Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Βλαντιμίρ Πούτιν
Βλαντιμίρ Πούτιν

21/12/99 (1000 GMT)

Θετικές οι αντιδράσεις των ΗΠΑ για τις εκλογές στη Ρωσία
Οι Αμερικανοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τ'αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν χθες στη Ρωσία για την ανάδειξη της νέας Κάτω Βουλής. Εχει ήδη καταμετρηθεί το ογδόντα και πλέον τοις εκατό των ψήφων και οι Κομμουνιστές εξακολουθούν να είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη δύναμη στη Δούμα, αλλά ο συνασπισμός της "Ενότητας", που δημιουργήθηκε πριν από τρεις περίπου μήνες από το Κρεμλίνο, ακολουθεί με μικρή διαφορά. Ο σύμβουλος του Προέδρου Κλίντον επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας Σαντι Μπέργκερ δήλωσε πως μία περισσότερο μετριοπαθής Δούμα θα συμβάλει στη δημιουργία κλίματος που θα προσελκύσει ξένους επενδυτές παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Τσετσενία.

Εντείνονται οι μάχες γύρω από το Γκρόζνι
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντείνονται οι μάχες στην Τσετσενία όπου οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται κοντήτερα στην επίτευξη του στόχου τους, στην κατάληψη δηλ. της πρωτευούσης Γκρόζνι. Οι τελευταίες συγκρούσεις λέγεται ότι γίνονται στην πόλη Σερζέν-Γιουρτ που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Γκρόζνι: ένας σχηματισμός από πεντακόσιους περίπου αντάρτες, τους οποίους το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ χαρακτηρίζει ως "καμικάζι", προβάλλουν αντίσταση στο ρωσικό στρατό. Η ίδια η πόλη δέχεται επιθέσεις από το πυροβολικό. Καταιγισμό πυρών δέχεται επίσης και το Γκρόζνι.

Δεκάδες χιλιάδες νεκροί από τις πλημμύρες στη Βενεζουέλα
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ευχαρίστησε τη διεθνή κοινότητα για την υποστήριξη που της παρείχε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα, αλλά τονίζει πως χρειάζεται και άλλη βοήθεια. Οπως υπολογίζουν οι αρχές, από δέκα έως είκοσι πέντε χιλιάδες άτομα έχουν βρει το θάνατο και οι άστεγοι ανέρχονται τώρα σε εκατόν πενήντα χιλιάδες. Ο πρέσβυς της Βενεζουέλας στο Λονδίνο δήλωσε στο BBC πως η χώρα του "χρειάζεται τα πάντα, --από ελικόπτερα και ειδικά σωστικά συνεργεία μέχρι κλινοσκεπάσματα και παιδικές τροφές".

Αρχισε η δεύτερη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κίνας
Αρχισαν στο Πεκίνο οι εργασίες της δευτερης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κίνας. Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κοινότητας εξέφρασαν την ελπίδα πως θα καθορισθεί η ημερομηνία των συνομιλιών που θ'ανοίξουν το δρόμο για την ένταξη της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Ο ανταποκριτής του BBC στο Πεκίνο επισημαίνει ότι μεταξύ των θεμάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη είναι και οι ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τ'ανθρώπινα δικαιώματα.

Προεδρικές εκλογές στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα, γίνονται σήμερα προεδρικές εκλογές, τρεις ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση που είχε ως στόχο την Πρόεδρο Τσαντρίκα Κουμαρατούγκα. Εχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εκλογικά τμήματα της χώρας με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών και αστυνομικών.  Ο ανταποκριτής του BBC στο Κολόμπο επισημαίνει ότι πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η λήψη μέτρων για τον τερματισμό του πολέμου που χρόνια τώρα διχάζει τη χώρα.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.