Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Παρά τις αντιδράσεις συνεχίζεται η Ρωσική εκστρατεία στην Τσετσενία
Παρά τις αντιδράσεις συνεχίζεται η Ρωσική εκστρατεία στην Τσετσενία

4/11/99 (07.25 GMT)

Αντιδράσεις για την Ρωσική επέμβαση στην Τσετσενία
Το Συμβούλιο της Ευρώπης διοργανώνει σήμερα έκτακτη συνάντηση στο Στρασβούργο για να εξετάσει την Ρωσο-Τσετσενική διένεξη, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι πληθαίνουν οι ανησυχίες και οι επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας για τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Τσετσενία. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ασκούν έντονη κριτική στη Ρωσική εκστρατεία, ενώ η Διεθνής Αμνηστεία εξέφρασε τις διαμαρτυρίες της στα Ηνωμένα Εθνη. Εντωμεταξύ διεθνής ανθρωπιστική αποστολή βρίσκεται στις γειτονικές με την Τσετσενία δημοκρατίες της Ινγκουσετίας και του Νταγκεστάν για να εκτιμήσει τις ανάγκες των διακοσίων χιλιάδων Τσετσένων που έχουν καταφύγει εκεί.

Άρση του εμπάργκο κατά της Σερβίας υπό προυποθέσεις
Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε πως θα άρουν το εμπάργκο πτήσεων και πετρελαίου που έχουν επιβάλλει στην Σερβία, αν πραγματοποιηθούν εκεί ελεύθερες εκλογές, ενώ μέχρι τώρα έθεταν σαν προυπόθεση για την άρση, την απομάκρυνση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από την εξουσία.  Η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπράϊτ μετά από συνάντηση που είχε με ηγέτες της Σερβικής αντιπολίτευσης είπε ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την αντιπολίτευση στον αγώνα  για το δικαίωμα των λαών να επιλέγουν τους ηγέτες τους. Η Αμερικανιδα υπουργός είπε ακόμη πως η χώρα της υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παροχή πετρελαίου θέρμανσης  στις πόλεις και κοινότητες της Σερβίας που ελέγχονται απο την αντιπολίτευση.

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη παγκοσμίου κατασκοπευτικού δικτύου
Aυστραλός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο ΒΒC, για πρώτη φορά, την ύπαρξη μεγάλου διεθνούς κατασκοπευτικού δικτύου, που το διαχειρίζονται κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία. Το δίκτυο έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί κάθε ένα τηλεφώνημα, φάξ ή μύνημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Η Βρετανία και οι ΗΠΑ αρνούνται να αναγνωρίσουν την ύπαρξη του δικτύου που φέρει την ονομασία Έσελον.

Πλήγμα των ανταρτών Ταμίλ στην Σριλάνκα
Ο στρατός της Σριλάνκα έστειλε ενισχύσεις στα βόρεια της χώρας σε μιά προσπάθεια να ανακόψουν τις επιθετικές ενέργειες των ανταρτών Τίγρεων Ταμίλ, οι οποίοι λένε ότι κατάφεραν να καταλάβουν και δέυτερη στρατιωτική βάση σε διάστημα δύο ημερών, προκαλώντας σοβαρές κυβερνητικές απώλειες.  Ο ανταποκριτής του BBC στο Κολόμπο λέει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο στρατιωτικό πλήγμα που υπέστει η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο και θα φέρει σε δύσκολη θέση την πρόεδρο της χώρας Τσαντρίκα Κοθμαρατούνγκα, στο μέσο της προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου μήνα.

Διεθνής σύνοδος για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Καθώς συνεχίζεται στην Βόννη η διήμερη διεθνής συνάντηση με θέμα τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μας, αναπτυσσόμενες χώρες εξέφρασαν την οργή τους για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με στόχο την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην παγκόσμια αναθέρμανση. Υπουργοί κρατών της Καραϊβικής ζήτησαν την λήψη εκτάκτων μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που -λένε- ότι ευθύνεται για τους ολοένα και συχνότερους σφοδρούς τροπικούς τυφώνες, την αποσάρθρωση των ακτών και την καταστροφή της αλιείας στις χώρες αυτές.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.