Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι διαδηλώσεις επισκιάζουν την σύνοδο του ΠΟΕ στο Σιάτλ
Οι διαδηλώσεις επισκιάζουν την σύνοδο του ΠΟΕ στο Σιάτλ

2/12/99 (0730 GMT)

Τα επεισόδια στο Σιάτλ επισκιάζουν την σύνοδο του Π.Ο.Ε.
Συνεχίζεται η σύνοδος κορυφής του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των βίαιων διαδηλώσεων που εξακολουθούν να επισκιάζουν τις εργασίες της συνόδου.  Ο  Πρόεδρος Κλίντον (που βρίσκεται στο Σιατλ) καταδίκασε τον βίαιο χαρακτήρα των διαδηλώσεων, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι αυτοί που διαδηλώνουν με ειρηνικό τρόπο θέτουν τα ίδια ερωτήματα που θέτουν και εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόβλημα, είπε, είναι ότι θα πρέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου να προσπαθήσει να παρουσιάσει με πειστικότερο τρόπο στην κοινή γνώμη για τις προσπάθειες που καταβάλλει με στόχο την περαιτέρω φιλελευθεροποίηση του εμπορίου.

Φιλανδία : Πρόωρη η εκ των προτέρων αναγόρευση της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη
 Η Φιλανδία, που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Κοινότητος, εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πει κανείς εάν και κατά πόσον θα πρέπει η Τουρκία ν' αναγνωρισθεί στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι ως υποψήφια προς ένταξιν στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα: "θα θέλαμε να αναγνωρισθεί στο Ελσίνκι η υποψηφιότητα της Τουρκίας. Πιστεύω πως όλα τα κράτη-μέλη της Κοινότητος θα το ήθελαν αυτό, αλλά χρειάζεται να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες προς αυτή την κατευθυνση", δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός της Φιλανδίας Πάαβο Λιπόνεν και ανέφερε πως μεταξύ των ζητημάτων που θα πρέπει να ληφθούν υπ'όψιν είναι οι προθέσεις της Τουρκίας όσον αφορά τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό της, τις σχέσεις της με την Ελλάδα και τη στάση της στο Κυπριακό.

Κυπριακό: Διϊστάμενες οι εκτιμήσεις για τις διακοινοτικές συνομιλίες στην Νέα Υόρκη
Αρχίζουν αύριο στη Νέα Υόρκη οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό. Όπως δήλωναν χθες διπλωμάτες στην έδρα του ΟΗΕ, θα είναι οπωσδήποτε επιτυχία για τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Κόφι Ανάν εάν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές σε απευθείας συνομιλίες. Πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, πάντως, υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν: ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς και η Αγκυρα θέτουν ως όρο την αναγνώριση της ούτως καλουμένης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου και εμμένουν επίσης στη λύση της συνομποσπονδίας.

Τοπική κυβέρνηση απέκτησε η Βόρειος Ιρλανδία
Μετά από 25 χρόνια η διακυβέρνηση της Βορείου Ιρλανδίας μεταβιβάστηκε πριν λίγες ώρες -τα μεσάνυκτα της Τετάρτης -από το Βρετανικό κοινοβούλιο στην τοπική κυβέρνηση που σχηματίστηκε στην περιοχή με την συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Όλστερ, σαν αποτέλεσμα της ειρηνευτικής διαδικασίας. Για πρώτη φορά στην τοπική κυβέρνηση  της Βορείου Ιρλανδίας συμμετέχουν και εκπρόσωποι της πολιτικής πτέρυγας του ΙΡΑ. Σε τελετή που πραγματοποιηθεί σήμερα στο Δουβλίνο, η Ιρλανδία θα αποκηρύξει τις εδαφικές διεκδικήσεις που είχε για την Βόρειο Ιρλανδία.

Αντιδράσεις στην απόφαση για λήξη της εκεχειρίας στην χώρα των Βάσκων
Στην Ισπανία, η πολιτική πτέρυγα της οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ , το κόμμα Χέρι Μπατασούνα, δήλωσε πως σκοπεύει να λάβει κι αυτό μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της ΕΤΑ να θέσει τέρμα στην εκεχειρία. Η κοινωνία των Βάσκων, τονίζει το Χέρι Μπατασούνα, θέλει και χρειάζεται την ειρήνη.

Αποκωδικοποιήθηκε το ανθρώπινο χρωματοσώμα υπ' αριθμόν 22.
Ομάδα Αμερικανών, Βρετανών και Ιαπώνων επιστημόνων έδοσε στη δημοσιότητα τον γενετικό κώδικα ενός ολόκληρου ανθρώπινου χρωματοσώματος, του υπ' αριθμόν 22. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ορόσημο για την επιστήμη γιατί αποτελεί το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκωδικοποίηση όλων των ανθρώπινων γονιδίων και την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργείο ο ανθρώπινος οργανισμός.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.