Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αρχίζει αύριο η διάσκεψη του Ο.Α.Σ.Ε. στην Κωνσταντινούπολη
Αρχίζει αύριο η διάσκεψη του Ο.Α.Σ.Ε. στην Κωνσταντινούπολη

17/11/99 (15:00 GMT)

Δηλώσεις Ετσεβίτ υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης
Υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης τάχθηκε με σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα συναλλαγής με την Ελλάδα με αντικείμενο την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο μεταξύ, κορυφώνονται οι διπλωματικές διαβουλεύσεις ενόψει της αναμενόμενης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Μπουλέντ Ετσεβίτ, στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, που αρχίζει αύριο στην Κωνσταντινούπολη. Εξάλλου, η σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπογραμμίζεται από τη σειρά σημαντικών επισκέψεων που γίνονται σήμερα στο Φανάρι, με κορυφαία εκείνη του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Οικονομική βοήθεια στην Τουρκία για τους σεισμούς - 600 έφθασαν οι νεκροί από το τελευταίο χτύπημα του Εγκέλαδου
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Τουρκία είχε ως αποτέλεσμα να υπογραφούν τρεις συμφωνίες συνεργασίας, η συνολική αξία των οποίων φθάνει τα 675 εκατομμύρια δολάρια. Στο μεταξύ, δάνειο ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Τουρκία ενέκρινε η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς η χώρα συγκλονίζεται από τις συνέπειες του δεύτερου καταστροφικού σεισμού στις βορειοδυτικές περιοχές της. Μια γυναίκα, πάντως, που ανασύρθηκε ζωντανή κάτω από τα ερείπια έδωσε ελπίδες ότι υπάρχουν και άλλοι επιζώντες. Ο σεισμός της περασμένης Παρασκευής σκότωσε περίπου 600 ανθρώπους και άφησε άστεγους δεκάδες χιλιάδες.

Δραματική η κατάσταση των Τσετσένων προσφύγων
Συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνοφ είχε στη Μόσχα η επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Σαντάκα Ογκάτα σχετικά με την τύχη των προσφύγων από την Τσετσενία. Πάνω από 200.000 Τσετσένοι έχουν καταφύγει στις γειτονικές δημοκρατίες λόγω των Ρωσικών βομβαρδισμών και η κ.Ογκάτα είπε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει μέτρα για την διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί.

Ελπίδες για ειρήνευση στη Βόρεια Ιρλανδία
Για πρώτη φορά ο IRA εκδήλωσε την πρόθεσή του να συζητήσει το θέμα της παράδοσης του οπλισμού του. Η ανακοίνωση αυτή πιστεύεται ότι θα θέσει τις βάσεις για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή. Το ζήτημα του αφοπλισμού των παραστρατιωτικών
οργανώσεων των καθολικών και των προτεσταντών αποτελούσε εδώ και 18 μήνες το αγκάθι για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών και τη σύσταση ενός εκτελεστικού οργάνου που θα αναλάβει την διαχείριση των υποθέσεων της Βόρειας Ιρλανδίας.

Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται η Γαλλία για το Βρετανικό βοδινό
Στη δικαιοσύνη παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Γαλλία μετά την άρνηση της τελευταίας να άρει την απαγόρευση στις πωλήσεις Βρετανικού βοδινού - απαγόρευση που ισχύει στη Γαλλία από τότε που ξέσπασε η κρίση της αρρώστιας των τρελλών αγελάδων.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.