Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο παραιτηθείς Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν με τον αντικαταστάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο παραιτηθείς Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν με τον αντικαταστάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν




31/12/99 (14.00  GMT)

Παραίτηση Γέλτσιν από την προεδρία της Ρωσίας
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν κατέπληξε την χώρα του και τον υπόλοιπο κόσμο ανακοινώντας σήμερα το πρωί την παραίτηση του, κατά την διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος προς τον Ρωσικό λαό.  Ο κύριος Γέλτσιν είπε ότι κατέληξε στην απόφασή του μετά από πολλή σκέψη ενώ ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν θα τον αντικαταστήσει μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, τις οποίες εξήγγειλε για τον Μάρτιο του 2000. Ανακοινωντας την παραιτηση του ο Μπορις Γελτσιν ειπε οτι θελει επισης να ζητησει συγνωμη απο τον ρωσικο λαο διοτι δεν καταφερε να εκπληρωσει ολες τις επιθυμιες του, και επεσήμανε ότι η Ρωσία χρειάζεται νέους πολιτικούς για την είσοδό της στον καινούργιο αιώνα. Ο 68χρονος Ρώσος πρόεδρος ήταν στο πηδάλιο της χώρας του για 8 χρόνια, που σημαδεύτηκαν από  οικονομικές κρίσεις και τις προσπάθειες εδραίωσης της οικονομίας της αγοράς..

Αίσιο τέλος της οκταήμερης αεροπειρατείας στο Αφγανιστάν
Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατία του αεροσκάφους των Ινδικών αερογραμμών το οποίο βρισκόταν για οκτώ ημέρες  υπό τον έλεγχο ενόπλων αυτονομιστών του Κασμίρ στο αεροδρόμιο του Κανταχάρ στο Αφγανιστάν. Οι αεροπειρατές συμφώνησαν με την Ινδική κυβέρνηση να απελευθερώσουν τους 160 επιβάτες και πλήρωμα που κρατούσαν ως όμηρους με αντάλλαγμα να αφεθούν ελεύθεροι τρεις ομοιδεατες τους που εκρατούντο στις Ινδικές φυλακές. Οι 3 αυτονομιστές αφίχθησαν στο αεροδρόμιο του Κανταχάρ με Ινδικο στρατιωτικο αεροσκαφος και όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία οι 5 αεροπειρατές εγκατέλειψαν το αεροσκάφος που ειχαν καταλαβει, παρεδωσαν τα οπλα τους σε Αφγανους αξιωματικους του κινηματος Ταλεμπαν και εφυγαν  μαζί με τους 3 απελευθερωθέντες προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συνεργασία Μόσχας - Ουάσιγκτον για τον Ιό της Χιλιετίας
Ρώσοι και Αμερικανοί πυρηνικοί επιστήμονες συνεργάζονται για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού δυστυχήματος εξαιτίας προβλημάτων που ίσως προκύψουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τον Ιό της Χιλιετίας. Σε ολόκληρο τον κόσμο δισεκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τον Ιό της Χιλιετίας.

Προληπτικές συλλήψεις υπόπτων στις ΗΠΑ ενόψει των εορτασμών της Χιλιετίας
Πράκτορες του FBI έκαναν εφόδους σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών  και συνέλαβαν περίπου 100 άτομα με την υποψία ότι έχουν σχέση με άτομο που κατηγορείται γιά βομβιστική επίθεση . Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι . Ανταποκριτής του BBC στην Ουάσιγκτον μεταδίδει ότι το FBI προσπαθεί να εντοπίσει άτομα που ίσως σχετίζονται με τον Αλγερινό Αχμέντ Ρεσάμ ο οποίος έχει συλληφθεί με την κατηγορία ότι προσπάθησε να εισαγάγει παράνομα στη χώρα εκρηκτικές ύλες . Η σύλληψη του Ρεσάμ μαζί με κάποιο άλλο ατόμο που λέγεται ότι είναι συνεργάτης του Ρεσάμ έχει εντείνει τους φόβους γιά το ενδεχόμενο βομβιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των  εορτασμών γιά το Μιλένιουμ στις ΗΠΑ.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να σφυροκοπούν το Γκρόζνι
Πληροφορίες από την Τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι αναφέρουν ότι η πόλη δέχεται τα σφοδρά πυρά των Ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονται στους γύρω λόφους. Στα περίχωρα του Γκρόζνι συνεχίζονται οι συγκρούσεις των Ρώσων με τους Τσετσένους αντάρτες. Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν για άλλη μια φορά υπεραμύνθηκε της πολιτικής της χώρας του στην Τσετσενία. Ο κύριος Πούτιν είπε ότι οι επικριτές της Ρωσίας στην Δύση δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Ρωσική επιχείρηση στην Τσετσενία αποτελεί σταυροφορία κατά της τρομοκρατίας.

Επεκτείνονται οι συγκρούσεις στην Ινδονησία
Οι αρχές της Ινδονησίας λένε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών στις Μολούκες νήσους επεκτάθηκαν και  στην μεγαλύτερη νήσο Σεράμ. Περισσότεροι από 350 άνθρωποι σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας των συμπλοκών μεταξύ των αντιτιθέμενων θρησκευτικών ομάδων. Στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι για αρκετές ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας διεξήχθησαν συγκρούσεις και στην πρωτεύουσα των Μολούκων νήσων Άμπον.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.