Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τελεσίγραφο μέχρι το Σάββατο έδωσε η Ρωσία στους κατοίκους του Γκρόζνι
Τελεσίγραφο μέχρι το Σάββατο έδωσε η Ρωσία στους κατοίκους του Γκρόζνι

6/12/99 (11:00 GMT)
 

Tελεσίγραφο ως το Σάββατο έδωσε η Ρωσία στους κατοίκους της πρωτεύουσας του Γκρόζνι
Τελεσίγραφο μέχρι το Σάββατο έδωσαν οι Ρώσοι στρατηγοί σε όσους παραμένουν στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι ότι αν δεν εγκαταλείψουν την πόλη θα θεωρηθούν εχθρικός στόχος. Υπολογίζεται ότι εώς και 50 χιλιάδες άμαχοι βρίσκονται ακόμη στο Γκρόζνι παρά τους συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς και Οργανώσεις γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασαν ανησυχίες γιά το αν οι ηληκιωμένοι και οι τραυματίες θα είναι σε θέση να εγκαταλείψουν την πόλη πριν λήξει η προθεσμία των Ρώσων.

Το πλαίσιο γιά μία Ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας επεμβάσεως συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησαν ένα ακόμη βήμα γιά την υλοποίηση της κοινής αμυντικής πολιτικής. Στη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες συμφώνησαν το πλαίσιο γιά την δημιουργία δύναμης ταχείας επεμβάσεως και έθεσαν σαν στόχο την άμεση κινητοποίηση και ανάπτυξη 60 χιλιάδων ανδρών και την παραμονή τους στην επιχείρηση γιά ένα χρόνο. Η δημιουργία της νέας δύναμης θα επιτέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει κρίσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα ανεξάρτητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.Τα σχέδια θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της κοινότητας που αρχίζει στο Ελσίνκι την Παρασκευή.

Προειδοποιεί την Αθήνα ο Πρόεδρος της Τουρκίας
Ο Πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ της Τουρκίας προειδοποίησε σήμερα ότι θα δημιουργηθεί νέα ένταση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις εάν η Αθήνα θέσει βέτο στην υποψηφιότητα της Τουρκίας, θέμα το οποίο θα συζητηθεί στη Σύνοδο του Ελσίνκι. Ο κύριος Ντεμιρέλ, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές καθ'οδόν προς την Βοσνία, είπε ακόμη ότι θα γίνει πιό δύσκολη η εξεύρεση λύσεων στις ελληνο-τουρκικές διαφορές εάν η Αθήνα συνεχίσει να επιμένει να θέτει ως όρο γιά την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Τουρκίας, την επίτευξη προόδου στο κυπριακό.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη
Στη Νέα Υόρκη θα συνεχιστούν σήμερα οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό που ξεκίνησαν την Παρασκευή. Σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντεκτας θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον απεσταλμένο του Ο.Η.Ε. Αλβάρο Ντε Σότο στον οποίο θα αναπτύξουν αναλυτικά τις θέσεις τους.

Στην δημοσιότητα έκθεση για το Κοσσυφοπέδιο
Δίνεται σήμερα στην δημοσιότητα η έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κοσσυφοπέδιο. Στην έκθεση αναφέρεται ότι πολλοί από αυτούς που επετέθησαν εναντίον των Σέρβων, μετά τον τερματισμό των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, ήταν μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, τού UCK. Η έκθεση, επίσης, αναφέρει ότι οι Σερβικές δυνάμεις δεν σεβάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Αλβανοφώνων.

Πολιτική ένταση στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας
Στην πρωην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση της πολιτικής εντασης μετα την αποφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποσυρει τους αντιπροσωπους της απο ολα τα εκλογικά τμήματα στα οποια επαναλήφθηκε χθες ο δευτερος γυρος των προεδρικών εκλογων.Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην πρωήν Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εξέφρασε ανησυχίες γιά τις παρατυπίες που σημειώθηκαν σε αρκετά εκλογικά τμήματα.

Αρνούνται να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις οι Παλαιστίνιοι
Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα συνεχίσουν τις συνομιλίες γιά την επίτευξη της τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Ισραηλινούς εάν δεν σταματήσει η επέκταση των εβραϊκών οικισμών.Η προειδοποίηση έγινε ενώ η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίζει περιοδεία στη Μέση Ανατολη.

Ελάχιστες οι ελπίδες για επαφή με το διαστημόπλοιο που χάθηκε πάνω από τον Άρη
Εξανεμίζονται οι ελπίδες για να αποκατασταθει η επαφη μεταξύ των επιστημόνων της ΝΑΣΑ και του ερευνητικού διαστημοπλοίου που βρισκόταν πριν από λίγες μέρες πάνω από τον πλανήτη Αρη.  Οι επιστήμονες κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να εντοπίσουν κάποιο αναγνωριστικο ηχο, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα αφού, όπως πιστεύουν, μόνο ένα θαύμα μπορεί να τους φέρει σε επαφή με το διαστημόπλοιο. Μια τελευταία προσπάθεια επικοινωνίας αναμένεται να γίνει σήμερα από την Αυστραλία χωρίς, όμως, πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Εικάζεται ότι το διαστημόπλοιο της NAΣΑ καταστράφηκε ή υπέστη μεγάλες ζημιές κατά την κάθοδό του στην ατμόσφαιρα του Άρη.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.