Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εκρήξεις από εκτοξευτές ρουκετών συγλόνισαν την Ισλαμαμπάντ
Εκρήξεις από εκτοξευτές ρουκετών συγλόνισαν την Ισλαμαμπάντ

12/11/99 (14:30 GMT)

Ρουκέτες κατά αμερικανικών στόχων και Ο.Η.Ε. στην πρωτεύουσα του Πακιστάν
Η πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ συγκλονίστηκε σήμερα από σειρά εκρήξεων ρουκετών. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας λένε ότι αυτοκίνητα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκτοξευτές πυραύλων τοποθετήθηκαν έξω από το συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας, το Αμερικανικό κέντρο πληροφόρησης, καθώς και το κεντρικό κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή. Όλες οι ρουκέτες, που ήταν συνολικά 5 στον αριθμό, πυροδοτήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά καμιά από αυτές δεν βρήκε τον στόχο της. Οι επιθέσεις γίνονται μόλις δύο ημέρες πριν τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εναντίον του καθεστώτος Ταλεμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν, το οποίο έχει αρνηθεί να παραδώσει τον Σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λάντεν που καταζητείται από την Αμερική με την κατηγορία βομβιστικών επιθέσεων εναντίον αμερικανικών στόχων. Όμως, οι Ταλεμπάν, με ανακοίνωσή τους, καταδίκασαν τις σημερινές επιθέσεις.

Νέες Ρωσικές επιθέσεις εναντίον της Τσετσενίας
Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι τα στρατεύματα της χώρας του εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Τσετσενίας, της Γκουντέρμες, που βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Γκρόζνι. Ο στόχος είναι, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, να απομακρυνθούν οι Ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες από την πόλη.

Η Βρετανία βρέθηκε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία το 1974, λέει πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Independent" ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Λόρδος Κάλαχαν υποστηρίζει ότι το Λονδίνο βρέθηκε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Τις ίδιες δηλώσεις είχε κάνει ο κ.Κάλαχαν και το καλοκαίρι στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στη Φότζια της Ιταλίας
Οι Ιταλικές αρχές λένε ότι έχει διαπιστωθεί ο θάνατος 30 ενοίκων στην πολυκατοικία που κατέρευσε χθες το πρωί στην πόλη Φότζια. Περίπου άλλοι 30 άνθρωποι βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στα ερείπια, ενώ τα συνεργεία διάσωσης λένε ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ανεύρεσης επιζώντων.

Ψήλωσε το Έβερεστ κατά 2 μέτρα, υποστηρίζει επιστημονική έρευνα
Μια νέα μελέτη για το ψηλότερο βουνό στον κόσμο, το Έβερεστ στα Ιμαλάια, έδειξε ότι τελικά είναι ψηλότερο κατά 2 μέτρα από ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα. Με τα νέα δεδομένα, που δώθηκαν στην Εθνική Γεωγραφική Ένωση στην Ουάσινγκτον, το Έβερεστ είναι 8.850 μέτρα. Η άποψη για το ύψος του Έβερεστ δεν είχε αμφισβητηθεί για 45 χρόνια. Όμως, οι υπεύθυνοι της Εθνικής Γεωγραφικής Ένωσης λένε ότι η καινούρια μέτρηση του Έβερεστ μπορεί να μην είναι ακριβής, επειδή το βουνό κινείται σταδιακά προς τα βορειανατολικά λόγω του γεωλογικού ρήγματος που σπρώχνει την Ινδία κάτω από το Νεπάλ και την Κίνα.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.