Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ταλεμπάν παρακολουθεί το αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών στο Κανταχάρ
Ταλεμπάν παρακολουθεί το αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών στο Κανταχάρ

28/12/99 (14:20 GMT)

200 εκ. δολλάρια ζητούν οι αεροπειρατές
Ο υπουργός εξωτερικών της Ινδίας δήλωσε ό,τι οι αεροπειρατές που έχουν καθηλώσει αεροσκάφος των Ινδικών αερογραμμών στο Κανταχάρ του Αφγανιστάν από το Σάββατο, ζήτησαν διακόσια εκατομμύρια δολλάρια και την απελευθέρωση τριάντα πέντε ανταρτών από το Κασμίρ σε αντάλλαγμα για τους εκατόν εξήντα ομήρους. Ένας από τους αεροπειρατές βγήκε σήμερα για πρώτη φορά από το αεροσκάφος. Είχε καλυμένο το πρόσωπό του καθώς έμπαινε σε ένα όχημα παρκαρισμένο κάτω από το αεροπλάνο. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στο Κανταχάρ, ο αεροπειρατής είναι εγκυητής της ασφάλειας ενός Ινδού μηχανικού ο οποίος επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο για να επιδιορθώσει την τεχνική βλάβη που παρουσιάστηκε στις μηχανές του. Οι συνθήκες για τους ομήρους επιδεινώθηκαν ταχύτατα όταν έσβησαν οι μηχανές του αεροσκάφους και έτσι έπαψαν να λειτουργούν τα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης.

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στο Γκρόζνι
Στην Τσετσενία, μετά από τρεις ημέρες αιματηρών μαχών, η Ρωσία λέει ότι έχει διασπάσει τις εχθρικές γραμμές και τα στρατεύματά της συνεχίζουν την προέλασή τους προς την πρωτεύουσα Γκρόζνι. Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Ιγκόρ Σεργκέγιεφ  είπε ό,τι οι ρωσικές δυνάμεις αντέστρεψαν την κατάσταση προς όφελός τους  και προσέθεσε πως τα πολεμοφόδια των τσετσένων ανταρτων εξαντλούνται. Είπε  επίσης ό,τι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς βιασύνη για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειές τους και να αποφευθχούν οι θάνατοι αμάχων. Ρώσος στρατηγός δήλωσε  ότι τα ρωσικά στρατεύματα σε από σταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από το κέντρο  της πόλης και αναμένεται να αποκτήσουν  τον πλήρη έλεγχο της τσετσενικής πρωτεύουσας μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Και νέοι θάνατοι λόγω της κακκοκαιρίας στην Δ. Ευρώπη
Στην Δυτική Ευρώπη, με αμείωτη ένταση συενχίζονται οι θύελλλες που έπληξαν την περιοχή  από το Σαββατοκύριακο. Από τις τελευταίες θύελλες χειρότερα επλήγησαν  η Ισπανία και η νοτιοδυτική  Γαλλία, όπου η ένταση των ανέμων έφτασε τα διακόσια χιλιόμετρα την ώρα κατά την διάρκεια της νύκτας. Από χθες, δεκατρία άτομα έχουν βρει το θανατο στη Γαλλία και οκτώ στην Ισπανία.

Έκκληση Ράινχαρτ για συνεργασία και ανοχή στο Κοσσυφοπέδιο
Ο επικεφαλής της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο Στρατηγός Κλάους Ράινχαρτ έκανε έκκληση στον πληθυσμό  για ανοχή και συνεργασία. Ο στρατηγός έκανε τις δηλώσεις του μία ημέρα μετά την βομβιστική επίθεση σε σερβικό καφενείο της πόλης Βιτίνα,  από την οποία τραυματίστηκαν οκτώ άτομα.

Με επιτυχία στέφθηκε η απόστολή του Ντισκόβερι
Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery επέστρεψε στην Γη αφού εκτέλεσε επιτυχώς την οκταήμερη αποστολή του να επιδιορθώσει το διαστημικό τηλεσκόπιο  Hubble. Η επιτυχία της αποστολής έδωσε επιτέλους λόγο να πανηγυρίσουν οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, μετά από μία σειρά αποτυχιών φέτος. Η ΝΑΣΑ έχασε δύο αποστολές στον Άρη και αντιμετώπισε ανάμεσα στα άλλα, τεχνικά προβλήματα με το ίδιο το πρόγραμμα του  Discovery.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.