Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σβήνουν οι ελπίδες των συγγενών των επιβατών της μοιραίας πτήσης
Σβήνουν οι ελπίδες των συγγενών των επιβατών της μοιραίας πτήσης

1/11/1999 (19:00 GMT)

Δεν υπάρχουν πια ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων απο το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στις ΗΠΑ
Εκπρόσωπος της Αμερικανικής ακτοφυλακής δήλωσε οτι δεν υπάρχουν πια ελπίδες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων απο το χθεσινό τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί ένα πτώμα, σωσίβια, καθίσματα και μισοφουσκωμένες σχεδίες διάσωσης. Το αεροπλάνο τύπου Μποινγκ 767 των Αιγυπτικακών Αερογραμμών, είχε μόλις αναχωρήσει απο την Νέα Υόρκη με προορισμό το Κάιρο. Πετούσε σε ύψος περίπου 11 χιλιάδων μέτρων όταν φάνηκε στα ραντάρ να χάνει απότομα ύψος και να πέφτει στην θάλασσα, περίπου 90 χιλιόμετρα νότια του νησιού Ναντάκετ της Μασσαχουσέτης. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Αμερικανοί και Αιγύπτιοι. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές δεν υπάρχουν στοιχεία να υποδηλώνουν σαμποτάζ, αλλά το FBI και αρκετές ακόμη αμερικανικές υπηρεσίες ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ανώτατοι Αιγύπτοι στρατιωτικοί ανάμεσα στα θύματα
Πληροφορίες απο το Καιρο - οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν απο τις Αιγυπτιακές Αερογραμμές - αναφέρουν οτι ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος ήταν και πάνω απο τριάντα στρατιωτικοί, μερικοί απ' αυτούς ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου.

Οι Ρώσοι ανοιγο-κλείνουν  τα σύνορα Τσετσενίας - Ινγκουσετίας
Οι ρωσικές αρχές ανοιξαν και μετα απο λίγο έκλεισαν και πάλι το  διάδρομο για τους χιλιάδες των προσφύγων από την Τσετσενία που είχαν παγιδευθεί από την ρωσική επίθεση στην Τσετσενία. ΟΙ ρώσοι για αρκετές ημέρες υποσχόταν να ανοίξουν τα σύνορα της Τσετσενία με την δημοκρατία της Ινγκουσετίας αλλά η περιοχή βρισκόταν στο στόχαστρο βομβαρδιστικών και τεθωρακισμένων. Μεγάλα πλήθη προσφύγων περίμενουν στα σύνορα των δύο Ρωσικών επαρχιών, αλλα ακόμη δεν είναι γνωστό σε ποσους απ' αυτούς εχει επιτραπεί να τα περάσουν.

Αναζωπύρωση της ειρηνευτικης διαδικασίας για το μεσανατολικό ζητα ο Μπιλ Κλίντον
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον υπογράμμισε στις αντιπροσωπίες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων ότι θα πρέπει να αναζωπυρωθεί η διαδικασία ειρήνευσης στο μεσανατολικό εαν οι δυο πλευρές επιθυμούν να καταλήξουν σε συμφωνία μεχρι το Σεπτέμβριο του 2000. Ο κύριος Κλίντον ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Οσλο, για τη διήμερη σύνοδο κορυφής για το Μεσανατολικό θα εχει  ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραηλ Εχουντ Μπαρακ και τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιασερ Αραφάτ.

Εκλογές στην ΠΓΔΜ
Ο Τίτο Πέτκοφσκι, υποψήφιος της Ενωσης Σοσιαλδημόκρατων  και πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου, προηγείται με μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών  εκλογών στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Σε συνέντευξή του στην Ελληνική υπηρεσία του ΒΒC  ο κ. Πέτκοφσκι είπε ότι εάν κερδίσει τις εκλογές πρώτη του προτεραιότητα θα είναι οι σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.

Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο
Τουρκικες αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις ξεκίνησαν στρατιωτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οι ασκήσεις "Λευκή Καταιγίδα 99" θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

Προηγείται ο Κούτσμα στις Ουκρανικές εκλογές
Με το ενενήντα τοις εκατό των ψήφων καταμετρημένες, καθαρό προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας έχει ο πρόεδρος Λεονίντ Κούτσμα. Αλλά καθώς συγκέντρωσε το τριάντα έξι τοις εκατό των ψήφων, θα απαιτηθεί δεύτερος γύρος. Πιθανότατα αντίπαλός του σε αυτόν τον δεύτερο γύρο θα είναι ο ηγέτης των Κομμουνιστών Πέτρο Σιμονένκο, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα αντιστρέψει την πολιτική οικομικών μεταρρυθμίσεων του προκατόχου του.  Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC  στο Κίεβο, οι πειρσσότεροι Ουκρανοί δεν επιθυμούν την επιστροφή των κομμουνιστών στην εξουσία. Εν τω μεταξύ εκλογές διεξήχθησαν χθες και στην Γεωργία, όπου σαφές προβάδισμα έχει το κόμμα του προέδρου Εντβαρ Σεβαρτνάτζε.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης στην Ινδία
Στην πολιτεία Ορίσα που επλήγη από καταστροφικό κυκλώνα την Παρασκευή ξεκίνησε γιγαντιαία προσπάθεια διάσωσης μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Ο κυβερνήτης της πολιτείας επιθεώρησε τις πληγείσες περιοχές με ελικόπτερο. Ο κ Γκαμάνγκ είπε ότι για χιλιόμετρα είδε μόνο νερό, κανένα δέντρο ή σπίτι. Χωριά ολόκληρα εξαφανίστηκαν είπε και μόνο οι μεγαλύτερες κοινότητες στέκουν ερημωμένες. Οι αρχές υπολογίζουν ότι χιλιάδες πνίγηκαν και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ατάλ Μπιχάρι Βατζπαγί, έκανε λόγο για εθνική συμφορά και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.