Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο πρόεδρος Κλίντον έκανε έκκληση για διαφάνεια.......ενώ συνεχίζονταν οι διαδηλώσεις στο Σιάτλ
....ενώ συνεχίζονταν οι διαδηλώσεις στο Σιάτλ

2/12/99 (1400 GMT)

Σε εξέλιξη η σύνοδος του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου - Καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στο Σιάτλ
Η αστυνομία στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου διεξάγεται η σύνοδος του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου απαγόρευσε για δεύτερη κατά σειρά νύχτα την κυκλοφορία καθώς συνεχίστηκαν σποραδικές συγκρούσεις με διαδηλωτές που διαμαρτύρονται εναντίον της φιλελευθεροποίησης του εμπορίου. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον τετρακόσιες συλλήψεις.  Ο Αμερικανός πρόεδρος Κλίντον είπε ότι οι μεγάλες διαδηλώσεις στο Σιάτλ δείχνουν ότι οι απλοί πολίτες πρέπει να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις διεργασίες αποφάσεων του Οργανισμού. Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι 135 κρατών που συμμετέχουν στην σύνοδο φαίνεται ότι σημείωσαν κάποια πρόοδο στις συνομιλίες, ιδιαίτερα στο θέμα του καθεστώτος των αγροτικών επιδοτήσεων το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία θέλουν να διατηρήσουν ενώ αντίθετες είναι οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Η Φιλανδία δηλώνει ότι είναι νωρίς για να αποφασιστεί εάν η Τουρκία θα είναι υποψήφια προς ένταξη στο Ελσίνκι
 Η Φιλανδία, που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Κοινότητος, εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πει κανείς εάν και κατά πόσον θα πρέπει η Τουρκία ν' αναγνωρισθεί στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι ως υποψήφια προς ένταξιν στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα: "θα θέλαμε να αναγνωρισθεί στο Ελσίνκι η υποψηφιότητα της Τουρκίας. Πιστεύω πως όλα τα κράτη-μέλη της Κοινότητος θα το ήθελαν αυτό, αλλά χρειάζεται να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες προς αυτή την κατευθυνση", δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός της Φιλανδίας Πάαβο Λιπόνεν και ανέφερε πως μεταξύ των ζητημάτων που θα πρέπει να ληφθούν υπ'όψιν είναι οι προθέσεις της Τουρκίας όσον αφορά τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό της, τις σχέσεις της με την Ελλάδα και τη στάση της στο Κυπριακό.

Κυπριακό: Διϊστάμενες οι εκτιμήσεις για τις διακοινοτικές συνομιλίες στην Νέα Υόρκη
Αρχίζουν αύριο στη Νέα Υόρκη οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό. Όπως δήλωναν χθες διπλωμάτες στην έδρα του ΟΗΕ, θα είναι οπωσδήποτε επιτυχία για τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Κόφι Ανάν εάν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές σε απευθείας συνομιλίες. Πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, πάντως, υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν: ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς και η Αγκυρα θέτουν ως όρο την αναγνώριση της ούτως καλουμένης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου και εμμένουν επίσης στη λύση της συνομποσπονδίας.

Τοπική κυβέρνηση απέκτησε η Βόρειος Ιρλανδία
Μετά από 25 χρόνια η διακυβέρνηση της Βορείου Ιρλανδίας μεταβιβάστηκε πριν λίγες ώρες -τα μεσάνυκτα της Τετάρτης -από το Βρετανικό κοινοβούλιο στην τοπική κυβέρνηση που σχηματίστηκε στην περιοχή με την συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Όλστερ, σαν αποτέλεσμα της ειρηνευτικής διαδικασίας. Για πρώτη φορά στην τοπική κυβέρνηση  της Βορείου Ιρλανδίας συμμετέχουν και εκπρόσωποι της πολιτικής πτέρυγας του ΙΡΑ. Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δουβλίνο, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας αποκήρυξε τις εδαφικές διεκδικήσεις που είχε στην Βόρειο Ιρλανδία.

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός γύρω από την τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι
Σύμφωνα με πληροφορίες τα Ρωσικά στρατεύματα στην αποσχισθείσα δημοκρατία της Τσετσενίας έχουν εξαπολύσει επίθεση για την κατάληψη της πόλης Αγκούν, νοτίως της πρωτεύουσας Γκρόζνι, καθώς συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους με σκοπό την περικύκλωση του Γκρόζνι. Το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίταρ-Τάς μετέδωσε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν δάση κοντά στο Αργκούν, όπου έχου καταφύγει -λέει-Τσετσένοι μαχητές.

Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ
Άρχισε σήμερα η διήμερη σύνοδος των υπουργών ΄Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση αναμένετο να κυριαρχήσουν δύο ζητήματα - η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στα Βαλκάνια και οι στρατιωτικές σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών - Ευρωπαίκής Ενωσης. Οι υπουργοί επρόκειτο ακόμη να εξετάσουν τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων στην επαρχία.

Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το Ευρώ
Διεξάγεται σήμερα στην Φρανκφούρτη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για την πτωτική πορεία της ισοτιμίας του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου.   Καθώς πλησιάζει η επέτειος ενός χρόνου από την καθιέρωση του, οι αναλυτές φοβούνται ότι η πτώση του Ευρώ -συνολικά 14% απέναντι στο δολάριο, υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί.

Αποκωδικοποιήθηκε το ανθρώπινο χρωματόσωμα υπ' αριθμόν 22.
Ομάδα Αμερικανών, Βρετανών και Ιαπώνων επιστημόνων έδοσε στη δημοσιότητα τον γενετικό κώδικα ενός ολόκληρου ανθρώπινου χρωματοσώματος, του υπ' αριθμόν 22. Η εξέλιξη θεωρείται επιστημονικό ορόσημο γιατί αποτελεί το πρώτο βήμα για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια επηρεάζουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Η πλήρης αποκωδικοποίηση των ανθρώπινων γονιδίων πιστεύεται ότι στο μέλλον θα διευκολύνει στην πρόγνωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων ασθενειών και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.