Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρώσοι στρατιώτες ετοιμάζουν χαρακώματα κοντά στην πόλη Γκούντερμες
Ρώσοι στρατιώτες ετοιμάζουν χαρακώματα κοντά στην πόλη Γκούντερμες

22/11/99 (08.00 GMT)
Τελευταίες απόπειρες γιά την υπεράσπιση του Γκρόζνυ
Ρώσσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πάνω από 5 χιλιάδες Τσετσένοι μαχητές έχουν λάβει θέσεις σε μιά τελευταία απόπειρα γιά την άμυνα της πρωτεύουσας, Γκρόζνυ. ΟΙ ρωσσικές δυνάμεις έχουν σχεδόν περικυκλώσει την πόλη,  βρίσκονται δε σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τα περίχωρά της, συνεχίζοντας τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η έξοδος των προσφύγων προς την Ιγκουσετία, σε συνθήκες δριμύτατου ψύχους.

Αποσύρεται από την προεκλογική αναμέτρηση ο Τζέφρευ Αρτσερ
Το Βρετανικό κόμμα των Συντηρητικών αποφάσισε να αρχίσει εκ νέου την αναζήτηση ατόμου που θα διαδεχθεί τον Τζέφρευ Αρτσερ στην υποψηφιότητα γιά το δημαρχιακό αξίωμα του Λονδίνου στις εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο. Αυτά μετά την αποπομπή του μέχρι πρό τινος υποψηφίου, του εκατομμυριούχου μυθιστοριογράφου Τζέφρευ Αρτσερ, ο οποίος παραιτήθηκε εν μέσω καταγγελιών σχετικά με ένα προ δωδεκαετίας σκάνδαλο γύρω από τις επαφές του με γυναίκα υπόπτων ηθών. Ο Αρτσερ παραδέχθηκε ότι είχε ζητήσει από ένα φίλο του να δώσει ψευδή στοιχεία στο δικαστήριο που τον αθώωσε.

Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Πρίστινα γιά πολιτικές πτήσεις
To NATO ανακοίνωσε ότι θέτει εκτός λειτουργίας γιά πτήσεις πολιτικής αεροπορίας το αεροδρόμιο της Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο, ένα μόλις μήνα μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του, διότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων. Την περασμένη βδομάδα ένα αεροσκάφος των Ηνωμένων Εθνών έπεσε, λίγο πριν προσγειωθεί,  με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 24 επιβάτες του. ΟΙ εμπειρογνώμονες που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος διατυπώνουν ενδοιασμούς ως προς τα συστήματα παρακολούθησης εναερίου κυκλοφορίας στο εν λόγω αεροδρόμιο.

Στο μαύρο κουτί και πάλι στρέφονται οι ειδικοί γιά το ατύχημα του Μπόινγκ
Συνεχίζονται οι εικασίες σχετικά με το δυστύχημα του Μπόιγκ των Αιγυπτιακών αερογραμμών, στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών. Οι έρευνες επικεντρώνονται και πάλι στα μαγνητοφωνημένα στοιχεία της πτήσης , ειδικότερα στα λόγια ενός από τους δυο πιλότους, που λέγεται ότι είπε 14 φορές τον ισλαμικό όρκο' Εχω τις ελπίδες μου στον Θεό' , και που πιστεύεται ότι ήταν μόνος του στο θάλαμο διακυβέρνησης όταν αποσυνδέθηκε ο αυτόματος πιλότος. Υπενθυμίζεται ότι η Αίγυπτος διαμαρτυρήθηκε έντονα γιά το γεγονός ότι πολύ αβασάνιστα δόθηκε η εντύπωση ότι ο πιλότος εσκεμένα έρριξε το αεροπλάνο.

Την άρση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης στο Ισραήλ επιθυμεί η κυβέρνηση
Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να άρει την νομοθεσία εκτάκτου ανάγκης, η οποία βρίσκεται εν ισχύ εδώ και 51 χρόνια. Η νομοθεσία αυτή τέθηκε εν ισχύ  όταν έγινε εισβολή αραβικών δυνάμεων στο Ισραήλ, μετα την ανακύρηξη της ανεξαρτησίας του, το 1948. Ενώ αρχικά επρόκειτο να ισχύσει γιά 12 μήνες, ανανεώνετο κάθε χρόνο από τότε. Ο ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τον νόμο με κανονισμούς οι οποίοι θα εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας, αλλά που ταυτοχρόνως θα σέβονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το κλείσιμο της βάσης στο Φόρτ Μπενίν ζητούν χιλιάδες διαδηλωτών
Χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος σε πορεία στις Ην. Πολιτείες, με αίτημα να κλείσει η στρατιωτική Ακαδημία στο Φόρτ Μπενίν της πολιτείας Τζώρτζια, όπου εκπαιδεύονται αξιωματικοί χωρών της Λατινικής Αμερικής. Οι διαδηλωτές  υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικοί που εκαπιδεύονται εκεί είναι υπευθυνοι γιά πλήθος παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες τους. Μερικοι από τους διαδηλωτές φορούσαν νεκρικές μάσκες και έφεραν σταυρούς όπου ήσαν γραμμενα τα ονόματα θυμάτων της βίας στη Λατινική Αμερική.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.