Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 27 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αμερικανικά πυρηνικά όπλα υπήρχαν σε Ελλάδα και Τουρκία στον Ψυχρό Πόλεμο
Αμερικανικά πυρηνικά όπλα υπήρχαν σε Ελλάδα και Τουρκία στον Ψυχρό Πόλεμο

(20/10/99, 06:30 GMT)

Αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ελλάδα και στην Τουρκία στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου
Η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες που η Αμερική είχε μεταφέρει πυρηνικά όπλα στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό αποκαλύπτεται από απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού Πενταγώνου που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και στα οποία φαίνεται ότι συνολικά σε 27 περιοχές του πλανήτη οι Αμερικανοί έκρυβαν πυρηνικά όπλα μεταξύ του 1951 και του 1977.

Πρώτη στην παραοικονομία στην Ελλάδα
Η Ελλάδα είναι η χώρα μέσα στην Κοινότητα με τη μεγαλύτερη παραοικονομία - μεγαλύτερη, μάλιστα, και από αυτή της Ιταλίας. Τα στοιχεία για την εξέλιξη της υπόγειας ή παράλληλης οικονομίας στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιέχονται σε σχετική μελέτη της βελγικής τράπεζας Κρέντιτ Μπανκ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Έρευνες για την ταυτότητα του αεροπειρατή
Στο Αμβούργο της Γερμανίας η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητα του ατόμου που ευθύνεται για την αεροπειρατεία που έγινε σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που είχε αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για το Κάιρο και στο οποίο επέβαιναν 55 άτομα. Ο αεροπειρατής παραδόθηκε στις αρχές χωρίς να προβάλει αντίσταση. Η αστυνομία δήλωσε πως τον έπεισε να παραδοθεί συμφωνώντας να του χορηγήσει άσυλο. Αλλά, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών, θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για αεροπειρατία.

Φως στο "σύνδρομο του Πολέμου του Περσικού"
Έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ρίχντει νέο φως στα πιθανά αίτια του λεγομένου "συνδρόμου του Πολέμου του Περσικού", μιας σειράς δηλαδή από ασθένειες που έπληξαν Δυτικούς στρατιώτες που πήραν μέρος στον πόλεμο αυτό. Η έκθεση, την σύνταξη της οποίας είχε ζητήσει το υπουργείο Άμυνας, καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν αποκλείεται να ευθύνεται για το σύνδρομο αυτό μία χημική ουσία που είχε δοθεί στους στρατιώτες για να τους προστατεύσει από τα αέρια που χρησιμοποιούσαν οι Ιρακινοί και τα οποία επηρέαζαν το νευρικό σύστημα.

Εκλέγεται νέος πρόεδρος στην Ινδονησία
Συνέρχεται σήμερα η Ινδονησιακή Βουλή για να εκλέξει το νέο πρόεδρο της χώρας. Το πρώην κυβερνών κόμμα Γκολκάρ δήλωσε πως δεν θα προτείνει κανένα υποψήφιο μετά την απόφαση του Προέδρου Χαμπίμπι να μη συμμετάσχει στη διαδικασία.

Τριάντα χρόνια συμπληρώνει σήμερα το Ίντερνετ
Συμπληρώνονται σήμερα 30 χρόνια από την αποστολή του πρώτου μηνύματος μέσω του Ίντερνετ. Το μήνυμα είχε σταλεί από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε έναν άλλο στην Καλιφόρνια. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποστολή του μηνύματος ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έπαψε να λειτουργεί. Το δίκτυο, όμως, άρχισε πολύ σύντομα να λειτουργεί και πάλι και, όπως επισημαίνει ο επιστημονικός συντάκτης του BBC, το Ιντερνετ είναι σήμερα το επικοινωνιακό εργαλείο με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.