Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Βίαιες συγκρούσεις στη Τζακάρτα
Βίαιες συγκρούσεις στη Τζακάρτα

(20/10/99, 17:00 GMT)

Κύμα βίας ξέσπασε στην Ινδονησία μετά την εκλογή του ηγέτη των μουσουλμάνων Αμπτουραχμάν Ουαχίντ στο προεδρικό αξίωμα της χώρας, ύστερα απο την αιφνίδια απόσυρση της υποψηφιότητας του έως τώρα προέδρου Χαμπίμπι. Ο ανταποκριτής του BBC στη Τζακάρτα μεταδίδει, ότι το αποτέλεσμα αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους Ινδονησίους που ανέμεναν νίκη της Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι. Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία, σημειώθηκε έκρηξη από την οποία τραυματίσθηκαν τέσσερα άτομα. Ακολούθως οπαδοί της αντιπολίτευσης άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Διακόσια και πλέον άτομα αγνοούνται και υπάρχουν φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το ναυάγιο επιβατηγού πλοίου στην Ινδονησία. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόλις 26 άτομα από τα 300 που επέβαιναν στο πλοίο.

Επίσκεψη - αστραπή πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην περιοχή του βορείου Καυκάσου, όπου ρωσικά στρατεύματα μάχονται κατά ισλαμιστών ανταρτών από την υπό απόσχισιν δημοκρατία της Τσετσενίας.

Ηγετικό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αγίας Πετρούπολης στην Ρωσία, ο Βίκτωρ Νοβοσέλωφ, έχασε τη ζωή του από βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο του, ενώ τραυματίσθηκε ο οδηγός του.

Στο Ισραήλ, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στο πλαίσιο ανακρίσεων για φαινόμενα διαφθοράς κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Η αστυνομία έκανε γνωστό, πως υπάρχουν υποψίες ότι ο κ. Νετανιάχου κράτησε κατά παράβασιν της νομοθεσίας δώρα που είχε λάβει με την επίσημη ιδιότητά του.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται στο Βελιγράδι και άλλες πόλεις της Σερβίας, αφού η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Γιουγκοσλαβίας κρίνει αναγκαίες τις διακοπές αυτές προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επί πλέον ανάγκες του χειμώνα. Το δίκτυο ηλεκτροδότησης υποφέρει λόγω του εμπάργκο στις πωλήσεις πετρελαίου που έχει επιβάλει στη Γιουγκοσλαβία η Ευρωπαϊκή Ένωση και των εκτεταμένων ζημιών που σημειώθηκαν στα διυλιστήρια της χώρας από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη διάρκεια του πολέμου.

Στο Ιράν, άρχισε η δίκη τεσσάρων μαθητών και ενός δασκάλου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προσέβαλαν το Ισλάμ σε θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχαν. Οι πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν την δικαστική αυτή υπόθεση ένα ακόμη επεισόδιο στην αναμέτρηση των παραδοσιακών ισλαμικών στοιχείων της ιρανικής κυβέρνησης με την ομάδα των μεταρρυθμιστών.

Συμπληρώνονται σήμερα 30 χρόνια από την αποστολή του πρώτου μηνύματος μέσω του ίντερνετ. Το μήνυμα είχε ανταλλαγεί ανάμεσα σε δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποστολή του μηνύματος, ο ένας από τους δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές έπαψε να λειτουργεί. Το δίκτυο όμως άρχισε πολύ σύντομα να λειτουργεί και πάλι και, όπως επισημαίνει ο επιστημονικός συντάκτης του BBC, το ίντερνετ είναι σήμερα το επικοινωνιακό μέσο με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.