Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ασθενεί ο Ρώσος πρόεδρος Γιέλτσιν........ενώ οι Ρώσοι σφυροκοπούν Τσετσενικές πόλεις και χωριά
....ενώ οι Ρώσοι σφυροκοπούν Τσετσενικές πόλεις και χωριά

25/11/99 (1930GMT)
 

Ασθενεί εκ νέου ο πρόεδρος Γιέλτσιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν πάσχει από σοβαρή μορφή βρογχίτιδας και ίωση. Οπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του Ρώσου προέδρου που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του, η ασθένεια μπορεί να κρατήσει τον Ρώσο ηγέτη κλινήρη για περίοδο 1-2 εβδομάδων.

Συνεχίζεται η Ρωσική επίθεση στην Τσετσενία
Οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν Τσετσενικές πόλεις και χωριά που βρίσκονται ακόμα υπό το έλεγχο των ανταρτών. Όπως δήλωσαν Ρωσικές στρατιωτικές πηγές οι Τσετσένοι έχουν εν μέρει υποχωρήσει από το στρατιωτικό τους προπύργιο Ουρούς Μαρτάν, νότια της πρωτεύουσας Γκρόζνι, αλλά οι Ρώσοι διοικητές απέκλεισαν το ενδεχόμενο να εισβάλλουν στην πόλη.

Απογοήτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επικύρωση της ποινής Οτσαλάν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε  απογοήτευση για την απόφαση του  Τουρκικού εφετείου με την οποία επικυρώθηκε η θανατική ποινή  που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον Κούρδο αυτονομιστή ηγέτη Αμντουλάχ Οτσαλάν. Η ποινή για να καταστεί εκτελεστέα θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από τη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και τον Τούρκο Πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην Άγκυρα αν και ακόμα υπάρχει ευρεία λαϊκή υποστήριξη υπέρ της εκτέλεσης του Οτσαλάν, εντούτοις προσωπικότητες με σημαντική επιρροή- όπως ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, πιστεύουν ότι η εκτέλεση Οτσαλάν δεν θα αποβεί προς όφελος της Τουρκίας και θα καταφέρει πλήγμα στην προοπτική ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ναυάγιο με 140 τουλάχιστον θύματα στην Κίνα
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι χιλιάδες στρατεύματα ενισχύουν το έργο για την ανεύρεση επιζώντων από το χθεσινό ναυάγιο κοντά στο λιμάνι Γιαν-τάϊ, και που  μέχρι στιγμής έχει στοιχήσει την ζωή σε πάνω από 140 επιβάτες. Η αιτία του ναυαγίου εντοπίζεται σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε -κατά την διάρκεια θαλασσοταραχής, στο οχηματαγωγό πλοίο Ντασούν, που μετέφερε πάνω από 300 επιβάτες Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο 36 επιζώντες, ενώ αγνοούνται περισσότερα από 100 άτομα.

Ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στρατηγός Γουϊράντο εμφανίστηκε ενώπιον ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Ατσε.  Ο στρατηγός αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ο στρατός προκάλεσε βίαια επεισόδια με στόχο να δικαιολογηθούν οι ενέργειές εναντίον των αυτονομιστών του Ατσε. Η κοινοβουλευτική επιτροπή παρουσίασε στον στρατηγό τα ευρήματα επίσημης έρευνας σύμφωνα με την οποία ο στρατός ευθύνεται για τουλάχιστον χίλια περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά του πληθυσμού όπως βιασμοί, βασανιστήρια και δολοφονίες. Είναι η πρώτη φορά -σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην Τζακάρτα που ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος υποβάλεται σε τέτοια διαδικασία ερωτήσεων.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.