Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Το Ρωσικό πυροβολικό συνεχίζει να βάλει κατά του Γκρόσνι
Το Ρωσικό πυροβολικό συνεχίζει να βάλει κατά του Γκρόσνι

17/12/99 (0730 GMT)

Δυτικές πιέσεις στη Ρωσία για τη Τσετσενία
Ο Ρώσος υπουργός των εξωτερικών Ιγκορ Ιβανόφ αναμαίνεται να αντιμετωπίσει νέες επικρίσεις σήμερα για την Ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Τσετσενία κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών εξωτερικών του Ομίλου των 8 πλουσιωτέρων χωρών που διεξάγεται στο Βερολίνο. Κατα την άφιξη του στη Γερμανική πρωτεύουσα ο κύριος Ιβανόφ δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχισθεί μέχρι να συντριφθεί όλοι οι συμμορίτες, όπως είπε χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τσετσενία συνεχίζονται οι συγκρούσεις ρωσικών δυνάμεων και τσετσένων αυτονομιστών ανταρτών στο Γκρόζνι -την πρωτεύουσα της Τσετσενίας. Ρώσοι διοικητές κάνουν λόγο για "ειδική αστυνομική επιχείρηση", ενώ αυτόπτες μάρτυρες λένε πως διεξάγονται σκληρές μάχες.

Ικανοποιημένη η Τουρκία απο Νέα Υόρκη και Ελσίνκι
Ικανοποίηση εκφράζει η Τουρκία για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το κυπριακό που διεξήχθησαν στην Νέα Υορκη, αλλά και για την αποφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία ανανεώνεται η εντολή της δύναμης των κυανοκράνων στην Κύπρο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε χθες το πρωί το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο. Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, η διατύπωση του ψηφίσματος επιτρέπει και στην ελληνοκυπριακή πλευρά και την τουρκοκυπριακή να υποστηρίξουν ότι δεν προέβησαν σε υποχωρήσεις. Ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, επιστρέφοντας στην Κύπρο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ψήφισμα.

Τον Ιανουάριο νέες διαπραγματεύσεις για το Μεσανατολικό
Ισραήλ και Συρία συμφώνησαν να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στις 3 Ιανουαρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την ολοκλήρωση, χθες, του πρώτου γύρου των συνομιλιών στην Γουάσιγκτον, ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είπε ότι, παρά τις δυσκολίες, ανοίγεται η προοπτική μιας νέας και διαφορετικής Μέσης Ανατολής.

Η Ρουάντα ζητά απο τα Ηνωμένα Εθνη να ζητήσουν συγνώμη για τη γεγοκτονία του 1994
Η κυβέρνηση της Ρουάντα ζήτησε απο τα Ηνωμένα Εθνη να ζητήσουν επίσημα συγγνώμη καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματα ανεξάρτητης έρευνας τα ΗΕ ευθύνονται για μια σειρά παραλείψεων κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας του 1994. Η ευρευνητική ομάδα της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην Σουηδός πρωθυπουργός Ινγκβάρ Κάρλσσον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ΗΕ αγνόησαν τις ενδείξεις ότι η γενοκτονία ήταν προμελετημένη και αρνήθηκαν να πάρουν μέτρα όταν τα πρώτα εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα. Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν εξέφρασε τη μεταμέλειά του και υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει δράση για να αποτρέψει ανάλογα περιστατικά.

Ο Χέλμουτ Κολ υπεραμύνεται της εντιμότητας του
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, αναφερόμενος στο σκάνδαλο χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών της παράταξης του, που ερευνάται απο  επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου, παραδέχτηκε ότι είχε κάνει λάθη, αλλά αρνήθηκε πως είχε κάνει κάτι κακό. Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η κυβέρνηση του πρώην καγκελάριου, Χέλμουτ Κολ, είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.