Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο πρόεδρος Κλίντον με τον Βούλγαρο ομόλογο του Πέταρ Στογιάνωφ
Ο πρόεδρος Κλίντον με τον Βούλγαρο ομόλογο του Πέταρ Στογιάνωφ

22/11/99 (1400GMT)

Στήριξη στην Βουλγαρία υπόσχεται ο πρόεδρος Κλίντον
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον συναντάται σήμερα στην Σόφια με την πολιτική ηγεσία της Βουλγαρίας για συνομιλίες που επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με την οικονομική βοήθεια και την εγκατάσταση  αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο βουλγαρικό έδαφος. Ο κύριος Κλίντον είναι ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται την Βουλγαρία, αυτόν τον αιώνα. Νωρίτερα ο κύριος Κλίντον υποσχέθηκε να παράσχει στην Βουλγαρία οικονομική, πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη.

Σύμπνοια απόψεων Ελλάδας - Κύπρου για το κυπριακό
Μετά από συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη και του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη ανακοινώθηκε ότι διαπιστώθηκε σύμπνοια Ελλάδας και Κύπρου όσον αφορά στους τρόπους χειρισμού του κυπριακού.

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα διχάζουν Βρετανούς και Αμερικανούς
Αγγλο-αμερικανική διένεξη απειλεί να προκαλέσει η υπόσχεση του προέδρου Κλίντον προς την ελληνική κυβέρνηση ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα. Η Ντάουνινγκ Στρητ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC αν ο κύριος Κλίντον έθεσε το ζήτημα των γλυπτών υπ' όψιν του Τόνι Μπλερ χθες στη Φλωρεντία στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου για τη μεταρρύθμιση των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας.

Το Γκρόσνυ περιμένει την τελική επίθεση
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τσετσενία οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πρωτεύουσα Γκρόσνυ. Τσετσένοι επίσημοι λένε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν σε όλη την διάρκεια της νύχτας. Οι περισσότεροι οδοί  έχουν αποκλειστεί και οι Ρώσοι λένε πως πάνω από 5.000 Τσετσένοι αντάρτες έχουν πάρει θέσεις στο Γκρόσνυ για να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα.

Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Κροατίας
Οι γιατροί του πρέδρου της Κροατίας Φράνιο Τούτσμαν λένε πως η κατάσταση του της υγείας του χειροτέρεψε στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες. Οι ανταποκριτές λένε πως οι φειδωλές πληροφορίες θα εντείνουν τις υποθέσεις για τις πιθανότητες επιβίωσης του Κροάτη προέδρου, που εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται στην εντατική. Η πολιτική ηγεσία της χώρας εξετάζει συνταγματικές αλλαγές ώστε να απαλλαγεί ο πρόεδρος προσωρινά από ορισμένα καθήκοντα του τα οποία θα αναλάβει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου.

Συμφωνία για τον επαναπατρισμό των προσφύγων στο Ανατολικό Τιμόρ
Ο διοικητής της διεθνούς δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ λέει ότι οι αρχές της Ινδονησίας υπέγραψαν συμφωνία για τον ταχύτερο επαναπαπατρισμό των προφύγων από τους καταυλισμούς στο Δυτικό Τιμόρ. Η συμφωνία προβλέπει τον σχηματισμό μιας κοινής μεθοριακής επιτροπής που μεταξύ άλλων θα έχει στόχο την αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων των παρακρατικών οργανώσεων που τρομοκρατούν τους πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν.

Φυλακίζεται ο ανατραπείς πρωθυπουργός του Πακιστάν
Ο ανατραπείς πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ φυλακίσθηκε εν όψει της δίκης του από αντιτρομοκρατικό δικαστήριο στην πρωτεύουσα Καράτσι. Ο κύριος Σαρίφ, μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του από τον στρατηγό Μουσαράφ, τον περασμένο μήνα, βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό. Πρόκειται να προσαχθεί στο δικαστήριο μέσα στην εβδομάδα κατηγορούμενος ότι ευθύνεται γιά ενέργειες που έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή του στρατηγού Μουσαράφ.

Κλείνουν οι χριστιανικές εκκλησίες στους Αγιους Τόπους
Οι χριστιανικές εκκλησίες στους Αγιους Τόπους έκλεισαν για ένα διήμερο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποφαση του Ισραήλ να επιτρέψει την ανέγερση τζαμιού στην Ναζαρέτ, την πόλη όπου πιστεύεται πως πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Ιησούς. Οι προκαθήμενοι των χρισιτανικών εκκλησιών λένε ότι τα δικαιώματά τους παραμερίζονται από την παρούσα κυβέρνηση του Ισραήλ που ενδιαφέρεται περισσότερο να αποκτήσει την εύνοια του ισλαμικού κινήματος. Το νέο τζαμί αναμένεται να θεμελιωθεί την Τρίτη.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.