Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Βερολίνο - Δέκα Χρόνια Πριν
Βερολίνο - Δέκα Χρόνια Πριν

9/11/99 (1400 GMT)

Κορυφώνονται οι εορτασμοί για τα 10 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνο
Στα πλαίσια των διήμερων πανηγυρικών εορτασμών για την 10η επέτεια από τήν πτώση του τείχους του Βερολίνου, πραγματοποιήθηκαν μνημόσυνα προς τιμή όλων όσων έχασαν τη ζωή τους, επιχειρώντας να περάσουν το τείχος και να καταφύγουν στη Δυση. Στην έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής βουλής, παρεβρίσκονται και θα μιλήσουν οι πρώην ηγέτες Ρωσίας και ΗΠΑ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ και Τζωρτζ Μπους, καθως και ο πρώην γερμανος καγκελλάριος Χέλμουτ Κολ.

Ο ΟΗΕ ανησυχεί για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Τσετσενία
Η Υπάτη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Τσετσενία επιδεινώνεται καθημερινά. Μόνο την τελευταία εβδομάδα 25.000 επιπλέον πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην δημοκρατία της Ινγκουσετίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των τσετσένων προσφυγων σε 200.000.

Νέο εκλογικό νόμο επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση της Σερβίας
Το σερβικό κοινοβούλιο συζητά σήμερα πρόταση νόμου της κυβέρνησης που αναφέρεται στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην περίπτωση δημοτικών εκλογών. Στο νομοσχέδιο προτείνεται η αντικατάσταση της απλής αναλογικής που ισχύει σήμερα με ένα σύστημα που θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών απο τον πρώτο γύρο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν το σχέδιο νόμου ως απόπειρα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να θέσει υπό έλεγχο όσες δημαρχίες τον αντιπολιτεύονται.

Δυσαρεστημένη η ορθόδοξη ιεραρχία στην Γεωργία από την λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Πάπας
Κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στην Γεωργία, ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος χοροστάτησε σε λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Τιφλίδος. Την λειτουργία παρακολούθησε ο πρόεδρος Εντβαρντ Σεβαρντνάντσε και εκάτοντάδες άτομα, εκτός από την ηγεσία της Ορδοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας που κάλεσε το εκκλησιασμά της να απόσχει απο την λειτουργία.

Συγκρούσεις φιλάθλων με την αστυνομία στο Ιράν
Εκατοντάδες φίλαθλοι τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια βιαίων επεισοδίων μεταξύ οπαδών δυο ποδοσφαιρικών ομάδων και της αστυνομίας. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Σιράζ, όπου διεξάγονταν σημαντικός αγώνας πρωταθλήματος. Η έξαρση του χουλιγκανισμού που παρατηρείται προσφάτως στο Ιραν, ανησυχεί το θεοκρατικό καθεστώς της χώρας.

Δύσβατος ο δρόμος της ειρήνης,  ομονοούν Ισραηλινοί και Παλαιστινίοι
Οι ηγέτες Ισραηλινών και παλαιστινίων που συμμετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Παρίσι, παραδέχτηκαν οτι ο δρόμος πρός την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας είναι μέν δύσβατος αλλά προσπελάσημος. Στην ομιλία του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαρακ, υπεστηριξε ότι μια προβληματική ειρήνη είναι καλύτερη απο ένα πόλεμο, ενώ ο ηγέτης των παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, υπεγραμμισε πως η ανεξαρτησία του παλαιστινιακού κράτους είναι αδιαπραγμάτευτη και επομένως θα πρέπει να γίνει από όλους σεβαστή.

Το κοινοβούλιο του Κουβέιτ αποφασίζει αν θα δωθεί ψήφος στις γυναίκες
Η βουλή του εμιράτου του Κουβέιτ, καλείται σήμερα να ψηφίσει σχέδιο νόμου που δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.