Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ενα παιδί ανασύρεται απο τα ερείπια της πολυκατοικίας
Ενα παιδί ανασύρεται απο τα ερείπια της πολυκατοικίας

11/11/99 (08:30 GMT)

Κατάρρευση πολυκατοικίας στην Ιταλία: 3 νεκροί, 60 αγνοούμενοι
Σωστικά συνεργεία απο όλη τη νότιο Ιταλία έχουν σπεύσει στη Φότζια, στα νοτιο-ανατολικά της χώρας, μετά τη κατάρρευση πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης. Μεχρι στιγμής έχει επιβαιβαιωθει οτι τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους ενω οκτώ έχουν ανασυρθει ζωντανά απο τα ερείπια. Πάντως εκφράζονται φόβοι για τη τύχη των 60 ενοίκων της πολυκατοικίας που αγνοούνται. Η αστυνομια ειπε ότι δεν υπηρξε καποια έκρηξη - το κτηριο κατέρευσε για άγνωστη προς το παρον αιτια.

Προσωρινή αναβολή παίρνει η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα
Αναβολή για τις 19 και 20 Νοεμβρίου πήρε τελικά το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα που είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει το Σάββατο. Οπως ανακοινώθηκε ταυτόχρονα στην Αθήνα και στην Ουάσινγκτον, το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου αποφασίστηκε να αναβληθεί προσωρινά ύστερα από διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών και προς το συμφέρον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Η πρόταση προς τον Λευκό Οίκο έγινε από την Ελληνική κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση του Ελληνα υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα αναφέρεται ότι αρχικά η επίσκεψη Κλίντον σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί στο διάστημα 22-24 Νοεμβρίου.

Γερμανικές πωλήσεις όπλων στη Τουρκία
Η Γερμανική κυβέρνηση αποφάσησε να πουλήσει στη Τουρκία ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για τη κατασκευή εξαρτημάτων των αντι-αεροπορικών πυραύλων Στρίνγκερ. Ο ανταποκριτής του BBC στο Βερολίνο μεταδίδει ότι η απόφαση αυτή είναι πιθανό να πυροδοτήσει νέα αντιπαράθεση στους κόλπους της Γερμανικής κυβέρνησης, καθώς το κόμμα των Πρασίνων αντιτίθεται στη πώληση όπλων στη Τουρκία.

Ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στη Μόσχα για τη Τσετσενία
Ο επικεφαλής της ομάδας παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη - ΟΑΣΕ- ανάμενεται αργότερα σήμερα στη Μόσχα για να συζητήσει με Ρώσους επισήμους τη Ρωσική επιχείρηση στη Τσετσενία. Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ- οι οποίοι χθές επισκέφθηκαν καταυλισμούς Τσετσένων προσφύγων στην Ιγκουσέτια - απέτυχαν , συμφωνα με τον απεσταλμένο του BBC, στην κύρια αποστολή τους: Να περάσουν στην ίδια τη Τσετσενία δηλαδή, καθώς η Μόσχα αρνήθηκε να τους δώσει άδεια. Εν τω μεταξύ χθές, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζωρτζ Ρόμπερτσον και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ απηύθυναν έκκληση στη Ρωσία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία. Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν στο Βερολίνο, ο κ.Φίσερ, εκ μέρους και των 2, είπε ότι η Μόσχα πρέπει να βρει πολιτική και όχι στρατιωτική λύση στο πρόβλημα.

Πάνω από 2.000 τα πτώματα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής σε ομαδικούς τάφους στο Κοσσυφοπέδιο- Αμφισβητεί τα στοιχεία το Βελιγράδι
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο αριθμό για τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι σήμερα από ομαδικούς τάφους στο Κοσσυφοπέδιο. Συνολικά 2.100 πτώματα έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα, όμως ο αριθμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος, αφού έχει ερευνηθεί μόνο το ένα τρίτο από τους ομαδικούς τάφους που έχουν βρεθεί στην περιοχή. Εν τω μεταξύ το Βελιγράδι αμφισβήτησε τον αριθμό πτωμάτων. Εκπρόσωπος της Σερβικης κυβέρνησης όμως δήλωσε ότι η Σερβική πλευρά δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τον αριθμό καθώς δεν έχει επιτραπεί σε Σέρβους δικαστικούς να επιθεωρήσουν τους ομαδικούς τάφους.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κυκλώνα στην Ινδία
Ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα που έπληξε την Ινδία πριν από 2 εβδομάδες αυξάνεται δραματικά. Ινδοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι περίπου 7.500 πτώματα έχουν αναγνωριστεί μέχρι τώρα. Πρόσθεσαν, όμως, ότι χιλιάδες αλλα πτώματα δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί, με συνέπεια ο συνολικός αριθμός των νεκρών να αναμένεται να αυξηθεί.

Αμερικάνοι ειδικοί εξετάζουν το "μαύρο κουτί" του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών
Τα τελευταία δευτερόλεπτα της τραγικής πτήσης του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών που συνετρίβει στον Ατλαντικό το περασμένο μήνα αναλύουν Αμερικάνοι ειδικοί. Σε δηλώσεις τους είπαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η πτώση του αεροσκάφους προήλθε απο βλάβη του συστήματος αναστροφής του κινητήρα - το σύστημα δηλαδή που ελαττώνει τη ταχύτητα του αεροσκάφους κατά τη προσγείωση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομάδας των ειδικών, τα πρώτα στοιχεία απο την ανάλυση του "μαύρου κουτιού" δείχνουν ότι το αεροσκάφος πετούσε κανονικά όταν για άγνωστο λόγο αποσυνδέθηκε ο αυτόματος πιλότος.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.