Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλειό στο Γκρόζνι
Ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλειό στο Γκρόζνι

22/12/99 (0700 GMT)
 

Η Διεθνής Αμνηστεία κατηγορεί τη Ρωσία ότι βασανίζει αμάχους στην Τσετσενία
Η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Διεθνής Αμνηστεία" επέκρινε τη Ρωσία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αμάχους στην Τσετσενία. Η οργάνωση υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πολλοί άμαχοι υπέστησαν βασανιστήρια στους καταυλισμούς στους οποίους εκρατούντο. Προσθέτει δε ότι έχει μαρτυρίες Τσετσένων και μελών άλλων εθνοτήτων από τη Μόσχα που είχαν συλληφθεί αυθαίρετα και είχαν βασανισθεί. Συνεχίζεται, εν τω μεταξύ,  ο βομβαρδισμός της πρωτευούσης της Τσετσενίας από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ γίνονται συγκρούσεις και νοτίως του Γκρόζνι. Νωρίτερα, ανώτεροι αξιωματικοί του ρωσικού στρατού είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, επαφές με τους διοικητές των ανταρτών για το πώς θα τερματισθούν οι συγκρούσεις, αλλά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν πως είναι αποφασισμένες να εξοντώσουν τους αντάρτες που εξακολουθούν να ελέγχουν το Γκρόζνι.

Μετά από παρέμβαση της Μάντλιν Ολμπράιτ, αναστέλλεται η χορήγηση μεγάλου δανείου προς τη Ρωσία
Μετά από παρέμβαση της Υπουργού Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπράιτ, μία τράπεζα των ΗΠΑ, η US Import-Export Bank, ανέστειλε τη χορήγηση δανείου ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων δολλαρίων σε μία ρωσική εταιρεία πετρελαίου. Αν και Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν εξήγησαν για ποιούς λόγους ελήφθη αυτή η απόφαση, ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον μας πληροφορεί ότι πολλοί συνδέουν την απόφαση αυτή με τη δυσαρέσκεια της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά την εκστρατεία της Ρωσίας στην Τσετσενία.

Η Γερμανία θέτει όρους στην Τουρκία για την πώληση των αρμάτων μάχης "Λέοναρντ 2"
Ο Γερμανός Υπουργός Αμύνης Ρούντολφ Σάρπινγκ δήλωσε χθες στην Αγκυρα ότι η τελική απόφαση για την πώληση χιλίων περίπου αρμάτων μάχης τύπου "Λέοναρντ 2" στην Τουρκία θα εξαρτηθεί από το αν θα σημειωθεί στη χώρα αυτή πρόοδος στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εκδημοκρατισμού. Πάντως, ο κύριος Σάρπινγκ διευκρίνησε ότι και η ίδια η Αγκυρα δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θέλει τα άρματα αυτά. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, τον Οκτώβριο, να στείλει ένα "Λέοναρντ 2" για δοκιμές στην Τουρκία είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των Πρασίνων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού.

 Αρχισε η ταφή των νεκρών στη Βενεζουέλα για ν'αποτραπεί η εξάπλωση των επιδημιών
Οι αρχές της Βενεζουέλας άρχισαν την ταφή των νεκρών, από τις καταστροφικές πλημμύρες, για να εμποδίσουν έτσι την εξάπλωση των επιδημιών. Χιλιάδες κάτοικοι, που έμειναν άστεγοι, φιλοξενούνται τώρα σε προσωρινούς καταυλισμούς. Οι υπηρεσίες αρωγής δηλώνουν ότι έχουν τουλάχιστον προς το παρόν επαρκείς ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων, αλλά προειδοποιούν πως ολόκληρο το σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι αρχές υπολογίζουν τώρα πως οι νεκροί μπορεί να φθάνουν τους πενήντα χιλιάδες.

26 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στη Γουατεμάλα
Τουλάχιστον είκοσι έξι άτομα βρήκαν το θάνατο όταν κουβανικό αεροσκάφος συνετρίβη, κατά την προσγείωσή του, στο αεροδρόμιο της Πόλεως της Γουατεμάλας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν διακόσιοι και πλέον φοιτητές της ιατρικής που επέστρεφαν για τις Εορτές των Χριστουγέννων στα σπίτια τους στην Γουατεμάλα.

Κέρδισε τις εκλογές στη Σρι Λάνκα η Πρόεδρος Τσαντρίκα Κουμαρατούνγκα
Η κυρία Τσαντρίκα Κουμαρατούνγκα εξελέγη για δεύτερη συνεχή φορά Πρόεδρος της Σρι Λάνκα. Οι εκλογές έγιναν τρεις μόλις ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως αποτέλεσμα είκοσι τέσσερα άτομα να βρουν το θάνατο και να τραυματισθεί στο πρόσωπο η Πρόεδρος της Σρι Λάνκα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.