Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τσετσένοι πρόσφυγες διαβαίνουν τα σύνορα, υπό τα βλέμματα Ρώσων στρατιωτών
Τσετσένοι πρόσφυγες διαβαίνουν τα σύνορα, υπό τα βλέμματα Ρώσων στρατιωτών

5/11/99 (07:30 GMT)

Μαζική έξοδος Τσετσένων προσφύγων στην Ινγκουσετία
Καθώς συνεχίζεται η μαζική έξοδος των προσφύγων από την Τσετσενία, ένας ανώτατος  Ρώσος απεσταλμένος έφτασε στην περιοχή για να επιβλέψει την κατάσταση. Ο ρώσος υπουργός εκτάκτων αναγκών Σεργκέϊ Σόϊγκου επισκέφθηκε καταυλισμούς προσφύγων και συζήτησε την κατάσταση με τις αρχές της γειτονικής δημοκρατίας της Ινγκουσετίας. Στην περιοχή βρίσκεται και ομάδα από τα Ηνωμένα Έθνη με αποστολή να εκτιμήσει τις ανάγκες των 200 χιλιάδων προσφύγων. Την Πέμπτη λεωφορεία γεμάτα με αμάχους -κυρίως γυναικόπαιδα- άρχισαν να διαβαίνουν τα σύνορα προς την Ινγκουσετία, από συνοριακό φυλάκιο που άνοιξαν τα Ρωσικά στρατεύματα.

Επιστροφή του Γιουγκοσλαβικού στρατού στο Κοσσυφοπέδιο ζητά το Βελιγράδι
Η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας κατηγόρησε την διεθνή ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο ότι δεν κάνει σχεδόν τίποτε για να αποτρέψει τις βίαιες ενέργειες εναντίον των Σέρβων που έχουν απομείνει στην επαρχία. Γιουγκοσλαβος εκπρόσωπος έκανε έκκληση ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για επιστροφή του Γιουγκοσλαβικού στρατού στο Κοσσυφοπέδιο με στόχο να σταματήσει η έξοδος του Σερβικού πληθυσμού. Το Βελιγράδι λέει ότι οι μειονότητες στην επαρχία ζούν υπό καθεστώς τρόμου. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε ότι η προσπάθεια ανοικοδόμησης του Κοσσυφοπεδίου θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες εάν οι Αλβανοί της περιοχής συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον των Σέρβων.

Διπλασιάστηκε η φτώχεια στην Γιουγκοσλαβία
Ο συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γιουγκοσλαβία Στήβ Άλλεν είπε ότι σχεδόν διπλιασιάστηκε το επίπεδο της φτώχειας στην χώρα αυτή. Συγκεκριμένα το ποσοστό  ατόμων που επιζούν με εισόδημα κάτω από  60 δολάρια (δηλαδή μόλις 18.000 δραχμές) μηνιαίως έφτασε το 63% (έναντι 33% το 1997). Οι συνταξιούχοι και οι πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν κατά τον κύριο Άλλεν τους περισσότερους κινδύνους.

Σύγκρουση εξαγορών στην Αμερικανική φαρμακοβιομηχανία
Τεράστια μάχη εξαγορών έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Αμερικανικές βιομηχανίες φαρμάκων, και αυτή που θα επικρατήσει μπορεί να δημιουργήσει έναν από τους ισχυρότερους ομίλους στον κλάδο. Η αντιπαράθεση άρχισε με την αναγγελία συγχώνευσης των εταιρειών Aμέρικαν Χόμ Πρόντακτς και Γουόρνερ Λάμπερτ, των οποίων ο συνολικός τζίρος φτάνει τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κίνηση αυτή έδωσε το έναυσμα στην φαρμακοβιομηχανία Πφάϊζερ που κατασκευάζει το περίφημο Βιάγκρα να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Γουόρνερ Λάμπερτ. Οργανώσεις καταναλωτών δεν είναι ευχαριστημένες με τις εξελίξεις διότι πιστεύουν ότι έτσι θα μειωθεί ο ανταγωνισμός στον κλάδο.

Ενθρόνιση του  προκαθήμενου της Αρμενικής Εκκλησίας
Ο προκαθήμενος της Αρμενικής Εκκλησίας, μιας από τις παλαιότερες Χριστιανικές εκκλησίες, ενθρονίστηκε κατά την διάρκεια μεγαλοπρεπούς τελετής που έγινε κοντά στην πρωτεύουσα Γερεβάν. Ο Γκαρέγκιν Ναρζεζιάν λαμβάνει τον τίτλο Καθολικός  Γκαρέγκιν ο Δεύτερος και εκλέχθηκε επικεφαλής των επτά εκατομμυρίων Αρμενίων Χριστιανών την περασμένη Τετάρτη, μόλις λίγες ώρες πριν την δολοφονική επιδρομή στο Αρμενικό κοινοβούλιο.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.