Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο βρετανός πρωθυπουργός και υποστηρικτής του τρίτου δρόμου για τον σοσιαλισμό, Τόνι Μπλαιρ
Ο βρετανός πρωθυπουργός και υποστηρικτής του τρίτου δρόμου για τον σοσιαλισμό, Τόνι Μπλαιρ

8/11/99 (1630 GMT)

Σοσιαλιστική Διεθνής στο Παρίσι
Πολιτικοί ηγέτες από εκατόν τριάντα χώρες συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνους που πραγματοποιείται στο Παρίσι. Στο συνέδριο συμμετέχουν και 11 ευρωπαίοι ηγέτες. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνυ Μπλαιρ υπεστήριξε πως η αριστερά θα πρέπει να απαλλαγεί απο τις αγκιλώσεις του παρελθόντος, να εκσυγχρονισθεί ωστε νε γίνει δυνατη η δημιουργία μιας κοινωνίας των ίσων ευκαιριών. Εξάλλου, ο γερμανός καγκέλλαριος Γκέρχαρντ Σρέντερ υπογράμμισε ότι πρόκληση για την νέα αριστερά είναι η μετάβαση απο την βιομηχανική εποχή στον αιώνα της πληροφόρησης και της γνώσης.

Ρώσος αξιωματούχος στο Κοσυφοπέδιο
Με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσυφοπέδιο συναντάται ο ρώσος πρέσβυς στον ΟΗΕ, Σεργκέυ Λαβρώφ. Χθες, ο κ. Λαυρώφ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πολιτικού διοικητη του Κοσυφοπεδίου, Μπερνάρ Κούσνέρ, τον οποίο κατηγόρησε ότι παραβιάζει τους όρους που θέτει το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ, μεροληπτώντας υπέρ των αλβανών κατοίκων της επαρχίας.

Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες ισραηλινών-παλαιστινίων
Νέος γύρος συνομιλίών άρχισε σήμερα στην Ραμάλα της Δυτικής Οχθης του Ιορδάνη, μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων. Κοινός, όπως δηλώνουν οι δύο αντιπροσωπίες, στόχος είναι η επιτευξη μιας τελικής συμφωνίας έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Προς επίλυση θέματα είναι : Το μέλλον των εβραικών οικισμών στην λωρίδα της Γάζας, το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, τα οριστικά σύνορα του παλαιστινιακού κράτους και τα δικαιώματα πάνω στους υδάτινους πόρους.

Ακάθεκτοι οι ρώσοι βομβαρδίζουν της Τσετσενία
Ενισχύει τις δυνάμεις της στην Τσετσενία η Μόσχα καθώς ρωσικά αεροπλάνα και πυροβολικό βομβαρδίζουν απηνώς την αποσχισθείσα δημοκρατία. Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Ασσ.Πρες μετέδωσε απο το Γκρόσνυ ότι οι ρωσικές επιθέσεις πραγματοποιούνται σε ολάκληρη την τσετσενική επικράτεια και πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των αμάχων.

Αρχισαν οι εορτασμοί για την 10η επέτειο από τήν πτώση του τείχους του Βερολίνου
Επίτιμος πολίτης του Βερολίνου αναδείχθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπούς σε μια απο τις πολλές εκδηλώσεις που προγραμματίσθηκαν για το επόμενο διήμερο με την ευκαιρία των 10 χρόνων από τήν πτώση του τείχους. Εκτός από τον κ. Μούς, τιμώμενα πρόσωπα στους εορτασμούς θα είναι ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ενωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσωφ καθως και ο πρώην γερμανός καγκελλάριος, Χέλμπουτ Κολ.

Το Ευρώ στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της Ευρωπαικής Ενωσης
Στις Βρυξέλες συναντώνται σήμερα οι υπουργοί οικονομικών της Κοινότητας για λάβουν αποφάσεις για το κοινό ευρωπαικό νομισμα, το ευρώ, που πρόκειται να κυκλοφορήσει επισήμως σε 11 χώρες της Ευρώπης τον Ιανουάριο του 2002.

Ο Πάπας στην Γεωργία
Την Γεωργία επισκεπτεται ο πάπας Ιωάννης-Παύλος και ο πρόεδρος της χώρας Εντβάρ Σεβαρντνάτσε χαρακτήρισε την επίσκεψη  σημαντική, είδικα την στιγμή αυτή που η περιοχή του Καυκάσου σπαράσεταιι από βία και πολεμικές συρράξεις.

Ανοίγει ο φάκελλος Γιαρουζελσκυ στην Πολωνία
Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Πολωνία απεφάσισε να επανεξετάσει την υπόθεση του πρώην προέδρου Βοιτσέκ Γιαρουζέλσκυ, που κατηγορείται ότι στην δεκαετία του 70, όταν ήταν υπουργός αμύνης του κομμουνιστικού καθεστώτος, διέταξε την αστυνομία να ανοίξει πύρ εναντίον διαδηλωτών στα ναυπηγία του Γκντάνσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 44 άτομα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.