Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εκλεισε η πρώτη μέρα του συνεδρίου για τα Μάρμαρα
Εκλεισε η πρώτη μέρα του συνεδρίου για τα Μάρμαρα

1/12/99 (1400 GMT)

Ελληνικές αμφιβολίες περί της αξιοπιστίας του συνεδρίου για τα Ελγίνεια
Τις αμφιβολίες της για την επιστημονική αξιοπιστία του συνεδρίου για τα Ελγίνεια Μάρμαρα εκφράζει σήμερα η ελληνική πλευρά. Τους προβληματισμούς του όμως εκφράζει σήμερα, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, και ο ιστορικός Γουίλιαμ Σεντ Κλερ, ο οποίος αποκάλυψε στο παρελθόν τις ζημίες που υπέστησαν τα μάρμαρα στη δεκαετία του '30.

Προειδοποιήσεις του Ραούφ Ντεντκτάς
O Tουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντεντκάς προειδοποίησε ότι θα αποσυρθεί από τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, αν συζητηθεί η υποψηφιότητα της Κύπρου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ο κ. Ντενκτάς θα συμφωνήσει να συμμετάσχει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μόνο αν αναγνωριστεί η αυτοαποκαλούμενη Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Ο Μπιλ Κλίντον στο Σιάτλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έφθασε σήμερα στο Σιάτλ, μία ημέρα μετά τις βίαιες διαδηλώσεις, που επεσκίασαν την έναρξη των συνομιλιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Στην πόλη έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα σε μία προσπάθεια να διασκορπίσει τους διαδηλωτές.

Διαβουλεύσεις πολιτικών ηγετών στην Π.Γ.Δ.Μ.
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στον χώρο του κυβερνητικού συνασπισμού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Λιούμπτσο Γκεοργκίεφσκι να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Βλάντο Κάμποφσκι. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών ηγετών συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να τερματισθεί η κρίση.

Εφθασε στο Ανατολικό Τιμόρ ο Χοσέ Ράμος Χόρτα
Ο πρώην ηγέτης της Αντίστασης στο Ανατολικό Τιμόρ, Χοσέ Ράμος Χόρτα, έφθασε σήμερα στην περιοχή, έπειτα από 24 χρόνια εξορίας. Ο Χοσέ Ράμος Χόρτα ήταν ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας για την ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ από την ινδονησιακή κατοχή. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την ειρήνη στην περιοχή, παράλληλα όμως εκφράζει και την απογοήτευσή του διότι επιστρέφει σε μία χώρα, κατεστραμμένη από τις συγκρούσεις.

Εκδηλώσεις και στοιχεία για το AIDS
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS σήμερα και σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται ειδικές εκδηλώσεις, οι οποίες φέτος επικεντρώνονται στον νεανικό πληθυσμό και τα παιδιά. Τα Ηνωμένα Εθνη αναφέρουν ότι περισσότεροι από πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον ιό ΗΙV, ενώ πάνω από δέκα έξι εκατομμύρια άτομα έχουν μέχρι στιγμής πεθάνει από την ασθένεια, τα περισσότερα από τα οποία στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Αμυνας για την Τσετσενία
Ο Ρώσος υπουργός άμυνας, Ιγκορ Σεργκέγιεφ, είπε ότι η επίθεση εναντίον της Τσετσενίας μπορεί να συνεχισθεί για άλλους τρεις μήνες, παρά τις διεθνείς πιέσεις για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών. Ο κ. Σεργκέγιεφ δήλωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες να παταχθούν οι αντιστασιακές δυνάμεις, καθώς και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ένα σημαντικό οχυρό της Τσετσενίας, το Αργκουν, κοντά στην πρωτεύσουσα Γκρόσνι. Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν έχει πνευμονία και για αυτό θα παραμείνει στο νοσοκομείο για θεραπεία.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.