Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εκρήξεις από εκτοξευτές ρουκετών συγλόνισαν την Ισλαμαμπάντ
Εκρήξεις από εκτοξευτές ρουκετών συγλόνισαν την Ισλαμαμπάντ

12/11/99 (10:00 GMT)

Εκτόξευση ρουκετών κατά διπλωματικών στόχων στην Ισλαμαμπάντ
Η Πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ συγκλονίστηκε σήμερα από σειρά εκρήξεων ρουκετών. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας λένε  ότι αυτοκίνητα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκτοξευτές πυραύλων τοποθετήθηκαν έξω από το συγκρότημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, κοντά στο Αμερικανικό κέντρο πληροφόρησης και σε κτίριο που στεγάζει γραφεία του ΟΗΕ. Όλες οι ρουκέτες  πυροδοτήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά καμιά από αυτές δεν βρήκε τον στόχο της. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιός ευθύνεται για τις επιθέσεις, εντούτοις αυτές γίνονται μόλις δύο ημέρες πριν τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών εναντίον του καθεστώτος Ταλεμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Αποκαλύψεις Κάλαχαν για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ιντιπέντεντ, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός λόρδος Κάλαχαν υποστηρίζει ότι το Λονδίνο βρέθηκε στα πρόθυρα πολέμου με την Άγκυρα μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Παρόλο που η Βρετανία έστειλε στρατιωτικό απόσπασμα στην περιοχή, κατά την κρίση του 1974, λέει ο βρετανός πολιτικός, οι Αμερικανοί πρόβαλαν βέτο σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια που θα είχε ως στόχο να αναχαιτισθεί η Τουρκία διότι οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να διακυβεύσουν τις βάσεις ηλεκτρονικής παρακολούθησης που βρίσκονται στα βόρεια του νησιού.

Υπό διπλωματική πίεση η Μόσχα για το Τσετσενικό
Έντονη διπλωματική  πίεση αντιμετωπίζει η Ρωσία καθώς συνεχίζει την εκστρατεία εναντίον αυτονομιστικών δυνάμεων στο έδαφος της Τσετσενίας. Ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη -Νορβηγός υπουργός εξωτερικών- Κνούτ Βόλεμπεκ είπε ότι επιθυμεί να πείσει την Μόσχα να επιτρέψει στον ΟΑΣΕ να εγκαταστήσει ομάδα παρατηρητών στην περιοχή. Ο κύριος Βόλεμπεκ συναντάται σήμερα με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανώφ στο Ελσίνκι. Εντωμεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Τσετσενία και κάλεσε την Ρωσία να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό κατά την διάρκεια της εκστρατείας της.

Εκλείουν οι ελπίδες για επιζώντες στην ερειπωμένη πολυκατοικία της Φότζια
Οι Ιταλικές αρχές λένε ότι μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ο θάνατος 30 ενοίκων στην πολυκατοικία που κατέρευσε χθές το πρωί στην πόλη Φότζια. Περίπου άλλα 30 άτομα βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα στα ερείπια ενώ τα συνεργεία διάσωσης λένε ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ανεύρεσης επιζώντων.  Ανταποκριτής του BBC που βρίσκεται στο τόπο του δυστηχήματος λέει ότι η κατάρευση αποδίδεται στην ελατωματική δομική κατασκευή του κτιρίου.

Ενώπιον αδιεξόδου η ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρειο Ιρλανδία
Σε αδιέξοδο οδηγείται -σύμφωνα με πληροφορίες -η ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρειο Ιρλανδία, μετά από εβδομάδες άκαρπων διαβουλεύσεων. Ανώτατα στελέχη του μεγαλύτερου κόμματος των Ενωτικών του Ολστερ συναντώνται σήμερα για να επανακαθορίσουν την στάση τους έναντι νέας προτάσεως, σύμφωνα με την οποία ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός θα αρχίσει την παράδοση του οπλισμού του μετά την σύγκληση τοπικής διοίκησης με την συμετοχή όλων των κομμάτων της Βορείου Ιρλανδίας. Ο ηγέτης του κόμματος Ντέϊβιντ Τρίμπλ υποστηρίζει την νέα πρόταση αλλά το ήμισυ των ηγετικών στελεχών του αντιτίθενται επιμένοντας ότι ο ΙΡΑ πρέπει να αρχίσει την παράδοση του οπλισμού πριν την σύγκληση της διοίκησης.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.