Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

H γερμανική Mάνεσμαν απορρίπτει Αμερικανοβρετανική πρόταση ανάληψης ελέγχου
H γερμανική Mάνεσμαν απορρίπτει Αμερικανοβρετανική πρόταση ανάληψης ελέγχου

29/11/99 (0630GMT)

Η Μάνεσμαν απορρίπτει ΑμερικοΒρετανική προσφορά ανάληψης ελέγχου
H γερμανική εταιρεία τηλεποικινωνιών Μάνεσμαν, απέριψε την προσφορά ανάληψης ελέγχου απο την Αγγλο-Αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, Vodafone-Airtouch. Η διοίκηση της Μάνεσμαν υποστήριξε ότι η πρόταση -ύψους 130 δισεκκατομυρίων δολλαρίων - δεν είναι προς το συμφέρον της εταιρίας. H Vodafone-Airtouch θα θέσει τώρα τη προσφορά της κατευθείαν στους μετόχους της Μανεσμαν. Ο οικονομικός συντάκτης του BBC επισημαίνει πως πρόκειται για αντιπαράθεση δύο διαφορετικών επιχειρηματικών φιλοσοφιών - της ΒρετανοΑμερικανικής που δέχεται τις επιθετικές προσφορές αγοράς εταιρειών σαν νόμιμη στρατηγική, και απο την άλλη πλευρά της γερμανικής που θεωρεί ότι αυτές οι μέθοδοι απειλούν το συνεναιτικό ύφος που διέπει τη διαχείρηση των επιχειρήσεων.

Εντείνονται οι πιέσεις για την επιστροφή των Μαρμάρων
Η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, απασχολεί πολλές βρετανικές εφημερίδες και σήμερα, λόγω των απόψεων που εξέφρασε ο πρίγκηπας της Ουαλλίας και ενόψει της έναρξης αυριο διεθνούς συνεδρίου για το θέμα της συντήρησης τους, στο Βρετανικό Μουσείο. Στις απόψεις του πρίγκηπα Καρόλου αναφέρεται και άρθρο των Κυριακάτικων Τάιμς ενω στα πορίσματα που θα παρουσιάσουν στο συνέδριο του Βρετανικού Μουσείου οι Ελληνες εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τα μάρμαρα αναφέρεται χθεσινό άρθρο της Ιντιπέντεντ.  Αρθρο στη σημερινή Γκάρντιαν αναφέρεται σε νεα έκθεση του ιστορικού Γουιλλιαμ Σίντ Κλέιρ η οποία δημοσιεεύται σημερα και η οποία ισχυρίζεται πως το Βρετανικό Μουσείο ενορχήστρωσε "μια παράνομη" εκστρατεία απόκρυψης της φθοράς που προκάλεσε στα μάρμαρα ο καθαρισμός τους πριν απο 60 περίπου χρόνια.

Ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ στη Μόσχα για Τσετσενία
Ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, Κνουτ Βόλβεκ αναμένεται σήμερα στην Μόσχα για να συζητήσει την διένεξη στην Τσετσενία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εχει συνομιλίες με τον Ρώσο Υπουργό εξωτερικών Ιγκορ Ιβανωφ σχετικά με το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Τσετσενία τον ερχόμενο μήνα αποστολή του Οργανισμού. Εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να αποκλείσουν την τελευταία σημαντική οδο ανεφοδιασμού της πρωτεύουσας της Τσετσενίας, Γκρόζνυ. Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε οτι το πεζικό, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων και μαχητικών ελικοπτέρων, δεν μπόρεσε να εκδιώξει τους αυτονομιστές απο την πόλη Ουρούς Μαρτάν που βρίσκεται στον δρομο προς το Γκρόζνυ.

Αισιοδοξία για την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρειο Ιρλανδία
Γιά πρώτη φορά μετά απο 25 χρόνια, όλα τα πολιτικά κόμματα της Βορείου Ιρλανδίας αναμένεται σήμερα να διορίσουν τους υπουργούς τους για το νέο εκτελεστικό όργανο της Βορείου Ιρλανδίας το οποίο -σύμφωνα με τη συμφωνία που επετεύχθη  - θα συσταθεί αργότερα αυτη την εβδομάδα. Η σύσταση του εκτελεστικού οργάνου - στο οποίο θα συμμετέχουν υπουργοί απο το Σιν Φέιν -το πολιτικό σκέλος του ΙΡΑ και - και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι το κομμα των Ενωτικών - καθυστέρησε περισσότερο από ένα χρόνο καθώς υπήρξαν έντονες διαφωνίες για τον αφοπλισμό παραστρατιωτικών ομάδων.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.