση στην Κροατία
Στην Κροατία, όπως όλα δείχνουν, η αντιπολιτευτική συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελευθέρων προηγείται με μεγάλη διαφορά. Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC στο Ζάγκρεμπ, η νίκη της αντιπολίτευσης αναμένεται να είναι σαρωτική. Όπως δήλωνε αργά χθες το βράδυ ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Ντράζεν Μπούντισα, η μέχρι σήμερα αντιπολίτευση στην Κροατία θα ελέγχει από σήμερα τα δύο τρίτα των εδρών του κοινοβουλίου.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Τσετσενία
Στην Τσετσενία οι ισλαμιστές αντάρτες λένε ότι έχουν επανακαταλάβει 3 χωριά στα περίχωρα της πρωτεύουσας Γκρόζνι μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τον Ρωσικό στρατό. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις των Ρωσικών δυνάμεων εναντίον της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι.

Συνομιλίες Ισραήλ - Συρίας
Την ελπίδα τους για κάποιου είδους σύγκλιση θέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Συρία εξέφρασαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Παρόλα αυτά παραδέχονται ότι είναι πρόωρη η αναφορά σε μια ουσιαστική προσέγγιση, τουλάχιστον στη φάση αυτή. Οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, των οποίων ηγούνται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας γίνονται σε μια
κωμόπολη 100 χιλιόμετρα από την Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, δεν σημειώθηκε καμία απολύτως πρόοδος κατά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών.

Δεν παρουσιάστηκαν, μέχρι στιγμής, προβλήματα από τον "ιό της χιλιετίας" στα Χρηματιστήρια
Κανένα πρόβλημα από τον "ιό της χιλιετίας" δεν παρουσιάστηκε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Η αξία των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Ιαπωνικής πρωτεύουσας αυξήθηκε κατά 1%. Τα περισσότερα Χρηματιστήρια που έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής μετά τις αργίες της Πρωτοχρονιάς δεν επηρεάστηκαν από τον "ιό της χιλιετίας".

Τεράστιες οι ζημιές στην Γαλλία από τις πρόσφατες ζημιές
Αξιωματούχοι στην Γαλλία έκαναν γνωστό ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην χώρα από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολλάρια. Μόνο η διόρθωση της ζημιάς στην ηλεκτροδότηση θα κοστίσει περίπου 600 δισεκατομμύρια δραχμές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ενώ αρκετά δισεκατομμύρια δραχμές θα χρειαστούν και για την επιδιόρθωση των ζημιών στο καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ στο Παρίσι και στο παλάτι των Βερσαλιών.

Απαγορεύει το Βέλγιο τις νυχτερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει όλες τις νυχτερινές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών σε μια προσπάθεια να μειώσει τον θόρυβο. Η απαγόρευση, που αφορά όλες τις πτήσεις εκτός από αυτές που έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα ή είναι επείγουσες,  θα έχει ισχύ από το 2003.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.