Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Με γενική επίθεση απειλεί η Ρωσία
Με γενική επίθεση απειλεί η Ρωσία

7/12/99 (1400GMT)

Ανησυχία για τους πρόσφυγες στην Τσετσενία
Η αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εξέφρασε την ανησυχία της για το τελεσίγραφο που απηύθηνε η Μόσχα προς τους κατοίκους της πρωτεύουσας Γκρόσνυ να την εγκαταλείψουν μέχρι το Σάββατο για να γλυτώσουν από τον επικείμενο γενικό βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις. Εκπρόσωπος της αρμοστείας εξέφρασε επιφυλάξεις για την ασφάλεια των προσφύγων παρά την υπόσχεση της Μόσχας ότι θα τους παράσχει ασφαλή διέλευση. Νωρίτερα ο  πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της δύσης σχετικά με την Τσετσενία. Ο κύριος Πούτιν είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει τις πολιτικές της επαφές με όλες τις λογικές δυνάμεις στην  Τσετσενία, αλλά οι συνομιλίες θα είναι άχρηστες αν οι Τσετσένοι δεν παραδώσουν τους υπευθύνους των βομβιστικών επιθέσεων στην Ρωσία. Από τους 40.000 κατοίκους που υπολογίζεται πως παραμένουν στο Γκρόσνυ πολλοί βρίσκονται σε υπόγεια καταφύγια ενώ άλλοι είναι τραυματισμένοι ή ηλικιωμένοι και δεν μπορούν να κινηθούν.  Στο μεταξύ, η αποστολή του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που παρακολουθεί την κατάσταση στα τσετσενικά σύνορα, κάλεσε την Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις της.

Προβλήματα για την ευρωπαϊκή αποστολή στην Γιουγκοσλαβία
Νέα προβλήματα αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αποστολή βοηθείας με κάυσιμα  προς τις σερβικές πόλεις που ελέγχει η αντιπολίτευση. Μετά από αναμονή δύο εβδομάδων στα γιουγκοσλαβικά σύνορα επετράπη χθες στην αποστολή να φθάσει  στο Νις. Αλλά οι αρχές είπαν ότι θα κάνουν νέους τελωνειακούς ελέγχους και ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε την απόφαση αυτή, κακό σημάδι. Η αποστολή αυτή στις πόλεις Νις και Πιρότ είναι η πρώτη που γίνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Ενέργεια για την Δημοκρατία, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει υποστηριξει σε πόλεις τις οποίες ελέγχουν οι αντίπαλοι του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Υπεραμύνεται της πολιτικής του ο καγκελάριος Σρέντερ
Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατα το ετήσιο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του οποίου ηγείται υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης του απορρίπτοντας τις επικρίσεις από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος. Ο κύριος Σρέντερ είπε ότι κατά τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης του ενισχύθηκε η κοινωνική δικαιοσύνη, και υπεραμύνθηκε της παρέμβασης του για την διάσωση της κατασκευαστικής εταιρείας Philip Holzman, καθώς όπως είπε απειλούνταν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Παρουσιάζονται στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για το Λόκερμπι
Οι δύο Λίβυοι που κατηγορούνται για την βομβιστική επίθεση κατά αεροπλάνου της εταιρείας Pan Am επάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας πριν έντεκα χρόνια, εμφανίστηκαν σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου, εν όψει της δίκης τους, που αναμένεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο στην Ολλανδία. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για φόνο και συνομωσία για φόνο 270 ατόμων.

Σφοδρές πλημμύρες στο Βιετνάμ
Βιετναμέζοι επίσημοι λένε πως εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν μείνει άστεγοι μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που κατέστρεψαν τις κεντρικές επαρχίες της χώρας. Πάνω απο 100 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους ενώ υπολογίζεται πως έχουν καταστραφεί τα σπίτια άνω των 750.000 ανθρώπων.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.