Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρωσικές δυνάμεις κατά την διάρκεια επίθεσης κοντά στο Γκρόζνι
Ρωσικές δυνάμεις κατά την διάρκεια επίθεσης κοντά στο Γκρόζνι

7/12/99 (07:30 GMT)

Ο Κλίντον προειδοποιεί την Ρωσία για το τελεσίγραφο προς τους αμάχους του Γκρόζνι
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον είπε ότι η  Ρωσία θα πληρώσει μεγάλο τίμημα για τις επιχειρήσεις της στην Τσετσενία, προειδοποιώντας ότι ο προγραμματισμένος ισχυρότατος βομβαρδισμός του Γκρόζνι θα μειώσει το κύρος της Ρωσίας σε ολόκληρο τον κόσμο.  Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης την έντονη ανησυχία του για το ρωσικό τελεσίγραφο προς τους πολίτες του Γκρόζνι να εγκαταλείψουν την πόλη μέχρι το Σάββατο. Εν τω μεταξύ και η Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά απείλησε να λάβει μέτρα σε ένδειξη της διαφωνίας της με την ρωσική πολιτική στην Τσετσενία. Οι υπουργοί εξωτερικών των δεκαπέντε καταδίκασαν την δυσανάλογη και αδιάκριτη, όπως είπαν χαρακτηριστικά, χρήση βίας από την Ρωσία, και  για πρώτη φορά από την αρχή των συγκρούσεων απείλησαν ότι θα λάβουν μέτρα .

Δηλώσεις Ντίνι για την τουρκική υποψηφιότητα - κατανοεί τις ελληνικές ανησυχίες
Ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας Λαμπέρτο Ντίνι είπε χθες στις Βρυξέλλες ό,τι κατανοεί τις ελληνικές ανησυχίες και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βρει στις επομενες τρεις ημέρες τρόπους για να ικανοποιηθεί η Αθήνα. Ο κ. Ντίνι προσέθεσε πως η υποψηφιότητα της Τουρκίας θα εγκριθεί μόνο αν υπάρξει "πλήρης συμφωνία", τόνισε δε πως ακόμα κι αν αναγνωρισθεί στην Τουρκία το δικαίωμα της υποψήφιας προς ένταξιν χώρας, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα ξεκινήσουν αμέσως συνομιλίες. "Η Τουρκια", είπε ο ιταλός υπουργός εξωτερικών, "θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι σέβεται στην πράξη τις ευρωπαϊκές αξίες σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του κράτους και των θεσμών".

Η Μαντλίν Ομπλράιτ περιδεύει στην Μέση Ανατολή
Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μανλτίν Ολμπράιτ αναμένεται σήμερα στην Συρία, στα πλαίσια της περιοδείας της στην Μέση Ανατολή,  που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ειρηνευτικής διαδικάσιας. Ανταποκριτής του ΒΒC στην περιοχή μεταδίδει ό,τι η Συρία θα επειμείνει να αναγνωρίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την υπόσχεση, όπως λέει, του Ισραήλ να αποχωρήσει από τα υψώματα του Γκολάν. Το Ισραήλ λέει ότι επρόκειτο για υποθετική πρόταση. Η επίσκεψη της Μαντλίν Ολμπράιτ στην περιοχή έρχεται σε μία περίοδο που οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχουν έρθει για άλλη μία φορά σε αδιέξοδο.

Έφτασε το πρώτο ευρωπαϊκό φορτίο καυσίμων στο Νις
Το πρώτο φορτίο Ευρωπαϊκής βοήθειας, υπό την μορφή καυσίμων,  για τις σερβικές πόλεις τις οποίες ελέγχει η αντιπολίτευση, έφτασε χθες στο Νις. Το φορτηγό ήταν μέρος του κονβόι  που μπλόκαραν για δύο εβδομάδες οι γιουγκοσλάβοι τελωνιακοί υπάλληλοι στα σύνορα της χώρας με την ΠΓΔΜ. Πρόκειται για το πρώτο φορτίο  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Ενέργεια για την Δημοκρατία, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει υποστήριξη σε πόλεις τις οποίες ελέγχουν οι αντίπαλοι του προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Πρώτη δημόσια εμφάνιση στο δικαστήριο για τους υπόπτους του Λόκερμπι
Οι δύο Λίβυοι που κατηγορούνται για την βομβιστική επίθεση κατά αεροπλάνου της Παν Αμ επάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας πριν έντεκα χρόνια, θα κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση σε δικαστήριο σήμερα. Η δίκη των δύο αναμένεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο στην Ολλανδία. Οι δύο άνδρες κατηγορούντια για φόνο και συνομωσία  για την δολοφονία διακοσίων εβδομήντα ατόμων.

Χιλιάδες διαμαρτύρονται κατά των ΗΠΑ για δεύτερη ημέρα στην Κούβα
Αρκετές χιλιάδες άτομα στην πρωτεύουσα της Κούβας Αβάνα,  συμμετείχαν για δεύτερη ημέρα σε διαδήλωσει έξω από την αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών, ζητώντας την επιστροφή  ενός εξάχρονου αγοριού. Ο μικρός κουβανός Ελιάν Γκονσάλες είχε ξεκινήσει με την μητέρα του και άλλους λαθρομετανάστες  για να περάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον πρηγούμενο μήνα. Ομως το πλοίο που τους μετέφερε ναυάγησε και από τότε ζει στη Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών.  Ο Φιντέλ Κάστρο κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι απήγαγαν τον μικρό και απαίτησε να επιστραφεί στην Κούβα μέχρι την Τετάρτη. Αμερικανοί αξιωματούχοι απέρριψαν το τελεσίγραφο.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.