Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Βλαντιμίρ Πούτιν
Βλαντιμίρ Πούτιν

20/12/99 (1900 GMT)

Πανηγυρίζουν στη Ρωσία οι υποστηρικτές του Κόμματος της Ενότητας
Στη Ρωσία, οι  υποστηρικτές του προέδρου Μπορίς Γέλτσιν και του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν πανηγυρίζουν για το απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που απέσπασε το Κόμμα της Ενότητας στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Η καταμέτρηση των ψήφων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το Κόμμα της Ενότητας, το οποίο ιδρύθηκε από το Κρεμλίνο πριν από 2 μόλις μήνες έλαβε σχεδόν το ίδιο ποσοστό ψήφων με τους Κομμουνιστές, οι οποίοι ήταν το μεγαλύτερο σε ισχύ κόμμα στο προηγούμενο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τους αναλυτές οι Κομμουνιστές μάλλον θα παραμείνουν η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα αλλά είναι πολύ πιθανό να μην ελέγχουν πλέον την Δούμα.

Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο άμυνας τις πληροφορίες για σφαγές στην Τσετσενία
Το ρωσικό υπουργείο άμυνας διέψευσε τις πληροφορίες για σφαγές σε χωριό που είχαν καταλλάβει οι ρωσικές δυνάμεις. Κάτοικοι του χωριού Αλκχάν Γιούρτ είπαν στο BBC ότι  Ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες πάνω από σαράντα ανθρώπους όταν κατέλλαβαν το χωριό που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνυ.. Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι συνέχισαν να βομβαρδίζουν το Γκρόζνυ καθώς και θέσεις των ανταρτών στα βουνά νοτίως της πόλης.

Στην Τουρκία ο Γερμανός υπουργός Αμύνης
Ο Τούρκος υπουργός Αμύνης Σαμπαχαντίν Τσακμάκογλου επέκρινε την Γερμανία διότι συνδέει το θέμα των πωλήσεων όπλων με την βελτίωση της κατάστασης στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε στην Άγκυρα με τον Γερμανό ομόλογο του, Ρούντολφ Σάρπινγκ, ο κύριος Τσακμάγογλου είπε ότι η χώρα του δεν θέλει να αγοράσει νέα άρματα μάχης, αλλά να εκσυγχρονίσει αυτά που διαθέτει. Ο κύριος Σάρπινγκ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία για συνομιλίες σχετικές με τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν μετά την απόφαση του Ελσίνκι να χρισθεί η Τουρκία υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση.

Η αστυνομία του ΟΗΕ συλλαμβάνει 4 Αλβανόφωνους στο Κοσσυφοπέδιο
Η αστυνομία των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο συνέλλαβε 4 Αλβανόφωνους που κατηγορούνται ότι απήγαγαν και δολοφόνησαν 5 Σέρβους και Τσιγγάνους τους τελευταίους δύο μήνες. Πιστεύεται οτι οι συλληφθέντες ήταν μέλη της Δύναμης του Κοσσυφοπεδίου που δημιούργησε η διεθνής κοινότητα από πρώην μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Δύο ακόμη ομαδικοί τάφοι στο Ανατολικό Τιμόρ
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ ανακάλυψε δύο ακόμη ομαδικούς τάφους. Στον πρώτο, στον θύλακα Ιεκούσι που βρίσκεται στο Δυτικό Τιμόρ, έχουν ήδη ανακαλυφθεί 14 πτώματα. Αυστραλοί δύτες που ερευνούν τον δεύτερο σε λίμνη που βρίσκεται κοντά στη πόλη Λίκιτσα, ανέσυραν μέχρις στιγμής 12 πτώματα.

Τεράστιες καταστροφές και χιλιάδες τα θύματα στην Βενεζουέλα
Οι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον δέκα χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν την χώρα την περασμένη εβδομάδα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.