Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ερωτηματικά για την μεταχείριση των Μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο
Ερωτηματικά για την μεταχείριση των Μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο

30/11/99 (0700GMT)

Αρχίζει σήμερα στο Λονδίνο διεθνές συνέδριο γιά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
Στο συνέδριο, πού οργανώνεται από το Βρετανικό Μουσείο, Έλληνες εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν την έκθεση τους γιά τις αλλοιώσεις πού υπέστησαν τα Μάρμαρα κατά τον καθαρισμό τους στη δεκαετία του 30. Στο μεταξύ, μεταστροφή της βρετανικής κοινής γνώμης στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα διαπιστώνει ο ιστορικός Γουίλλιαμ Σεντ Κλερ μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του ΒΒC. Ο κύριος Σεντ Κλερ που αποκάλυψε τις ζημιές που υπέστησαν τα Μάρμαρα, λέει ότι οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου  "επί μεγάλο διάστημα κατεβάλαν  συστηματικές και επίμονες προσπάθειες απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι πληροφορίες αυτές απεκρύβησαν όχι μόνον από την κοινή γνώμη αλλά ακόμη και από το προσωπικό του Βρετανικού Μουσείου και από τους υπουργούς διαδοχικών κυβερνήσεων".

Ένα βήμα πιό κοντά στην ΟΝΕ η Ελλάδα
Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσησε χθες ότι η Ελλάδα πληρεί και το τελευταίο δημοσιονομικό κρτήριο γιά την ένταξη της στην ΟΝΕ. Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι "ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο γιά την ένταξη της Ελλάδας".

Ετσεβίτ: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στο Αιγαίο ή το κυπριακό
Η Τουρκία δεν προτίθεται να προβεί σε υποχωρήσεις έναντι της Ελλάδας, με αντάλλαγμα τον χαρακτηρισμό της ως υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ. Οπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων από την Αγκυρα ο κύριος Ετσεβίτ είπε ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να αναμένει καμμία υποχώρηση στο Αιγαίο ή το κυπριακό.

Γουϊλλιαμ Κόεν : δεν απομακρύνονται οι αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Γουϊλλιαμ Κόεν διέψευσε χθες πληροφορίες που ανέφεραν ότι η χώρα του σκοπεύει να αποσύρει τις διακόσιες περίπου πυρηνικές κεφαλές που παραμένουν αποθηκευμένες σε βάσεις 7 Ευρωπαϊκών χωρών και συγκεκριμμένα στη Γερμανία, Βέλγιο, Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία.

Συμφωνία γιά το κλείσιμο δύο μονάδων του Κοζλοντούη
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ιβάν Κόστωφ και ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος γιά την διεύρυνση της Κοινότητας, Γκίντερ Φερχόϊγκεν συμφώνησαν χθες να κλείσουν, πριν από το 2003, δύο μονάδες του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούη γιά την ασφάλει του οποίου έχουν εκφραστεί ανησυχίες.

Ομαδικοί τάφοι στα σύνορα Ηνωμένων Πολιτειών - Μεξικού
Μονάδες του Μεξικανικού στρατού και πράκτορες του FBI ερενούν δύο τοποθεσίες όπου πιστεύεται ότι υπάρχουν ομαδικοί τάφοι κοντά στα σύνορα. Πιστεύεται ότι στους τάφους υπάρχουν τα πτώματα εώς και 100 Αμερικανών και Μεξικανών που δολοφονήθηκαν από εμπόρους ναρκωτικών.

Εκτελεστικό όργανο συγκροτούν οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου
Οι ηγέτες της Σερβικής μειονότητας του Κοσσυφοπεδίου αποφάσησαν να συγκροτήσουν επιτροπή που θα αναλάβει την διαχείρηση των υποθέσεων της μειονότητας. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της επιτροπής, Μομτσίλο Τραϊκοβιτς δήλωσε ότι το σώμα θα συνεργαστεί με την διεθνή κοινότητα γιά την ασφάλεια των Σέρβων.

Νέα τοπική κυβέρνηση στη Βόρειο Ιρλανδία
Η Βόρειος Ιρλανδία απέκτησε την πρώτη της κυβέρνηση εδώ και 25 χρόνια. Στην κυβέρνηση αυτή συμμετέχουν για πρώτη φορά οι Ενωτικοί του Αλστερ - που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βορείου Ιρλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο- από κοινού με το κόμμα Σιν Φέιν, που θεωρείται ως η πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ. Επικεφαλής της νέας αυτής τοπικής διοίκησης θα είναι ο ηγέτης των Ενωτικών του Αλστερ, Ντέηβιντ Τριμπλ.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.