Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αρχίζει αύριο η διάσκεψη του Ο.Α.Σ.Ε. στην Κωνσταντινούπολη
Αρχίζει αύριο η διάσκεψη του Ο.Α.Σ.Ε. στην Κωνσταντινούπολη

17/11/99 (19:00 GMT)

Δηλώσεις Ετζεβίτ υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης - σημαντικές επισκέψεις στο Φανάρι
Υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης τάχθηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα συναλλαγής με την Ελλάδα με αντικείμενο την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ, λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Άγκυρα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.) που αρχίζουν αύριο, και απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ο κ. Ετζεβίτ ανέφερε, πως δεν υπάρχει ατμόσφαιρα δούναι και λαβείν. Αύριο, υπενθυμίζεται, θα γίνει η συνάντηση Σημίτη-Ετζεβίτ. Στο μεταξύ, η σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπογραμμίζεται από τη σειρά σημαντικών επισκέψεων που έγιναν σήμερα στο Φανάρι. Εκεί βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ενώ λίγο νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Φανάρι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης.

Οικονομική βοήθεια στην Τουρκία για τους σεισμούς
Δάνειο ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Τουρκία ενέκρινε η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς η χώρα συγκλονίζεται από τις συνέπειες του δεύτερου καταστροφικού σεισμού στις βορειοδυτικές περιοχές της. Μια γυναίκα, πάντως, που ανασύρθηκε ζωντανή κάτω από τα ερείπια έδωσε ελπίδες ότι υπάρχουν και άλλοι επιζώντες. Ο σεισμός της περασμένης Παρασκευής σκότωσε περίπου 600 ανθρώπους και άφησε άστεγους δεκάδες χιλιάδες.

Νόμιμες οι επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Τσετσενία, λέει ο Γιέλτσιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν, κατά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην σύνοδο του Ο.Α.Σ.Ε., δήλωσε ότι οι Ρωσικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία είναι νόμιμες. Ο προεδρεύων της Συνόδου, υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Κνουτ Βόλεμπακ, κάλεσε για μια ακόμα φορά την Ρωσία να βρει πολιτική λύση στο πρόβλημα.

Ελπίδες για ειρήνευση στη Βόρεια Ιρλανδία
Για πρώτη φορά ο IRA εκδήλωσε την πρόθεσή του να συζητήσει με εκπρόσωπό του το θέμα της παράδοσης του οπλισμού του. Η ανακοίνωση αυτή πιστεύεται ότι θέτει τις βάσεις για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή. Το ζήτημα του αφοπλισμού των παραστρατιωτικών οργανώσεων των καθολικών και των προτεσταντών αποτελούσε εδώ και 18 μήνες το αγκάθι για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών και τη σύσταση ενός εκτελεστικού οργάνου που θα αναλάβει την διαχείριση των υποθέσεων της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο ξεχασμένος πόλεμος του πλανήτη
Tα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι η αναρχία, η βία και οι άσχημες συνθήκης διατροφής κυριαρχούν στο Αφρικανικό κρατίδιο Κονγκό-Μπραζαβίλ - εκεί που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για τον ξεχασμένο πόλεμο του πλανήτη. Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι δεκάδες χιλιάδες γυναίκες συστηματικά πέφτουν θύματα βιασμών στην περιοχή και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν άστεγοι λόγω της βίας και του εμφυλίου πολέμου που συνεχίζεται στο κρατίδιο αυτό εδώ και 9 χρόνια.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.