Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τσετσενία - η Ρωσία έχει κατηγορήσει τους τσετσένουνς ότι χρησιμοποιούν χημικά όπλα
Τσετσενία - η Ρωσία έχει κατηγορήσει τους τσετσένουνς ότι χρησιμοποιούν χημικά όπλα




3/1/2000 (7:35 GMT)

Αμείωτη η ένταση των ρωσικών βομβαρδισμών στην Τσετσενία. Φόβοι για τους αμάχους
Νέοι φόβοι εκφράζονται για τους αμάχους στις ορεινές περιοχές της νότιας Τσετσενίας, μετά από μία ακόμη μέρα ρωσικών επιθέσεων. Οι Ρώσοι λένε ότι προελάυνουν σε αρκετές περιοχές της Τσετσενίας, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Γκρόζνι και στο νότο, όπου λένε πως σκότωσαν περισσότερους από τριακόσιους τσετσένους μαχητές. Τσετσένοι αξιωματούχοι λένε ότι οι ρωσικοί βομβαρισμοί έχουν παγιδεύσει πολλούς αμάχους στα ορεινά χωριά, οι οποίοι δεν επιχειρούν να εγκαταλείψουν την περιοχή γιατί φοβούνται για την ζωή τους.

Νέα ερωτηματικά αντιμετωπίζει ο Χέλμουτ Κόλ
Έρευνα κατά του πρώην Καγκελλαρίου Χέλμουτ Κόλ αρχίζει σήμερα στην Γερμανία, για το θέμα των μυστικών δωρεών στο κόμμα του, τους χριστιανοδημοκράτες. Ο κ. Κολ παραδέχθηκε ότι δεν δήλωσε εισφορές σε μετρητά που ξεπερασαν το μισό εκατομμύριο δολλάρια για πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι αρνείται να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών.

Εντεκα τουλάχιστον νεκροί από βόμβα στο Κασμίρ
Βόμβα εξεράγη στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ. Από την έκρηξη βρήκαν το θάνατο έντεκα άτομα και πολλά άλλα τραυματίστηκαν. Η έκρηξη σημειώθηκε σε αγορά λαχανικών κοντά στην θερινή πρωτεύουσα Σριναγκάρ. Αρκετοί στρατιώτες βρισκόταν στην περιοχή την στιγμή της έκρησης αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους πολίτες. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιός ευθύνεται για την επίθεση.

Εκλογές στην μετά Τούτσμαν Κροατία
Ανοιξαν σήμερα το πρωί οι κάλπες στην Κροατία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις  η Κροατική Δημοκρατική Ενωση, το κόμμα που ίδρυσε ο Φράνιο Τούτσμαν και κυβερνά την χώρα την τελευταία δεκαετία, μπορεί να ηττηθεί από την συμμαχία κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι κοινοβουλευτικές εκλογές λαμβάνουν χώρα λίγες μόλις εβδομάδες από τον θάνατο του κ. Τούτσμαν.

Συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο
Νέες συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων ξέσπασαν στη νότια Αίγυπτο. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο εσωτερικών, τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν την ζωή τους στο χωριό Αλ Κοσέχ. Αλλά ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής ανεβάζει των αριθμό των θυμάτων σε δεκαέξι, όλοι τους,  όπως είπε, χριστιανοί. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στο Κάιρο, πρόκειται για τις πιο σοβαρές θρησκευτικές συγκρούσεις των τελευταίων μηνών στην περιοχή.  Οι αρχές της Αιγύπτου λένε ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.