Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

επαναλαμβάνουν τις απειλές τους οι αεροπειρατές
επαναλαμβάνουν τις απειλές τους οι αεροπειρατές

27/12/99 (08:00 GMT)

Επαναλαμβάνουν τις απειλές οι αεροπειρατές
Oι αεροπειρατές του ινδικού αεροσκάφους που βρίσκεται επί τρείς νύκτες στην Κανδαχάρη του νοτίου Αφγανιστάν επανέλαβαν τις απειλές τους έναντι των επιβατών. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Μπι Μπί Σι εκεί, η οργή των αεροπειρατών οφείλεται στο ότι η ινδική κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση του αυτονομιστή από το Κασμίρ, που κρατείται από τις ινδικές αρχές. Στην Κανδαχάρη μεταβαίνει Ινδός διπλωμάτωης που εδρεύει στο Πακιστάν, ενώ η Ρωσσία έχει ήδη ζητήσει την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ γιά να συζητηθεί το θέμα.
 
Προέλαση των Ρωσσικών δυνάμεων στο Γκρόζνυ
Σύμφωνα με ρωσσικές στρατιωτικές πηγές η προέλαση των ρώσσικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας παρακωλύεται από την ύπαρξη ναρκοθετημένων περιοχών , ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης. Αυτά μετέδωσε το πρακτορείο Ιτάρ Τας, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να πολιορκεί τους ανταρτες στο Γκρόζνυ. Αναφέρεται επίσης ότι κάποιες φιλορωσσικές παραστρατιωτικές ομάδες έχουν φθάσει στο κέντρο της πόλης. Οπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές οι μάχες είναι τόσο έντονες που είναι αδύνατο να εξακριβώσει κανείς τις οποιεσδήποτε δηλώσεις. Διοκητές των ρωσσικών δυνάμεων εξάλλου δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σταδιακά μέσα στην πόλη απομονώνοντας και σφραγίζοντας διαδοχικά διάφορους τομείς της. Εκατοντάδες αντάρτες μαχητές εξακολουθούν να βρίσκονται στο Γκρόζνυ, καθώς και 40 περίου χιλιάδες άμαχοι που έχουν παγιδευτεί εκεί επί εβδομαδες τώρα, μέσα στους αδιάκοπους βομβαρδισμούς.

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Δυτική Ευρώπη
Σφοδρή κακοκαιρία επικρατεί στην Δυτική Ευρώπη, σαν αποτέλεσμα της οποίας έχουν βρεί το θάνατο πάνω από 60 άτομα. Ανεμοι ταχύτητας έως και εκατόν εβδομήντα χιλιομέτρων την ώρα σαρώνουν την Γαλλία, την Γερμανία και την Ελβετία, καταστρέφοντας κτίρια, ξερριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας πολλά ατυχήματα στους δρόμους. Πιό σοβαρά έχει πληγεί η Γαλλία, όπου έχουν βρεί το θάνατο τριάντα άτομα. Δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού όπου είχε συγκεντρωθεί η οικογένεια γιά το Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Το Παρίσι δοκίμασε τους πιό ισχυρούς ανέμους εδώ και μισόν αιώνα, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν οι σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες στην περιοχή. Πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στή Γερμανία βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 12 άτομα από δέντρα που έπεσαν ή σε τροχαία δυστυχήματα , ενώ στην Ελβετία δύο άτομα σκοτώθηκαν σε χιονοδρομικό κέντρο.

Επιστρε΄φουν στο Λίβανο κρατούμενοι από το Ισραήλ
Πέντε Λιβανέζοι αντάρτες της Χεζμπολλά που αφέθησαν ελεύθεροι από το Ισραήλ το Σάββατο , βάσει συμφωνίας στην οποία μεσολάβησε η Γερμανία, έφθασαν στο Λίβανο. Μερικοί από τους κρατουμένους είχαν περάσει δέκα και πλέον χρόνια στις φυλακές, όπου εκρατούντο από το Ισραήλ με την ελπίδα ότι θα ανταλλάσσονταν με ισραηλινούς στρατιώτες των οποίων αγνοείται η τύχη. Οι εν λόγω κρατούμενοι έφθασαν στο Λίβανο μέσω Γερμανίας όπου μεταφέρθηκαν αρχικά. Η απελευθέρωσή τους θεωρείται ως χειρονομία καλής θελήσεως από μέρους του Ισραήλ απέναντι της Χεζμπολλά και της Συρίας. Στο μεταξύ οι παλαιστινιακές αρχές δήλωσαν ότι η πρόταση του Ισραήλ γιά την απελευθέρωση εικοσιέξη παλαιστινίων κρατουμένων είναι απαράδεκτη, καθόσον τα άτομα των οποίων προτείνεται η απελευθέρωση είναι ποινικοί εγκληματίες και όχι πολιτικοί κρατούμενοι.

Ταραχές στα νησιά Μολλούκα της Ινδονησίας
Συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύΧριστιανών και μουσουλμάνων στα νησιά Μολλούκα της Ινδονησίας. Αφορμή των επεισοδίων, που άρχισαν την Κυριακή το βράδυ και συνεχίσθηκαν όλη τη νύκτα, ένα τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δεκατρία άτομα, και πυρπολήθηκε ένα τζαμί και ένας χριστιανικό ναός. Στις αρχές του μηνός την περιοχή επισκέφθηκαν τόσο ο πρόεδρος όσο και η αντιπρόεδρος της Ινδονησίας, οι οποίοι έκαναν έκκληση γιά κατάπαυση των ταραχών. Πάνω από 700 άτομα έχουν βρεί το θάνατο σε διάφορα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των διαφόρων θρησκειών στα εν λόγω νησιά από την αρχή του χρόνου.

Σταθεροποιείται η κατάσταση στην Ακτή του Ελεφαντοστού
Ο νέος στρατιωτικός ηγέτης της Ακτής του Ελεφαντοστού δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τα κυριώτερα πολιτικά κόματα της χώρας. Ο στρατηγός Γκέι, ο  οποίος είχε αποπεμφθεί από τον στρατό από τον ανατραπέντα πρόεδρο Μπεντιέ, δήλωσε ότι ο στρατός επιθυμεί αληθινή δημοκρατία. Στην Ουάσιγκτον εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπαρτμεντ κάλεσε το νέο καθεστώς να προστατεύσει τους πολίτες και να προχωρήσει στην διεξαγωγή εκλογών.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.