Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία επισκέφτηκε ο Μπιλ Κλίντον
Τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία επισκέφτηκε ο Μπιλ Κλίντον



16/11/99 (19:30 GMT)

Ο Μπιλ Κλίντον στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας
O Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον επισκέφθηκε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην περιοχή της Νικομήδειας που φιλοξενεί 6.000 ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους λόγω του καταστροφικού σεισμού που σημειώθηκε στην Τουρκία τον περασμένο Αύγουστο. Ο Πρόεδρος Κλίντον υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, την αποστολή 500 ακόμη αντισκήνων για τις ανάγκες των αστέγων και επίσης τη χορήγηση δανείων ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανοικοδόμηση των περιοχών που καταστράφηκαν από τον σεισμό. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι απλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και την Τουρκία βοήθησαν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια των πρόσφατων σεισμών στέλνοντας έτσι, όπως είπε, στους ηγέτες τους το μήνυμα πως η ζωή είναι καλύτερη όταν οι σχέσεις των λαών είναι αρμονικές.
 
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το νέο σεισμό της Τουρκίας
Στο μεταξύ, στους 550 νεκρούς έχει ανέλθει ο απολογισμός του σεισμού της περασμένης Παρασκευής στην Τουρκία. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 3.000, ενώ τα συνεργεία διάσωσης αναμένεται πολύ σύντομα να σταματήσουν την αναζήτηση τυχόν επιζώντων κάτω από τα ερείπια. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ άσκησε κριτική στους Τούρκους σεισμολόγους που είπαν ότι ενδέχεται να σημειωθεί και νέος σεισμός στην περιοχή.

Αισιοδοξία για τον πληθωρισμό της Ελλάδας, εκφράζει ο ΟΟΣΑ
Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα πιάσει το όριο του πληθωρισμού που χρειάζεται, εκφράζει ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για την πορεία της Eλληνικής οικονομίας που δώθηκε στη δημοσιότητα. Η έκθεση διαβλέπει πάντως την πιθανότητα κάποιων πληθωριστικών πιέσεων, ενώ περιλαμβάνει θετικές εκτιμήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης.

Συνεχίζονται οι Ρωσικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία
Τα Ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να αναπτύσσονται στην Τσετσενία, ενώ την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα Γκρόζνι, χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επιτεθούν στην πόλη. Παράλληλα, αυξάνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων. Η επικεφαλής της οργάνωσης για τους πρόσφυγες στα Ηνωμένα Έθνη Σαντάκο Ογκάτα μεταβαίνει στη Μόσχα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Κινείται νομικά εναντίον της Γαλλίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Βρετανικό βοδινό κρέας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της Γαλλίας επειδή εξακολουθεί να μην άρει το εμπάργκο στο Βρετανικό βοδινό κρέας με τον ισχυρισμό ότι δεν είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία. Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ασχολείται με την ασφάλεια της διατροφής, είπε ότι η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις που γίνονται ανάμεσα στη Βρετανία και στη Γαλλία για το θέμα.

Διαψεύδει το FBI τις φήμες ότι αναλαμβάνει την διερεύνηση των αιτίτων της πτώσης του Αιγυπτιακού αεροσκάφους
Το FBI διέψευσε τις φήμες ότι ανέλαβε την διερεύνηση των αιτίων της πτώσης του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών, που συνετρίβη στις ακτές του Ατλαντικού τον περασμένο μήνα σκοτώνοντας και τους 217 επιβάτες. Όμως, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον, υπάρχουν φήμες ότι τελικά το FBI θα αναλάβει την υπόθεση. Μια τέτοια ενέργεια, όπως επισημαίνει στην ανταπόκρισή του, θα σημαίνει ότι οι αμερικανικές αρχές θεωρούν πολύ πιθανό ότι η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Τους 62 έφτασαν οι νεκροί στη Φότζια από την πολυκατοικία που κατέρρευσε 
Αξιωματούχοι στην Ιταλική πόλη Φότζια δήλωσαν ότι συνολικά 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πολυκατοικία κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη. Η έρευνα των σωστικών συνεργείων στα ερείπια του κτιρίου ολοκληρώθηκε, ενώ 5 άνθρωποι θεωρούνται ακόμα αγνοούμενοι.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.