Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά αποκλείσει την Τσετσενία από τον υπόλοιπο κόσμο
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά αποκλείσει την Τσετσενία από τον υπόλοιπο κόσμο

Τuesday 26th October 1999 (13:30 BST)
 

Στενεύει ο κλοιός γύρω από το Γκρόζνι
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Τσετσενία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην πρωτεύουσα Γκρόζνι και βομβαρδίζουν το αεροδρόμιο της πόλης. Ο αρχηγός των τσετσενικών ενόπλων δυνάμεων Μουμάντι Σαϊντάγιεφ, είπε πως απ'ότι φαίνεται  οι Ρώσοι θέλουν να εγκαταστήσουν το αρχηγείο τους στο αεροδρόμιο.  Ανώτατος ρώσος αξιωματούχος στην περιοχή είπε ότι ο κλειός γύρω από την Τσετσενία θα σφίγγει σταδιακά ε'ως ότου η Ρωσία αποκτήσει τον έλεγχο ολόκληρης της δημοκρατίας. Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι με ένα εκατομμύριο δολλάρια θα αμοιφθεί όποιος σκοτώσει τον Τσετσένο οπλαρχηγό Σαμίλ Μπασάγιεφ, ο οποίος κατηγορείται από την Μόσχα για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Ρωσία.

Η Γερμανία παγώνει πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία
Η κυβέρνηση της Γερμανίας δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τις εξαγωγές σύγχρονων όπλων προς την Τουρκία, αν η Αγκυρα δεν αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Σρέντερ είναι αποτέλεσμα της διένεξης πάνω στο θέμα αυτό ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους. Το υπουργικό συμβούλιο είχε χορηγήσει άδεια σε εταιρεία κατασκευής αμυντικών όπλων να στείλει ως δείγμα, ένα τανκ τύπου Λέοπαρντ στην Αγκυρα, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει 1000 Λέοπαρντ συνολικής αξίας επτά δισ. δολλαρίων. Η απόφαση εξόργισε τους Πράσινους επειδή, όπως επιμένουν, παραβιάζει άτυπη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνώντων κομμάτων που προβλέπει την απαγόρευση πωλήσεων γερμανικών οπλων σε χώρες που παραβιάζουν τα ανθρωπινα δικαιώματα.

Παραιτήθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός Παντελί Μάικο
Στην δίνη μιας νέας πολιτικής κρίσης εισέρχεται η Αλβανία, μετά από παραίτηση του πρωθυπουργού Παντελή Μάικο και της κυβέρνησης του, δύο εβδομάδες αφότου ο Κος Μάικο απώλεσε την ηγεσία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός Φάτος Νάνο, που ανέλαβε και πάλι τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε στο ΒΒC ότι θα υποδείξει για νέο πρωθυπουργό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μάικο, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος, σύμφωνα με τον Κο Νάνο, αποτελεί εγγύηση για την πολιτική σταθερότητα αλλά και την συνέχεια του κυβερνητικού έργου.

Και νέες συλλήψεις οπαδών της Φαλούν Γκονγκ στην Κίνα
Η αστυνομία του Πεκίνου συνέλαβε δεκάδες μέλη της θρησκευτικής οργάνωσης Φαλούν Γκονγκ τα οποία διαδήλωναν για δεύτερη μέρα ειρηνικά στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. ΟΙ διαδηλωτές διαμαρτύρονταν έξω από το κοινοβούλιο, το οποίο συζητά νομοσχέδιο για την κατάργηση της λειτουργίας των θρησκευτικών αιρέσεων. Οι ικινεζικές  σύμφωνα με τον ανταποκριτή  του BBC στο Πεκίνο θεωρούν την αίρεση απειλή για την κοινωνική σταθερότητα.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Μαυροβουνίου - Σερβίας
Ανώτατοι αξιωματούχοι από την Σερβία και το Μαυροβούνιο συζητούν για δεύτερη μέρα στο Βελιγράδι τα αιτήματα του  Μαυροβουνίου για μεγαλύτερη αυτονομία. Στις συζητήσεις συμμετέχουν σήμερα εκπρόσωποι του κυβερνώντος Δημοκρατικού κόμματος των Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου , και αξιωματούχοι του Σοσιαλιστικού κόμματος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Χθες, οι εκπρόσωποι του Μαυροβουνίου ήρθαν σε συμφωνία με τους εθνικιστές του Σερβικού Ριζοσπαστικού κόμματος, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Σερβίας, να κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν ενωμένη την Γιουγκοσλαβική ομποσπονδία.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.