Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία επισκέπτεται σήμερα ο Μπιλ Κλίντον
Τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία επισκέπτεται σήμερα ο Μπιλ Κλίντον


16/11/99 (14:00 GMT)

Ο Μπιλ Κλίντον στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας
O Aμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον επισκέπτεται σήμερα την περιοχή Νικομήδεια, στη δυτική Τουρκία, που επλήγη κατεξοχήν από τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Αυγούστου, από τον οποίο 17.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στο μεταξύ, στους 550 νεκρούς έχει ανέλθει ο απολογισμός του σεισμού της περασμένης Παρασκευής στην Τουρκία. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 3.000. Περίπου 10.000 επιζώντες παραμένουν άστεγοι και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν εκατοντάδες επιπλέον αντίσκηνα.

Αισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα από την έκθεση του ΟΟΣΑ
Αισιοδοξία για την επίτευξη του κριτηρίου του πληθωρισμού εκφράζει ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για την πορεία της Eλληνικής οικονομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί. Η έκθεση διαβλέπει πάντως την πιθανότητα κάποιων πληθωριστικών πιέσεων, ενώ περιλαμβάνει θετικές εκτιμήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Ρωσίας εναντίον της Τσετσενίας
Τα Ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να αναπτύσσονται στην Τσετσενία, ενώ την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα Γκρόζνι, χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επιτεθούν στην πόλη. Παράλληλα, αυξάνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

Διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης για το αποτέλεσμα των εκλογών στα Σκόπια
Χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Σκόπια, διαμαρτυρόμενοι για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, που αναδεικνύουν νέο πρόεδρο τον Μπορίς Τραϊκόφσκι, υποψήφιο του εθνικιστικού κόμματος Βουμερεό που είναι το κύριο κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Και άλλοι στρατιώτες χρειάζονται στο Κοσσυφοπέδιο, δηλώνει ο Μπερνάρ Κουσνέρ
Ο επικεφαλής της διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο Μπερνάρ Κουσνέρ ζήτησε να σταλούν και άλλοι στρατιώτες στην περιοχή. Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη ομολόγησαν ότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την σφαγή χιλιάδων Μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, από Σέρβους της Βοσνίας στη πόλη Σρεμπρένιτσα το 1995. Σε ειδική έκθεση, ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν αναφέρει ότι οι  ειρηνευτικές δυνάμεις στην Σρεμπρένιτσα ήταν λίγες και πολύ ελαφρά οπλισμένες.

Σε ύποπτη ενέργεια μπορεί να οφείλεται η πτώση του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι ειδικοί που διερευνούν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών, που συνετρίβη στις ακτές του Ατλαντικού τον περασμένο μήνα σκοτώνοντας και τους 217 επιβάτες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραδώσουν την έρευνα τους στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία FBI, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται σε ύποπτη ενέργεια.

Τους 62 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Φότζια
Αξιωματούχοι στην Ιταλική πόλη Φότζια δήλωσαν ότι συνολικά 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πολυκατοικία κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη. Η έρευνα των σωστικών συνεργείων στα ερείπια του κτιρίου ολοκληρώθηκε, ενώ 5 άνθρωποι θεωρούνται ακόμα αγνοούμενοι.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.