Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κύματα προσφύγων εγκαταλείπουν τη Τσετσενία
Κύματα προσφύγων εγκαταλείπουν τη Τσετσενία

3/11/99 (06.00 GMT)

Ανησυχίες Κλίντον για τους τσετσένους πρόσφυγες - Εσωτερικό θέμα η Τσετσενία δηλώνει ο Πούτιν
Καθώς οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Τσετσενία συνεχίζονται και δεκάδες πρόσφυγες προσπαθούν να καταφύγουν στη γειτονική Ινγκουσετία, ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση που είχε με τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε την ανησυχία του για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές απο τις επιχειρήσεις της Μόσχας. Αλλά, ο κύριος Πούτιν επεσήμανε στον αμερικανό πρόεδρο ότι η κατάσταση στη Τσετσενία αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας και ως εκ τούτου δεν σχετίζεται με τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις. Χαρακτηριστική των διαθέσεων της Μόσχας εξάλλου, είναι και η επίδοση επιστολής του Προέδρου Γέλτσιν προς τον αμερικανό ομόλογο του, με την οποία ο ρώσος πρόεδρος προειδοποιεί ότι το αντιβαλλιστικό σύστημα που θέλει να αναπτύξει η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο για τον παγκόσμιο έλεγχο των εξοπλισμών.

Απώλεια για την κυβέρνηση Ζοσπέν η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών εκτιμά ο διεθνής τύπος
Σοβαρό πλήγμα εκτιμάται ότι υπέστη η κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν στη Γαλλία με την χθεσινή παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ντομινίκ Στρως-Καν, ο οποίος ενδέχεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Παρά το ενδεχόμενο αυτό, τόσο ο γαλλικός, όσο και ο διεθνής τύπος πλέκει το εγκώμιο στο γάλλο πολιτικό και μιλά για απώλεια απο τη γαλλική κυβέρνηση.

Βλάβη στο αιγυπτιακό Μπόιγκ πριν τη πτήση
Αμερικανοί ειδικοί που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος που οδήγησε στην πτώση του αιγυπτιακού Μπόιγκ 767 επιβεβαίωσαν οτι υπήρξαν προβλήματα στο σύστημα ανάδρομης ώθησης του αεροσκάφους. Προκειται για ενα συστημα  φρεναρίσματος που χρησιμοποιεται μολις το αεροπλανο προσγειωθεί. Το σύστημα ανάδρομης ώθησης στο αιγυπτιακό αεροσκάφος είχε απενεργοποιηθεί πριν την πτήση, αλλά ειδικοί λένε ότι πριν απο οκτώ χρόνια, η, κατα λάθος ενεργοποίηση του συστήματος αυτού στο αεροσκάφος που έπεσε στην Ταϊλάνδη, οδήγησε τότε σε μια άλλη μεγάλη αεροπορική τραγωδία. Κάποιοι ανταποκριτές λένε τώρα ότι μπορεί το σύστημα ανάδρομης ώθησης να ενεργοποιήθηκε κατά λάθος στο αεροπλάνο των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Δεν θα εκδόσει τους στρατιωτικούς ο αργεντινός Πρόεδρος
Ο νεοεκλεγής πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο ντε Λα Ρούα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αντιδράσει στα διεθνή εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί για δέκα μέλη της πρώην στρατιωτικής Χούντας της χώρας του. Τα εντάλματα σύλληψης εξέδοσε ο ισπανός δικαστής που έχει ζητήσει και την έκδοση του πρώην χιλιανού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ απο τη Βρετανία. Ο κύριος Ντε Λα Ρούα δήλωσε ακόμη ότι τα εντάλματα αυτά δεν έχουν ισχύ. Τα πρώην μέλη της στρατιωτικής κυβέρνησης της Αργεντινής κατηγορούνται για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Επτά νεκροί απο επίθεση ενόπλου στη Χαβάη
'Ενας άνδρας εισέβαλε σε γραφείο της εταιρείας Xerox στην Χονολουλού της Χαβάης και σκότωσε επτά άτομα. Στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο και συνελήφθη μετά από πολύωρη πολοιορκία από την αστυνομία. Η αστυνομία δήλωσε πως ο άνδρας ήταν υπάλληλος της Xerox και πίστευε ότι επρόκειτο να απολυθεί.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.