Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο ρωσσικός στρατός θα ανακαταλάβει όλη την Τσετσενία, δηλώνει ρώσσος επιτελάρχης
Ο ρωσσικός στρατός θα ανακαταλάβει όλη την Τσετσενία, δηλώνει ρώσσος επιτελάρχης

3/11/99 (18.00 GMT)
 
 

Η επιχείρηση στην Τσετσενία θα έχει πολιτικό κόστος γιά τη Ρωσσία, προειδοποιεί ο προεδρος Κλίντον
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον πρόεδρο Μπορίς Γέλτσιν για τις συνομιλίες που είχε χθες στο Οσλο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπορίς Γέλτσιν επέστρεψε από τις διακοπές του προκειμένου να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Μπιλ Κλίντον προειδοποίησε χθες τη Μόσχα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει πολιτικό κόστος για τις ενέργειές της. Ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα αναφέρει ότι η διεθνής ανησυχία δεν φαίνεται να έχει μεταπείσει τη ρωσική ηγεσία στο θέμα της Τσετσενίας. Νωρίτερα, ο υπουργός Αμυνας, στρατάρχης Ιγκόρ Σεργκιέγιεφ, προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν στην ανακατάληψη ολόκληρης της Τσετσενίας.Εν τω μεταξύ, ανθρωπιστική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών μετέβη στην Ινγκουσέτια και το Νταγκεστάν, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στους περίπου διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι εγκατέλειψαν την Τσετσενία, προκειμένου να γλιτώσουν από τις ρωσικές επιδρομές. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ασκούν έντονη κριτική στη Ρωσία, ενώ η Διεθνής Αμνηστεία εξέφρασε τις διαμαρτυρίες της στα Ηνωμένα Εθνη. Η αμερικανική οργάνωση Human Rights Watch διαθέτει καταγγελίες ότι η πρόσφατη επίθεση στο Γκρόσνι μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα πολέμου. Από την επίθεση σκοτώθηκαν εκατόν σαράντα άτομα.

Δυσφορία των Ην. Πολιτειών γιά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα
Νέες πιέσεις γιά το θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα ασκεί η αμερικανική πλευρά τις παραμονές της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον στην Αθήνα . Δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Ποστ η οποία έχει παραδοσιακά στενή σχέση με το Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φιλοξανεί δήλωση του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς ο οποίος εκφράζει τη δυσφορία των Ηνωμένων Πολιτειών γιά την αδυναμία των ελληνικών διωκτικών αρχών στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.
 

Συνεχίζονται οι έρευνες γιά τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος
Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για την αεροπορική τραγωδία της Κυριακής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπως αποκαλύφθηκε, το σύστημα που μειώνει την ταχύτητα του αεροσκάφους κατά την προσγείωση είχε παρουσιάσει πρόβλημα σε προηγούμενο σκέλος της πτήσης του Μπόιγκ 767 των Αιγυπτιακών αερογραμμών, με αποτέλεσμα, λόγω του προβλήματος αυτού,  οι πιλότοι να απενεργοποιήσουν το σύστημα στον ένα από τους δύο κινητήρες.

Νέος πρωθυπουργός στην Αρμενία
Ο πρόεδρος της Αρμενίας Ρομπερτ Κοτσαριάν διώρισε τον νεώτερο αδελφό του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού, τον Αράμ Σαρκισιάν στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Αυτά μία βδομάδα μετά την δολοφονία του πρωθυπουργού και επτά άλλων πολιτικών, κατά την εισβολή ένοπλων επιδρομέων στην Βουλή της Αρμενίας.

Γιά έλλειψη αποτελεσματικότητας κατηγορείται η ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ
Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ γιά τους πρόσφυγες δήλωσε ότι η έλλειψη αποτελεσματικότητας στις ενέργειες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ καθυστερεί την επάνοδο στις εστίες τους των χιλιάδων προσφύγων . Ο διεθνής οργανισμός επιρρίπτει την ευθύνη γι αυτό στην υπό την διοίκηση της Αυστραλίας δύναμη, η οποία δεν κατόρθωσε να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά με τις Ινδονησιακές δυνάμεις Υπολογίζεται ότι 110 χιλιάδες πρόσφυγες από το Ανατολικό Τιμόρ βρίσκονται σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα.

Πρωτοβουλία γιά την παρασκευή νέων φαρμάκων κατά της ελονοσίας
Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας ανάγγειλε ότι προκειται να συνεργασθεί με την φαρμακευτική βιομηχανία γιά την παρασκευή νέας γενεάς φαρμάκων γιά την αντιμετώπιση της ελονοσίας. Η ασθένεια αυτή ευθύνεται γιά τον θάνατο ενός και πλέον εκατομμυρίου ατόμων το χρόνο και εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αυξηθούν λόγω του ότι το μικρόβιο έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα φάρμακα. Οι περισσότερες φαρμακευτικές βιομηχανίες έχουν αποφασίσει να μην ασχοληθούν με την παρασκευή νέων φαρμάκων λόγω της δαπάνης που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Ο Παγκόσμιος Οργνισμός Υγείας όμως τώρα υποστηρίζει ότι η προσφορά του αποτελεί μιά καινούργια αρχή. Ο ανταποκριτής του ΒΒΣ στην Γενεύη σχολιάζει παντως ότι το σχέδιο είναι επισφαλές καθόσον ο Οργανισμός θα χρειασθεί να δαπανήσει 30 εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο γιά την προώθηση της  έρευνας.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.