Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Βλαντιμίρ Πούτιν
Βλαντιμίρ Πούτιν

21/12/99 (0700 GMT)

Πανηγυρίζει το Κρεμλίνο για τις επιτυχίες των κεντρώων κομμάτων στις χθεσινές εκλογές
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τις επιτυχίες που σημείωσαν τα κόμματα του κέντρου στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη της νέας Κάτω Βουλής ως ένα νέο σημαντικό στάδιο στην πολιτική ιστορία της χώρας που σηματοδοτεί, όπως είπε, την αρχή της πολιτικής σταθερότητας. Εχει ήδη καταμετρηθεί το ογδόντα και πλέον τοις εκατό των ψήφων και οι Κομμουνιστές εξακολουθούν να είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη δύναμη στη Δούμα, αλλά ο συνασπισμός της "Ενότητας", που δημιουργήθηκε πριν από τρεις περίπου μήνες από το Κρεμλίνο, ακολουθεί με πολύ μικρή διαφορά. Εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν πως οι εκλογές αυτές έδειξαν πως έχει αρχίσει να εδραιώνεται η δημοκρατία στη Ρωσία και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι το εξήντα τοις εκατό του εκλογικού σώματος προσήλθε στις κάλπες. Αλλά εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι η ρωσική κοινή γνώμη υποστηρίζει τους χειρισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν στο θέμα της Τσετσενίας, η διεθνής κοινότητα θα εξακολουθήσει να ασκεί πιέσεις στη Μόσχα για να θέσει τέρμα στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις.

Δεκάδες χιλιάδες νεκροί από τις πλημμύρες στη Βενεζουέλα
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ευχαρίστησε τη διεθνή κοινότητα για την υποστήριξη που της παρείχε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα, αλλά δήλωσε πως χρειάζεται και άλλη βοήθεια. Οπως υπολογίζουν οι αρχές, από δέκα έως είκοσι πέντε χιλιάδες άτομα έχουν βρει το θάνατο και οι άστεγοι ανέρχονται τώρα σε εκατόν πενήντα χιλιάδες.

Ο Μάσιμο ντΆλέμα αρχίζει διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης
Ο Πρόεδρος Τσιάμπι ανέθεσε την εντολή για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στον πρωθυπουργό Μάσιμο ντ'Αλέμα ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του το Σαββατοκύριακο μετά την αποχώρηση δύο μικρότερων κομμάτων από την κυβέρνηση συνασπισμού. Ο κύριος ντ'Αλέμα δήλωσε ότι θα έχει αμέσως διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς του συμμάχους και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατός ο σχηματισμός, το συντομότερο δυνατόν, νέας κεντροαριστερής κυβέρνησης.

Πανηγυρίζουν οι οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ
Το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας Βέρμόντ εξέδοσε πρωτοφανή απόφαση με την οποία αναγνωρίζει ότι τα ζεύγη των ομοφυλοφίλων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ζεύγη των ετεροφυλοφίλων που είναι παντρεμένοι. Οργανώσεις που αγωνίζονται για τα ίσα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του δικαστηριου, αλλά οι επικριτές της απόφασης υποστηρίζουν πως ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη σύναψη γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.