Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ελληνοκύπριοι προσκυνητές περνούν την πράσινη γραμμή κατευθυνόμενοι προς μοναστήρι στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου
Ελληνοκύπριοι προσκυνητές περνούν την πράσινη γραμμή κατευθυνόμενοι προς μοναστήρι στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου

3/12/99 (08:00 GMT)

Εκ του σύνεγγυς διάλογος για το Κυπριακό αρχίζει σήμερα στη Νέα Υορκή
Αρχίζουν σήμερα στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος, ας σημειωθεί, εξέφρασε μεν αισιοδοξία για την έκβαση των συνομιλιών, αλλά έσπευσε ταυτόχρονα να κάνει σαφές πως επιμένει στη λύση της "συνομοσπονδίας".

'Εληξε η εκεχειρία της ΕΤΑ
Στην Ισπανία, η βάσκικη αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ έθεσε τέρμα στην δεκατετράμηνη εκεχειρία της, προκαλώντας φόβους για μία άμεση επιστροφή στην βία. Οι ισπανικές αρχές έθεσαν ξανά σε εφαρμογή τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που είχαν σταδιακά αρθεί κατά την διάρκεια της εκεχειρίας ενώ χιλιάδες Ισπανοί  έλαβαν μέρος σε συγκεντρώσεις σε περισσότερες από είκοσι πόλεις σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν νέες επιθέσεις της ΕΤΑ. Και νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα σε ολόκληρη την χώρα των Βάσκων. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι μέλη του συνδικαλιστικού κινήματος,  γνωστοί πολιτικοί και μέλη της πολιτικής πτέρυγας της ΕΤΑ 'Ερι Μπατασούνα.

Β. Ιρλανδία: άλλο ένα βήμα για την ειρήνη
Στην Βόρεια Ιρλανδία, ο ΙΡΑ διόρισε αντιπρόσωπο στις συνομιλίες για τον αφοπλισμό μετά την πρώτη συνάντηση χθες, της νέας κυβέρνησης της επαρχίας. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν τόσο υποστηρικτες όσο και αντίπαλοι της παραμονής της Β. Ιρλανδίας στην Μεγάλη Βρετανία και αποτελεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, ιστορικό βήμα στην πορεία για την ειρήνευση της περιοχής. Πάντως παραμένουν εμπόδια. Σύφμωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στην περιοχή, ο ΙΡΑ δεν έχει δεσμευθεί να παραδόσει ή να καταστρέψει τα όπλα του.

'Εντονα διαμαρτύρονται οι αναπτυσσόμενες χώρες για τις προτάσεις Κλίντον για τα δικαιώματα των εργαζομένων
Στο Seattle,  καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των υπουργών εμπορίου στα πλαίσια της διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ο πρόεδρος Κλίντον προκάλεσε την έντονη αντίδραση αναπτυσσόμενων χωρών όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία υποστηρίζοντας την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο υπουργός εμπορίου της Ινδονησίας είπε χαρακτηριστικά ό,τι τα θέματα που αφορούν στα εργατικά δικαιώματα δεν πρέπει να ανήκουν στις υπευθυνότητες του οργανισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες σημειώθηκε πρόοδος στα αγροτικά θέματα εάν και δεν επετευχθεί συμφωνία.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στην Αυστρία
Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν βρει το θάνατο ενώ μέχρι και δεκατέσσερα μπορεί να βρίσκονται παγιδευμένα στα ερείπεια πολυκατοικίας στην Αυστρία που καταστράφηκε από έκρηξη φωταερίου όπως πιστεύουν οι αρχές. Νωρίτερα το κτίριο είχε εκκενωθεί - αλλά τελικά επιτράπηκε στις είκοσι οικογένειες που κατοικούσαν σε αυτό να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάρρευση ήταν ολοκληρωτική και δεν φαίνεται να υπάρχουν πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.