Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Προσωρινή αναβολή παίρνει η επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα
Προσωρινή αναβολή παίρνει η επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα

10/11/99 (15:00 GMT)

Προσωρινή αναβολή παίρνει η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα
Αναβολή για τις 19 και 20 Νοεμβρίου πήρε τελικά το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα που είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει το Σάββατο. Όπως ανακοινώθηκε ταυτόχρονα στην Αθήνα και στην Ουάσινγκτον, το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου αποφασίστηκε να αναβληθεί προσωρινά ύστερα από διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών και προς το συμφέρον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Η πρόταση προς τον Λευκό Οίκο έγινε από την Ελληνική κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση του Έλληνα υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα αναφέρεται ότι αρχικά η επίσκεψη Κλίντον σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί στο διάστημα 22-24 Νοεμβρίου.

Χιλιάδες πρόσφυγες στην Τσετσενία
Ομάδα παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την συνεργασία στην Ευρώπη έφθασε στην Ινγκουσέτια για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους χιλιάδες Τσετσένους πρόσφυγες που διανυκτερεύουν σε πολικό ψύχος σε πρόχειρους καταυλισμούς. Ρώσοι στρατιωτικοί δήλωσαν ότι παρά τη συννεφιά, την ομίχλη και τις χιονοπτώσεις, Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις νότιες επαρχίες της Τσετσενίας, ενώ το πυροβολικό εξακολουθεί να βάλλει κατα στόχων στη πρωτεύουσα Γκρόζνι.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα στην Ινδία
Ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα που έπληξε την Ινδία πριν από 2 εβδομάδες αυξάνεται δραματικά. Ινδοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι περίπου 7.500 πτώματα έχουν αναγνωριστεί μέχρι τώρα. Πρόσθεσαν, όμως, ότι χιλιάδες αλλα πτώματα δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί, με συνέπεια ο συνολικός αριθμός των νεκρών να αναμένεται να αυξηθεί.

Συγκρούσεις μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας
Νέες συγκρούσεις - οι σοβαρότερες απο τότε που έγινε το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Πακιστάν τον περασμένο μήνα - σημειώθηκαν χθες το βράδυ μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν στην αμφισβητούμενη περιοχή των συνόρων στο Κασμίρ. Εκπρόσωπος του Ινδικού στρατού δήλωσε ότι σκοτώθηκαν 17 Πακιστανοί και 4 Ινδοί στρατιώτες.

Περαιτέρω απομάκρυνση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την Δυτική Όχθη
Η Ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την περαιτέρω απομάκρυνση των στρατευμάτων της χώρας από την Δυτική Όχθη. Έτσι, από την επόμενη Δευτέρα παραδίδεται στους Παλαιστίνιους το 5% της περιοχής. Λίγες ώρες πριν, η Ισραηλινή αστυνομία, με την υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων, είχε κλείσει τον τελευταίο από τους 10 παράνομους Εβραϊκούς οικισμούς κοντά στη πόλη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης.  Οργισμένοι έποικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν το κλείσιμο του οικισμού χωρις όμως αποτέλεσμα.

Κανονικά οι εορτασμοί για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου παρά το κρύο
Στο Βερολίνο οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν εμπόδισαν χιλιάδες κατοίκους της πόλης να γιορτάσουν την δέκατη επέτειο της κατάρρευσης του τείχους του Βερολίνου. Ηγέτες της ψυχροπολεμικής εποχής παρακολούθησαν φεστιβάλ μουσικής το οποίο διεξήχθη κοντά στη Πυλη του Βρανδεμβούργου - σύμβολο της διαιρεμένης Ευρώπης.

Ευχές του Μπορίς Γιέλτσιν στον κατασκευαστή των Καλάσνικοφ
Ο Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν εξέφρασε τις ευχές του στον Μιχαήλ Καλάσνικοφ, σχεδιαστή ενός από τα πιο γνωστά όπλα σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τα ογδοηκοστά γενέθλιά του. Ο κ.Γιέλτσιν δήλωσε ότι το όνομα του κ.Καλάσνικοφ έχει γίνει συνώνυμο με την Ρωσική δύναμη και ασφάλεια.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.