Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αεροπειρατεία αεροσκάφους των Ινδικών αερογραμμών
Αεροπειρατεία αεροσκάφους των Ινδικών αερογραμμών

24/12/99 (19:00 GMT)
 

Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο των Ινδικών Αερογραμμών
Το αεροσκάφος των Ινδικών αερογραμμών που έγινε αντικείμενο αεροπειρατείας με 170 και πλέον επιβάτες αναχώρησε από την Λαχώρη του Πακιστάν, με προορισμό το Αφγανιστάν. Οι αρχές του Πακιστάν του επέτρεψαν τελικά τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Πληροφορίες που όμως δεν εχουν επιβεβαιωθεί ανεφεραν ότι ακούσθηκαν πυροβολισμοί στο αεροπλάνο, ενώ οι αεροπειρατές ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με τις Ινδικές αρχές η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια πτήσεως προς το Δελχί από  την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού. Δεν υπάρχουν ενδείξεις γιά το ποιοί είναι οι αεροπειρατές, αλλά εικάζεται ότι αυτοί μπορεί να ανηκουν σε μία από τις πολλές αυτονομιστικές οργανωσεις που υπάρχουν στην Ινδία.

Με αμείωτη ένταση οι Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Τσετσενία
Οι ρωσσικές δυνάμεις συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς του Γκρόζνυ, καθώς και των περιοχών στα νότια της Τσετσενίας. Ρωσσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αντάρτες αποπειράθηκαν 3 φορές να ανοίξουν μία οδό ανεφοδιασμού προς την γειτονική Γεωργία, χωρίς όμως επιτυχία.Υπολογίζεται ότι γύρω στις έκατο χιλιάδες άνδρες έχουν αναπτυχθεί εν όψει της επίθεσης γιά την κατάληψη του Γκρόζνυ. Σύμφωνα με προηγούμενο ανακοινωθέν από την πλευρά των ανταρτών, αυτοί έχουν τρόφιμα και πυρομαχικά γιά τρείς μήνες.

Δεν υπάρχουν στοιχεία γιά σφαγή αμάχων
Ρωσσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μέρι στιγμής δεν έχουν βρεί στοιχεια που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 40 άοπλοι πολίτες δολοφονήθηκαν απο ρώσσους στρατιωτες στο χωριό Αλχάν-Γιούρτ της Τσετσετνίας πριν από λίγες μέρες. Ο επικεφαλής των ανακρίσεων δηλωσε ότι έγιναν πράγματι συμπλοκές στο χωριό, αλλά ότι δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι οι στρατιώτες είχαν υπερβεί τα όρια των αρμοδιοτήτων τους. Στις αρχές της εβδομάδας μία οργάνωση γιά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε ότι είχε λάβει πληροφορίες, καθώς και φωτογραφίες που αποδείκνυαν τις σφαγές, πράγμα το οποίο διέψευσαν ρώσσοι αξιωματικοί στου στρατού.

Επιφυλάξεις γιά τον ρόλο της ΚΦΟΡ εκφράζει ο Σεργκιέγιεφ
Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσσίας Ιγκόρ Σεργιέγιεφ, συναντήθηκε με στρατιωτικούς αξιωματούχους της Δύσης στο Κοσσυφοπέδιο ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει ότι πρέπει να επιστρέψουν στην εν λόγω επαρχία δυνάμεις της Γιουγκοσλαβίας γιά να προστατεύσουν τους Σέρβους που διαμένουν εκεί. Ο ρώσσος αξιωματούχος αναμένεται ότι, στις επαφές του με τους διοικητές της υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ ειρηνευτικής δυνάμεως ΚΦΟΡ θα εκφράσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την ειρηνευτική επιχείρηση στο Κοσσυφοπέδιο.Ο ρώσσος υπουργός δήλωσε ότι η Μόσχα δεν αποκλείεται να επαναξετάσει το ρόλο της στο Κοσσυφοπέδιο αν συνεχίσουν να παραβιάζονται οι συμφωνίες με τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Ο διοικητής της ΚΦΟΡ, στρατηγός Ράινχαρτ,  από την πλευρά του δήλωσε προς το ΒΒC ότι η ασφάλεια στο Κοσσυφοπέδιο έχει βελτιωθεί και ότι οι Σέρβοι αισθάνονται ότι βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση απ' ότι πριν τρείς μήνες.
 

Φόβοι για γράμματα που περιέχουν βόμβες με προορισμό την Αμερική
Στην Αμερική εντείνονται οι φόβοι ότι θα υπάρξουν τις ημέρες αυτές βομβιστικές επιθέσεις μέσω του ταχυδρομείου. Το FBI προειδοποίησε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι μικρά γράμματα, που έχουν σταλεί από την Γερμανία και περιέχουν βόμβες, ενδέχεται να φτάσουν στην Αμερική τις επόμενες μέρες.Στην Γ ερμανία η αστυνομία έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά τις πληροφορίες αυτές. Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι θα ελέγχονται όχι μόνον τα δέματα και τα γράμματα που προορίζονται γιά την Αμερική, αλλά και όλη η αλληλογραφία, με μηχανήματα που αναπαριστούν τις συνθήκες ατμοσφαιρικής πίεσης που επικρατούν στα αεροπλανα.

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Ακτή του Ελεφαντοστού
Στην Ακτή του Ελεφαντοστού ο πρόεδρος Ανρύ Κονάν Μπεντιέ κάλεσε τον λαό να αντισταθεί στους ανταρσίες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τον έχουν ανατρέψει. Μιλώντας στη γαλλική ραδιοφωνία ο Μπεντιέ κάλεσε τους κατοίκους της χώρας να αποκρούσουν την οπισθοδρομική αποπείρα πραξικοπήματος. Προηγουμένως ένας στρατηγός εν αποστρατεία είχε αναγγείλει την απομάκρυνση του προέδρου διότι αυτός είχε αρνηθεί να απελευθερώσει ωρισμένους πολιτικούς κρατουμένους. Τα επεισόδια άρχισαν, όταν άνδρες του στρατού στασίασαν διαμαρτυρομενοι γιά τους μισθούς τους.
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.