Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται 3 χιλιόμετρα βόρεια από το Γκρόζνι
Ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται 3 χιλιόμετρα βόρεια από το Γκρόζνι

29 October 1999 (13:45 GMT)
 

Παρέμβαση Κλίντον για την Τσετσενία
Ο πρόεδρος Κλίντον απήυθυνε έκκληση στην Ρωσία να αρχίσει συνομιλίες με τις αρχές της αποσχισθείσας δημοκρατίας της Τσετσενίας για την επίλυση της κρίσης. Καθώς οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές τους κατά της πρωτεύουσας Γκρόζνι, ο κ Κλίντον είπε ότι οι εθνικές διαφορές δεν μπορούν να επιλυθούν με την χρήση βίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Μόσχα, οι Ρωσικές αρχές ενδέχεται να ανοίξουν εκ νέου σήμερα τα σύνορα με την Τσετσενία, για να μπορέσουν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την χώρα.

Συνομιλίες Παπανδρέου- Φίσερ στην Γερμανία
Τη στάση που θα τηρήσει η Γερμανία το Δεκέμβριο στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι διευρευνά σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε μια σειρά συναντήσεων  με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόσκα Φίσερ. Οι συνομιλίες των δυο υπουργών ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι και θα διαρκέσουν όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, εώς την τελική συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών το Σάββατο. Η Γερμανία, όπως και πολλές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Τουρκίας --αλλά στην ουσία διατυπώνουν και επιφυλάξεις. Ο  κ. Παπανδρέου  σύμφωνα με τις πληροφορίες θα επιδιώξει να αποσπάσει υπόσχεση από τον Γιόσκα Φίσερ ότι δεν θα αποδοθεί η υποψηφιότητα στην Άγκυρα χωρίς αντάλλαγμα προς την Αθήνα

Προεδρικές εκλογές στα Σκόπια
Στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία εν' όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου. Έξι υποψήφιοι ζητούν την λαϊκή ψήφο σε αυτό τον πρώτο γύρο των εκλογών, και οι δύο που θα προκριθούν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, στις 14 Νοεμβριου.

Παραίτηση του Αρμένιου υπουργού Εσωτερικών
Στην Αρμενία, από το γραφείο του προέδρου Ρόμπερτ Κοτσαριάν επιβεβαιώθηκε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουρέν Αμπραμιάν υπέβαλε την παραίτησή του μετά την επιδρομή ενόπλων εναντίον του Αρμενικού Κοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη, που είχε σαν επακόλουθο την δολοφονία του πρωθυπουργού της χώρας Βαζγκέν Σαρκισιάν και επτά άλλων εξεχόντων πολιτικών. Η παραίτηση δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC ο σχηματισμός νέου Αρμενικού υπουργικού συμβουλίου δεν αναμένεται πριν την κηδεία των οκτώ θυμάτων, την ερχόμενη Κυριακή. Οι πέντε ένοπλοι που συμετείχαν στην επίθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν κατηγορούμενοι ως τρομοκράτες.

Επίσκεψη Σολάνα και Πάτεν στο Κοσσυφοπέδιο
Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιοι για την εξωτερική πολιτική Κρίς Πάτεν και Χαβιέ Σολάνα, κάλεσαν τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου να εργαστούν για την ηθική -όπως την χαρακτήρισαν- ανοικοδόμηση της επαρχίας. Ο κύριος Σολάνα μιλώντας κατά την δέυτερη ημέρα της περιοδείας του στο Κοσσυφοπέδιο, είπε ότι οι Αλβανοί έχουν υποχρέωση να απόσχουν από εκδηλώσεις εθνοτικής  βίας και μίσους. Η επίσκεψη συμπίπτει με την άσκηση δριμείας κριτικής εκ μέρους του Βελιγραδίου, το οποίο κατηγορεί την διεθνή δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο ότι δεν είναι ικανή να προστατεύσιει  τους εναπομείναντες Σέρβους της επαρχίας.

Κυκλώνας στην Ανατολική Ινδία
Ισχυρός κυκλώνας έπληξε τις ανατολικές ακτές της Ινδίας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και διακόπτωντας την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση με τις πληγείσες περιοχές. Τα ομόσπονδα κρατίδια της Ορίσα και της Δυτικής Βενγκάλης επλήγησαν από ανέμους με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα, και οι τοπικές αρχές εκκένωσαν 30 χιλιάδες κατοίκους από την περιοχή.

Προειδοποιηση για τον ιό του 2000 απευθύνει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Κέιζο Ομπούτσι κάλεσε τους συμπατριώτες του να προετοιμαστούν για όλες τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει  στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ο ιός του 2000. Αν και όπως είπε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο  της χώρας, δεν περίμενει σημαντικά προβλήματα, πρέπει ο λαός να είναι προετοιμασμένος. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξέδωσε σήμερα επίσημες οδηγίες, συμβουλεύοντας τον πληθυσμό να αποθηκεύσει φαγητό, νερό και φάρμακα για αρκετές ημερες.

Ανακαλύπτεται η αιτία της παιδικής λευχαιμίας
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μία από τις πιό συνηθισμένες μορφές παιδικής λευχαιμίας αρχίζει από την περίοδο του τοκετού. Ομάδα ειδικών από το Ινστιτούτο Αντικαρκινικής Έρευνας στην Βρετανία βρήκε ότι η αιτία της ασθένειας οφείλεται σε ελαττωματικό γονίδιο του αναπτυσόμενου εμβρύου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ασθένεια αρχικά  χωρίς ενδείξεις και εκδηλώνεται ανεξήγητα στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, πιθανόν λόγω αντίδρασης του οργανισμού σε ιώσεις.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.