Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Βλαντιμίρ Πούτιν
Βλαντιμίρ Πούτιν

20/12/99 (1630 GMT)

Πανηγυρίζουν στη Ρωσία οι υποστηρικτές του Κόμματος της Ενότητας
Στη Ρωσία, οι  υποστηρικτές του προέδρου Μπορίς Γέλτσιν και του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν πανηγυρίζουν για το απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που απέσπασε το Κόμμα της Ενότητας στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Η καταμέτρηση των ψήφων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το Κόμμα της Ενότητας μάχεται στήθος με στήθος για την πρώτη θέση με τους Κομμουνιστές, οι οποίοι ήταν το μεγαλύτερο σε ισχύ κόμμα στο προηγούμενο κοινοβούλιο. Μερικές ψήφοι μόνο χωρίζουν τα δύο κόμματα που συκεντρώνουν ποσοστό περίπου 25 τοις εκατό. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κόμμα Πατρίδα του δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λετσκόφ και του πρώην πρωθυπουργού Γεβγκένι Πριμακόφ.

Καταγγελίες για σφαγές στην Τσετσενία
Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην Τσετσενία σφαγίασαν σαράντα ένα ανθρώπους σε χωριό που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους, κοντά στην πρωτεύουσα Γκρόζνι. Οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι μεθυσμένοι Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν άνδρες και γυναίκες στο χωριό Αλκαχάν Γιούρτ και λεηλάτησαν τα σπίτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συνταγματάρχες που διοικούσαν τις μονάδες που κατηγορούνται γιά τη σφαγή, έχουν συλληφθεί. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στα περίχωρα του Γκρόζνυ.

Δύο ακόμη ομαδικοί τάφοι στο Ανατολικό Τιμόρ
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ ανακάλυψε δύο ακόμη ομαδικούς τάφους. Στον πρώτο, στον θύλακα Ιεκούσι που βρίσκεται στο Δυτικό Τιμόρ, έχουν ήδη ανακαλυφθεί 14 πτώματα. Αυστραλοί δύτες που ερευνούν τον δεύτερο σε λίμνη που βρίσκεται κοντά στη πόλη Λίκιτσα, ανέσυραν μέχρις στιγμής 12 πτώματα.

Στην Τουρκία ο Γερμανός υπουργός Αμύνης
Ο υπουργός Αμύνης της Γερμανίας, Ρούντολφ Σάρπινγκ μεταβαίνει σήμερα στην Τουρκία για συνομιλίες σχετικές με τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν μετά την απόφαση του Ελσίνκι να χρισθεί η Τουρκία υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση.

Στην Κίνα και πάλι το Μακάο μετά από τετρακόσια χρόνια
Μετά από τέσσερις ολόκληρους αιώνες, το Μακάο, η πρώην πορτογαλλική αποικία, βρίσκεται και πάλι υπό τον έλεγχο της Κίνας. Το Μακάο θα έχει καθεστώς ευρείας αυτονομίας από το Πεκίνο, ενώ θα διατηρήσει το καπιταλιστικό οικονομικό του σύστημα για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Σε τροχαίο πέθανε ο "Q"
Πέθανε χθες σε τροχαίο δυστύχημα στην Νότιο Αγγλία ο Ντέσμοντ Λουέλιν, ο ηθοποιός που έγινε διάσημος σε παγκόσμιο επίπεδο από τον ρόλο του δαιμόνιου εφευρέτη Κιού στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.